A kameruni támadó aláírta szerződését az Anzsi Mahacskalához, ahol a hírek szerint évi 20 millió eurót vághat majd zsebre. A gólvágó nagyon eredményes időszakot töltött Itáliában, hiszen nyert két Olasz Kupát, 2010-ben a BL-ben is révbe ért együttesével, valamint egy klubvilágbajnoki címmel és egy Scudettóval ugyancsak gazdagodott. Természetesen az Internél töltött két esztendő mély nyomokat hagyott benne. Gondolatait egy önálló irományban fejezte ki.

A csatár úgy érezte, hogy kötelessége hálát mondania azoknak az embereknek, akik milánói kalandja során segítették őt pályafutása szempontjából, sikeressége érdekében. Először Massimo Moratti, a Nerazzurri elnöke és családja került bele a levélbe, mivel ők mindig kiálltak Eto'o mellett, még a kétes ügyeiben sem hagyták magára , hanem támogatásukkal biztosították az afrikai zsenit, akinek ezen hozzáállás nagyon sokat jelentett. Munkaadóját követően a társairól firkantott pár szép sort Samuel, mert velük érte el a komoly, sőt néha óriási győzelmeket, közösen gyűjtöttek be megannyi trófeát ilyen rövid idő alatt. Figyelmességét bizonyítja, edzőiről sem feledkezett meg a labdarúgó, azonban egy szakembert külön kiemelt, nyilván José Mourinhót, hiszen a portugál irányítása alatt voltak képesek triplázni egy szezon alatt a kék-feketék, ennél többet pedig nem kívánhatott volna semelyik klubjában sem.

A szakácsok, a pincérek, a szertárosok, a kertészek, az orvosok sem maradtak ki, sőt a tévés társaságok szintén dicséretet kaptak profizmusuk miatt. Aztán menedzsere, Claudio Vigorelli előtt tisztelgett, a szakember mindig a sportoló érdekeit tartotta a legfontosabbnak, illetve a jövőjével kapcsolatosan adott tanácsaival próbálta segíteni a játékost. Zárásképpen Marco Materazzit nevezte barátjának. Véleménye alapján a rutinos védő mutatta meg neki az olaszok igazi világát, erre anno mihamarabbi beilleszkedése érdekében volt hatalmas szüksége.

Samuel Eto'o 2009-ben érkezett az Internazionale alakulatához, Barcelonából, ám míg a katalánoktól haragosan vált el, itt biztosan szívesen látják majd még vendégként a későbbiekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr723179480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása