A Serie A nyolcadik fordulójának vasárnapi játéknapján a fővárosba látogatott a Palermo, a "farkasokhoz". A hazaiak nehéz szituációba keveredtek, hiszen a múlt héten drámai körülmények között alulmaradtak a derbin, így most muszáj volt otthon tartaniuk a három pontot. Nagy erőfeszítések árán ez sikerült is nekik, azonban a mutatott produkción még mindig van mit javítani. A szicíliaiak a Milan elleni kiütéses vereségüket egyelőre nem tudták feledtetni a szurkolóikkal.

Jobban kezdett a Roma, aminek hamar kézzel fogható eredménye lett! A 7. percben Lamela kapott kiváló passzt a tizenhatos jobb oldalán, onnan visszahúzta, majd ballal, elképesztő mozdulattal, nem kicsit éles szögből lőtte ki a hosszú felső sarkot, 1-0. Nem semmi debütálás ez éles találkozón a sárga-bordók szimpatizánsai előtt.

A vezetés után visszavettek a házigazdák, persze megeshet, hogy a rózsaszín-feketék voltak képesek valamennyire ráerőltetni akaratukat Cassettiékre, mindenesetre ez a lényegen nem változtat: inogott az előny! Főként a mezőnyben folyt a csata, nem volt rossz iramú a bajnoki egyébként, de sok lehetőségnek nem örvendhettünk sajnos.

A 40. minutumban Balzaretti beívelésekor résen volt Stekelenburg, mert Zahavinak nem biztosított esélyt az egyenlítésre.

A 42. játékpercben Abel Hernandez használta ki riválisuk középpályás védekezésének rendezetlenségét. 16 méterről, teljesen zavartalanul lőtt, a Roma holland kapusa újra hárított, a labda neki köszönhetően a ketrec fölött landolt.

A pihenőre tehát 1-0-s állásnál vonulhattak az alakulatok, ennek ellenére Luis Enrique nem lehetett abszolút elégedett, mivel labdarúgói nem futballoztak túlságosan látványosan. A Barcelonából érkezett szakember szemét ez biztosan szúrta.

A második félidő szerencsére jobban sikeredett! Az 53. játékpercben Osvaldo fejét keresték a társak a golyóval,  nem sokkal mögé jött az, viszont bravúrosan belebólintott a játékszerbe az olasz, ami majdnem a gólvonal mögé pördült.

El akart dönteni minden lényeges kérdést a Giallorossi viszonylag gyorsan! Közel egy óra elteltével Lamela három védő közül vette célba Tsorvas felségterületét, lezser kivitelezése nem hozta a várt hatást, mellé.

A 64. percben életjelet adtak magukról a szigetlakók! Zahavi 11-12 méterről, szinte középről tüzelhetett, ám a kapu mellé továbbított. Csodaszámba megy, ha egy profi sportoló onnan hibázik, ezen a mérkőzésen szembesülhettünk egy ilyen helyzettel.

A "farkasok" ismét tanácstalanul lézengtek a pályán! Spanyol mesterük munkájának lassanként körvonalazódnia kéne, erre még kénytelenek várni a drukkerek. A türelem véges, Enrique egyetlen szerencséje, hogy a kicsik ellen mostanság szállítják tanítványai a győzelmeket.

A 77. minutumban kis híján egalizált a Palermo! Előbb Ilicsics húzta el Stekelenburg mellett a labdát, majd a középen álldogáló Hernandez elé óhajtott tálalni, De Rossi számított erre,  egy óriási mentéssel tartotta gárdájának az 1-0-t. Ilicsics előtt ott tátongott az üres ketrec, neki ez kevés volt. Alig pár másodperccel később Pisano centimétereket tévedett távolról.

A végén Miccoli és Bojan ugyancsak bizonyíthattak volna! Pörgősebb is lett pár fokkal a találkozó a beállásuk után, viszont saját találatnak egyikük sem örülhetett, talán túl rövid időt biztosított számukra a két szakvezető.

A Roma következő nagy rangadóját a Milan ellen vívja majd, ott nem lesz elég az egy egység sem, ha valóban el akarnak indulni felfelé a táblázaton Tottiék. A Genoa sem lesz nekik egyszerű feladat hétközben.

A lényeg: Roma-Palermo 1-0 (1-0)

Roma: Stekelenburg - Cassetti, Juan (Heinze), Burdisso, Josè Angel - Gago, De Rossi, Pizarro - Borriello (Perrotta), Osvaldo, Lamela (Krkic)

Palermo: Tsorvas - Pisano, Silvestre, Migliaccio, Balzaretti - Acquah (Miccoli), Barreto, Della Rocca (Cetto) - Zahavi (Ilicsics) - Hernández, Pinilla

Gól: Erik Lamela (1-0)

A mérkőzés gólja:

További eredmények:

Lecce 3-4 Milan
Cagliari 0-0 Napoli
Inter 1-0 Chievo
Parma 1-2 Atalanta
Siena 2-0 Cesena
Udinese 3-0 Novara

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr973324346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása