A Serie A 31. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén újabb hatalmas rangadót láthattak az olasz futball szerelmesei, hiszen az ötödik helyezett Lazio látogatott, a mostanra a dobogó második fokán álló Napoli otthonába. A találkozó előtt kiemelten nagy tapsot kapott a hazaiak által oly kedvelt Edy Reja, aki csodálatosan szerepelt anno a déliekkel vezetőedzői státuszában, ám mára már a Lazio gárdáját irányítja, viszont  a jó szurkoló nehezen felejt. Így ez a 90 perc sem fog nyomtalanul eltűnni sem egyik, sem másik fél szimpatizánsainak, illetve pályára lépő szereplőinek gondolataiból, mivel vasárnapi ebéd mellé kicsit erős desszertet készítettek a labdarúgók a nagyérdeműnek.

Az összefoglaló kezdete előtt érdemes megjegyezni, hogy a Stadio San Paulo zsúfolásig megtelt a kíváncsi nézőkkel a taljánok számára egyáltalán nem baráti időpont ellenére, bár a telt ház ténye Nápolyban aligha rendelkezik komoly hírértékkel.

Az összecsapás első percei a mezőnyben zajlottak, tapogatóztak a riválisok, egyik csapat sem mert kockáztatni, viszont fölényben egyértelműen a vendéglátók futballoztak, bár helyzetig nagyon nehezen tudtak eljutni, mivel a fővárosiak hihetetlen fegyelmezetten játszottak már sokadjára ebben az idényben. Az első lehetőségre 10 minutumot voltunk kénytelenek várni! Ekkor a "sasok" lendültek támadásba, pontosabban Zaraté elé keveredett a labda, aki természetesen nem passzolt, hanem kapura lőtt, csúnyán mellé.

Közel negyed órája tartott a párharc, amikor a Napoli első számú gólvágója, Cavani próbálkozott eredményes lenni, körülbelül annyira járt közel a megoldáshoz, mint az előbb említett történésnél argentin kollégája.  A 21. játékpercben Hamsik adott le egy löketet távolról, de Muslera résen volt és védett.

A 29. minutumban már nem volt pardon! A bajnoki képében egyre kevésbé volt benne a Lazio vezető találata, amikor egyszer csak Mauri kapott egy indítást a jobbösszekötő helyén, a támadó megindult az őt őrző védők gyűrűjében, beverekedte magát a büntetőterületen belülre, majd De Sanctis mellett a jobb alsó sarokba gurított, 0-1.

Meglepte Walter Mazzarri tanítványait és fanatikusaikat ez a részeredmény, mivel a közönség csendben figyelt, plusz a házigazdák nem igazán tudtak már a szünetig Muslera felségterületének a közelébe kerülni, sőt akár a második dózist is megkaphatták volna Mauri által a 33. percben; szerencséjükre a csatár ziccerben hibázott, rendkívül tiszta helyzetben, közelről De Sanctis ketrecét sem találta el. 

A pihenő tehát 0-1-es állásnál érte a két alakulatot, a rómaiak koncentráltan és ügyesen tették a dolgukat, míg ellenfelük nem találta a szezonban eddig megszokott saját formáját, amit a Reja-legénység könyörtelenül meg is büntetett.

A folytatás nem indult túl sziporkázó tempóban, egyszerűen nem találták a fogást Cavaniék vetélytársukon, a vendégek pedig maximálisan meg voltak elégedve eddigi teljesítményükkel, hiszen alig-alig csináltak valamit.

De amikor rászánták magukat egy kis futballra a sasok, akkor azonnal örülhettek! Az 56. percben Garrido végezhetett el távol a kaputól szabadrúgást, ő a felívelés mellett tette le a voksát, észrevétele tökéletesnek bizonyult, mert Dias bele tudott szúrni az ötös vonalánál a lasztiba, így az védhetetlenül a léc alá vágódott, 0-2.

Talán úgy gondolták az ezúttal tiszta feketében fellépő lazialék, hogy ezzel abszolválták is a találkozót, hatalmasat tévedtek! Kereken egy órája tartott a meccs, amikor Lavezzi jutott pontrúgáshoz hasonló szögből a másik oldalon, mint Garrido. Ő is a beadást választotta, ami Cavani és Lichsteiner fején megpattanva a hosszú sarok felé csavarodott, ahol Dossena érkezett és kipókhálózta bólintásával a felső sarkot, 1-2.

Azonnal jött az egyenlítés is! Lavezzi ismét állított labdából veszélyeztethetett, meg is tette: Maggio fejére varázsolta a bogyót, aki az alapvonal közeléből visszastukkolta azt Cavani felé, ő pedig köszönte szépen és 4 méterről a szinte üresen tátongó kapuba továbbított, 2-2.

A 67. minutumban Brocchi hatalmas lövése a felső lécről a gólvonal mögött vágódott le, szerencsétlenségére Luca Banti másképpen látta, ezért maradt a 2-2, igaz nem sokáig. Rögtön a vitatott végkimenetű támadás végeztével visszaszerezte a Lazio a játékszert, Zarate passzolt a bal szélről laposan középre, De Sanctis kivetődve elütötte a labdát, amelyet a menteni igyekvő Aronica saját hálójába vágta, fantasztikusan kivitelezett mozdulatával lerombolta azt, amit együttese felépített, 2-3. 

A 80. percig "tűzszünetet kötöttek" a gárdák! Ekkor viszont Biava lerántotta Cavanit, a védő piros lappal gazdagodott, az uruguayi pedig egy újabb találattal, mivel a tizenegyest magabiztosan értékesítette ebben az éles szituációban a vele szemben álló honfitársa zavaró közreműködésére ellenére is, 3-3.

A 88. minutumban először vezetett az összecsapáson a déli alakulat! Cavani ugrott ki a leshatáron, átemelte Muslera felett a lasztit, aki még belekapott abba, de így is csak lassítani tudta annak sebességét a gólvonalon túlra tartó útján, 4-3.

A hátrány és Luca Banti tökéletlen tevékenysége (például meg nem adott gól) teljesen kiverte a biztosítékot az örök város kék mezes (ezúttal fekete) gladiátorainál, sajnos elszakadt náluk a cérna, ezért a végjáték magyarázással, apróbb összetűzésekkel telt, nem a harccal az egy pont megmentéséért, kár érte, hogy megint egy bíró volt a mérleg nyelve.

Napoli 4-3 Lazio (0-1)

Napoli: De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Pazienza (Mascara, 58.), Jebda (Lucarelli, 86.), Dossena (Gargano, 77.) - Hamsík, Lavezzi - Cavani.

Lazio:  Muslera - Lichsteiner, Biava, André Dias, Garrido - Brocchi, Bresciano (Stendardo, 82.) - Sculli, A. González, Mauri - Zarate (Floccari, 83.).

Gólszerző: Dossena (60.), Cavani (62., 82. - 11-esből, 88.), ill. Mauri (29.), André Dias (56.), Aronica (68. - öngól)

forrás: digisport.hu, kép: ecodellosport.it

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr502796289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása