A Serie A nyolcadik fordulójának szombat esti mérkőzése igazán jó párosításban zajlott, hiszen a Juventus fogadta- új stadionjában- a Genoa együttesét. A meccs rendkívül érdekesen alakult, mivel a hazaiak kétszer vezettek a bajnokin, azonban könnyelműségüknek köszönhetően végül kénytelenek voltak egyetlen ponttal megelégedni. Igaz, riválisuk sem lehetett felhőtlenül boldog, mert az összecsapás vége felé akár győzelemmel is zárhatták volna torinói szereplésüket, ám ez nem sikerült.

Pörgősen indult a találkozó, nem egy szituációban tudtak már rendkívül korán veszélyeztetni a csapatok, sok futással, passzal próbáltak mezőnyfölényt kialakítani, ezért  élvezetes viadal előtt álltunk, ez hamar látszódott.

A "zebrák" ráadásul álomszerűen kezdtek! Az 5. percben Matri góljával gyorsan előnyhöz jutottak a házigazdák. Egy jobb oldali szögletből Pirlo laposan továbbította a labdát középre, beadása Marchisio számára fantasztikusnak bizonyult, ő 16 méterről azonnal lőtt, a játékszer útjába az egykoron a Cagliari színeiben pallérozódó támadó beletette a lábát, így Frey nem védhetett, 1-0.

A 11. minutumban a nyáron szerződtetett Estigarribia szánta el magát egy löketre, a piros-kékek francia kapusa könnyedén hárított.

Hiába került hátrányba a Genoa, érezhető volt a produkciójukon, hogy bennük van az egalizálás lehetősége, viszont a Bianconeri labdarúgói olykor kis híján 2-0-ra módosították az eredményt, végre izgalom volt a Serie A-ban.

A 25. játékpercben ismét Matri akciózott! Három védő között brillírozott, aztán pedig éles szögből, kisodródva célba vette Frey felségterületét, a rutinos portás nagyszerűen zárta a szöget, így nem sok esély mutatkozott neki egyelőre a duplázásra. A sarokrúgás Chiellinit találta meg, aki közelről fölé bólintott.

A 31. minutumban egy hihetetlen védelmi hibát használtak ki könyörtelenül a Malesani-tanítványok! Palacio viharzott fel a bal oldalon, aztán a hosszún lendületesen érkező Marco Rossi irányába varázsolta a golyót, a középpályás különösebb nehézségek nélkül vált el a védőjétől, s senkitől sem zavartatva lefejelte a lasztit a földre, ami a jobb sarokban landolt, 1-1. A Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini négyes asszisztált az eseményekhez, "szerencse", hogy válogatott futballistákról beszélünk.

Az egyenlítés hatására rögtön ritmust váltottak Conte fiai. A szünet előtt nem sokkal Vucsinics szedett össze egy eladott labdát, amellyel egészen a ketrecig gyalogolhatott volna a csatár, ehelyett távolról bombázott, pechjére Freyt találta telibe a játékszerrel. A montenegróinak egyébként nem volt nagy napja, elég indiszponáltan tevékenykedett.

A pihenőre tehát 1-1-es állásnál vonulhatott a két alakulat! Malesani valóban nem csupán ígérgetett, amikor azt mondta: nyerni akarnak a Juve ellenében, offenzív stílusuk biztosan sokakban döbbenetes hatást keltett. A fekete-fehérek arénájában amúgy brutális hangulat uralkodott, kivételes akusztikával rendelkezik a nem két fillérért építtetett katlan.

A második félidő elején egyértelműen a vendéglátók akarata érvényesült, szorongattak, hatalmas tempót diktáltak, erre majdnem fordítottak Dainelliék! Az 55. játékpercben Merkel külsővel, kapásból perdített Storari kapuja felé, a bogyó a lécről pattant ki.

Aztán az 59. percben Matri másodjára köszönte meg mestere bizalmát! Vucsinics indítását Pirlo lépte át, amely ilyenformán a tehetség elé keveredett, ő ziccerben kilépett, és higgadtan a bal alsóba helyezett, 2-1.

Merkel kapufára hajtott! Kicsit több mint egy óra elteltével fejjel továbbított oda, Storari ügyesen imádkozott, hiszen az égiek kegyeit élvezte.

Talán indokolatlanul vettek vissza a torinóiak, amire a 85. minutumban ráfizettek! Egy hosszú felívelés a csereként pályára lépő Kucka testéről a Juventus ötösén belülre csordogált, melyre Storari kimozdult, ám érkezett Caracciolo, ki nem éppen rövid lábával beemelte a hálóőr felett a labdát, 2-2.

Túlságosan hamar ítélkeztek idén szintén az öreg hölgy szimpatizánsai. Egyetlen mérkőzés után a bajnoki címről társalogtak, ami hiba volt a részükről. Ez a gárda ugyan esélyes a Scudetto elhódítására, de nem toronymagasan, mint azt sokan szeretnék.

A lényeg: Juventus 2-2 Genoa (1-1)

Juventus: Storari - Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Pirlo, Marchisio - Estigarribia (Pazienza), Vucsinics (Kraszics), Matri, Pepe (Del Piero)

Genoa: Frey - Mesto (Caracciolo), Dainelli, Moretti, Antonelli - Rossi (Jorquera), Seymour (Kucka), Veloso, Merkel - Palacio, Jankovics

Gólszerző: Matri (1-0), Rossi (1-1), Matri (2-1), Caracciolo (2-2)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr63323563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása