Botrány a Sampdoria körül

2011.04.20. 16:31

A genovai alakulat nem bírja el Pazzini  Stankevicius, illetve Cassano hiányát, ami az elmúlt hónapokban a mutatott játékukon és eredményességükön szintúgy meglátszik, hiszen kiesőhelyen áll a két magyart soraiban tudó csapat. Eddig bírták is a megpróbáltatásokat a szurkolók, teljes mellszélességgel kiálltak az alakulat mellett, azonban most már végleg vége a türelemnek. A szimpatizánsok különböző atrocitásokkal, fenyegetésekkel "terrorizálják" a labdarúgókat, akik ilyen körülmények között képtelenek nyugodtan készülni az előttük álló feladatokra, pedig a következő mérkőzések tétje nem kicsi: az élvonalbeli tagság megőrzése a cél. Koman Vladimir nyilatkozott az origo.hu-nak, mondandójának tartalma a "Tovább" szóra kattintva elérhető.

A Milan elleni vereséget követően (3-0) saját drukkereik támadták meg a Sampdoria buszát, a találkozón mutatott produkciót, apró lélektelenséget látván a harag, a düh érthető, viszont a kifejezésének módja abszolút nem, sőt éppen ellenkezőleg, elutasítandó. A fiatal középpályás adott interjút az origo sportoldalának.

Koman szerint abban reménykedhetnek, hogy végre összejön a társaságuk és együtt tudnak majd működni 90 percen keresztül, mivel csak így lehet esélyük a győzelmekre, illetve minél több pont összegyűjtésére. Hozzátette: nincsenek a gárdán belül kommunikációs problémák, sokat beszélnek a gondokról, akár az öltözőn belül is, de egyelőre nem találják a megoldást.

Nincsen már sok idejük kiküszöbölni az ehhez hasonló hibákat, hiszen már csak öt forduló van hátra a Serie A 2010/2011-es kiírásából, s jelen pillanatban a bűvös vonal alatt helyezkednek el a "kékek".

Kérdés: a kialakult szituációban mekkora a felelőssége a vezetőségnek, főleg a klub elnöke: Riccardo Garrone számolhatna talán be arról, mégis hogyan képzelte el a jövőt a bevezetésben említett három csillag megfelelő pótlása nélkül, egyetlen komoly fogásuk: Macheda sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.  Koman elárulta, hogy Garrone és segítői egyre inkább háttérbe vonulnak, magukra hagyják a futballistákat, akik mindennapi életüket sem tudják már nyugodtan élni. Talán pont annak nem ráncigálják meg a bajszát, akinek valóban kéne...

A válogatott játékos megérti a szurkolók elkeseredettségét, bár a mértékkel neki is gondjai vannak. Egyértelmű: az ehhez hasonló botrányoknak nem lenne szabad megtörténniük. Lassan a talján lelátókon is rendet kéne már tenni, mert a huliganizmus bizony reneszánszát éli az olaszok körében, ez pedig senkinek sem használ, főleg az így is padlón lévő focijuknak nem.

A következő két bajnoki sorsdöntő lehet a genovaiak szempontjából. A Bari és a Brescia csapatával fogják összemérni erejüket. Koman természetesen bízik a sikerben, a hat egység összegyűjtésében, amivel meg is indulhatna felfelé a csapat a méretes szakadékból, amelybe belekeveredett.  Viszont a pontvadászat nehéz összecsapásokkal zárul majd számukra, hiszen az utolsó körben Rómában vendégeskednek a Cavasin-tanítványok, előtte nem sokkal Szicíliában, a Palermo otthonában teszik tiszteletüket. Valamelyik helyszínen bravúros teljesítménnyel kell előrukkolniuk. Persze megeshet: ennél is többre lesz szükség.

Honfitársunk megítélése sokat változott Alberto Cavasin érkezése óta. Párszor már a lelátón is ült Vladimir, ám előfordult, hogy a kezdőben találta magát. Nyilatkozatából egyértelműen látszik: nem igazán érti a körülötte kialakult szituációt, és szeretné, ha mihamarabb vége lenne. Ennek érdekében csak ő, plusz klubtársai tehetnek. Muszáj nyerniük, mert az újabb bukások beláthatatlan következményekkel járhatnak.

A teljes riport ezen a címen olvasható: http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110418-koman-vladimir-a-sampdoria-focicsapata-koruli-botranyokrol.html

forrás: origo.hu kép forrása: pepsifoci.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr872842747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása