A Serie A 29. fordulójának keretében rendezték meg a Roma-Lazio párosítás 134. bajnoki felvonását. A mérkőzésen "farkasok" többet tettek a győzelemért riválisuknál, amelynek a második játékrészben meg is lett az eredménye. Egy igazi római derbin pedig az indulatok sem maradhattak el, hiszen kettő piros lapot is felmutatott Tagliavento, szomorú tény a kékek számára, hogy az összeset ők kapták. Ebben legalább jobbak voltak, mint a Montella-tanítványok, sovány vigasz.

Harcosan kezdődött az összecsapás, amelyen a vendégek indítottak jobban. Először Zaraté lódult meg Burdisso mellett a bal szélen, ebből szögletet harcolt ki. Aztán a 4. percben Matuzalem próbálkozott takarásból, távolról, de Doni kivédte a bal alsó sarok felé tartó lövést.

A válaszakció sem sokáig váratott magára! Az ellentámadásból Pizarro vette célba Muslera felségterületét, ám lökete a keresztlécen csattant, hatalmas helyzet volt, az első félidő legnagyobb lehetősége a gólszerzésre.

Hosszú üresjárat következett a találkozón! A következő említésre méltó eseményre kicsit több, mint negyed órát kellett várni, addig csak őrölték egymást a mezőnyben a felek. A 22. minutumban viszont Vucsinics pillanata jött el. Trükkös mozdulattal Muslera kezébe kanalazott, egy jobb meccsen ez be sem férne az összefoglalóba.

Aztán ismét elnyomta a tét a játék valódi szépségét, egészen a 35. percig semmi fontos sem történt a rangadón, majd Hernanes majdnem gólt szerzett, a bal szélen futott fel a labdával és 17 méterről megeresztette a játékszert, kísérlete egy beadás és egy lövés tökéletlen egyvelege lett.

A félidő utolsó helyzetét a házigazdák dolgozták ki. A 41. játékpercben, a 16-os sarkából Totti passzolt a mellette elfutó Menezhez, a francia betört az alapvonal felé, onnan továbbított a középen érkező Juan felé, a brazil védő szemben találta magát a kapuval, de "suhintását" leblokkolták.

A pihenőre tehát 0-0-ás döntetlennel vonulhattak be a csapatok. Ez az állás hűen tükrözte a mérkőzés iramát is, egyik gárda sem érdemelte meg igazán a vezetést.

A folytatás elején újra Zaraté lendült támadásba, természetesen egyetlen társát sem hozta játékba, inkább röppályára helyezte, ígéretes szögből a bogyót. Ellencsapás nélkül persze nem úszták meg a "sasok". Egy szögletből Mirko veszélyeztetett, a laszti Lichtsteiner hátában akadt el, onnan Menez elé pattant, a támadó azonban fordulásból mellé trafált. Nem sokkal később Zaraté és Sculli ívelt be középre, veszélyesen, Doniék mindkétszer megúszták különösebb következmények nélkül a szituációkat.

Közel egy órája csordogált a találkozó, amikor Hernanes madártávlatból tett kísérletet Doni ketrecének bevételére, egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy el sem találta azt. A római galambok inkább félthették testi épségüket, mint a brazil hálóőr felségterülete felszínét. A derbi ezen időszaka egyértelműen a kékeké volt, Floccari is megtörhette volna a jeget, de kínzó közelségből mellé bólintott. A meccs egyébként periodikusan alakult, mivel hol az egyik, hol a másik alakulat indított nagyobb energiabefektetéssel offenzívákat.

A 70. minutumban Totti szerezte meg a vezetést a "farkasoknak". 17-18 méterről végezhetett el szabadrúgást, végül legurították neki a játékszert, a Capitano azt meglőtte izomból, laposan, így a labda Muslera hóna alatt a gólvonalon túl kötött ki, 1-0.

A hátrány megzavarta Edy Reja fiait, hiszen egy Lazio-féle parasztfelkelés vette kezdetét az utolsó percekben. Első alkalommal Matuzalem taposta meg Francesco fejét, lapot sem kapott. A rendes játékidő utolsó másodperceiben Radu megfejelte Simplico arcát, nekifutásból (ilyen egy igazi kemény gyerek). Záróakkordként pedig Ledesma mehetett zuhanyozni, idő előtt, talán szövegelés miatt.

A 93. játékpercben stílszerűen Totti zárta le a mérkőzést! Simplico harcolt ki tizenegyest, a jogosan megítélt büntetőt a csapatkapitány, elemi erővel, a léc alá vágta, 2-0.

Így csak úgy, mint ősszel, most is 2-0-ra nyert az AS Roma a Lazio ellen és ezzel a sikerrel két pontra csökkentették hátrányukat a bajnoki tabellán, városi riválisukkal szemben, ezért (is) öldöklő harc kezdődhet a BL-helyek megszerzésének érdekében a Serie A idei kiírásában. A lazialék keserűségét növelheti az a tény, hogy De Rossiék az utolsó öt alkalommal egyaránt megpüfölték kedvenceiket.

Összeállítások:

Roma: Doni - Burdisso, Juan, Mexes, Riise - Pizarro, De Rossi - Ménez (Taddei, 57.), Perrotta, Vucsinics (Fabio Simplicio, 83.) - Totti (Castellini, 90+4.).

Lazio: Muslera - Lichtsteiner, Biava, Stendardo, Radu - Ledesma, Matuzalem - Sculli, Hernanes (Kozak, 75.), Zarate (Mauri, 75.) - Floccari (Brocchi, 83.).

forrás: sporthirado.hu, digisport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr832736678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása