CSZKA 2-3 Inter, hiba javítva

2011.09.27. 20:53

A Bajnokok Ligája második csoportkörének mérkőzései egy igazán pikáns összecsapással indultak, hiszen az Inter Moszkvában, a CSZKA otthonában vendégeskedett. A Nerazzurri az előző találkozóját a kupában  elveszítette a Trabzonspor ellenében, tehát mindenképpen javítaniuk kellett ezen a kora estén. Végül egy őrült, fordulatoktól sem mentes "viadalon" jobbnak bizonyultak, mint orosz riválisuk, így Claudio Ranieri karrierje a milánóiak kispadján egészen parádésan kezdődik.

Nem startolt valami nagy iramban a meccs, a házigazdák többet birtokolták a labdát, viszont helyzetet nem tudtak kidolgozni, aztán következett a 6. perc.

Ranieri együtteseitől megszokhattuk az elmúlt években, hogy többnyire nem állnak hadilábon a szerencsével, most az Internazionale gárdájára is rámosolygott Fortuna. Kérdés: ez az állapot vajon meddig tart az olaszoknál. Mindenesetre egy jobbról beívelt szögletre Gubalov katasztrofálisan mozdult ki, éppen csak beleütött a bogyóba, amely pont a hosszún érkező Lúcio elé pattant, a brazil védő nem sokat gondolkodott: 6-7 méterről az üresen tátongó kapuba passzolt, 0-1.

A 11. minutumban a hazaiak hálóőre kompenzálta a gólnál elkövetett vétségét! Pazzini futott fel üresen a jobb oldalon, az alapvonal közeléből pedig Obi fejére varázsolta a játékszert, aki tökéletesen bólintott, de Gubalov elképesztő mozdulattal ért le és állította meg a két léc között húzódó mészcsík mögé tartó golyót.

Közel negyed órája tartott a párharc, amikor Diego Milito veszélyeztetett. Az argentin mellére Berezuckij emelt "fantasztikusan", a támadó igyekezett élni az ajándékával, lőtt, szerencsétlenségére Gubalov újra hárított.

A taljánok korai előnyének biztosan szerepe volt abban, hogy viszonylag bátran támadtak a piros-kékek, ezért egy különösen jó színvonalon csordogáló mérkőzést nézhettünk a televízióban kedden este.

Ugyan egalizálhattak volna a Szluckij-tanítványok, mert volt rá esélyük, ám az egyenlítés helyett Zanettiék bevitték a második ütést! A 23. játékpercben Nagatomo verte át csúnyán Berezuckijt, majd belépett a büntetőterületen belülre, zárásképpen izomból középre lőtte a bogyót, ahol Pazzini álldogált teljesen egyedül, róla pedig egyenesen a ketrecbe vágódott a labda, 0-2.

 Nem zavarodtak össze a kelet-európaiak a méretes hátrány dacára, inkább tovább harcoltak! A 30. percben például César brutális bravúrt prezentált! Dzagojev 16 méterről célba vette a jobb felsőt, de az Inter portása valamilyen módon szögletre tolta a kísérletet, hihetetlen gyorsasággal kapott bele a próbálkozásba, amelyet így sikeresen hatástalanított. A sarokrúgásnál ugyancsak emelkedhetett az itáliaiak szimpatizánsainak pulzusszáma, mert Doumbia a rövidre érkezve mindenkit megelőzött, ám a kapufa ezúttal nem vele volt, így maradt a 0-2.

Felépített akcióval képtelenek voltak túljárni a moszkvaiak az Inter hátsó alakzatának eszén. Valószínűleg a majdnem hibátlan ténykedés a pálya ezen szekciójában már Claudio Ranieri munkásságának köszönhető. A szünet előtti végső pillanatokban azonban szabadrúgáshoz jutott a CSZKA.

A 48. minutumban Dzagojev végezte el 21 méterről a pontrúgást, mely során a játékszert kegyetlenül berakta a léc alá. Bár a bomba középre tartott, ennek ellenére Césarral szemben senki sem élhet szemrehányással, 1-2.

Lélektanilag kivételes pillanatban szépítettek az oroszok, többek között ezért is várhattuk nagyon a labdarúgók rövidke pihenőjének végét.

A folytatás elején próbáltak agilisen, enyhén agresszíven fellépni a vendéglátók! Ennek eredményeként a 49. játékpercben Mamajev centiméterekre került a "mennybe meneteltől".

A kezdeti sokkot követően egyik fél sem kerekedett túlságosan a másik felé. Közel egy órája gyűrték egymást az alakulatok, amikor a csereként bizonyítási lehetőséghez jutó Zárate villantott képességeiből, estében a rövid sarok irányába helyezett, Gubalovon nem fogott ki ezzel.

Sok-sok kisebb helyzet után a CSZKA életre hívta a csodát a 77. percben! Pontosabban Vágner Love, mert a brazil csatár enyhén balról csinált egy cselt, a trükk hatásosnak bizonyult, mivel 16-ról tisztán bombázhatott, ki is lőtte laposan a ketrec jobb oldalát, 2-2.

Rögtön a középkezdésből vezetett offenzívából  Zárate 2-3-ra módosította az állást, góljával- mint később kiderült- eldöntötte a három pont sorsát.

A lényeg: CSZKA 2-3 Inter (1-2)

Moszkva: Gabulov - A. Berezuckij, Ignasevics, V. Berezuckij, Nababkin - Oliseh, Aldonyin, Mamajev (Tosics), Dzagojev - Doumbia, Vágner Love

Inter: Júlio César - Zanetti, Lúcio, Samuel, Chivu (Crisetig) - Nagatomo, Álvarez (Jonathan), Cambiasso, Obi - Pazzini (Zárate), Milito

Összefoglaló:

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr113261110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása