A Serie A negyedik fordulójának keretében tegnap este egy igazán pikáns mérkőzést rendeztek az olasz élvonalban, hiszen a Milan fogadta az Udinese csapatát. A tavalyi 4-4 után bizakodhattunk egy igazán gólgazdag találkozóban, azonban ez most elmaradt. A felek egy váltakozó iramú összecsapáson döntetlenre végeztek. Ezzel a "zebrák" továbbra is az élmezőnyhöz tartoznak, viszont a Rossoneri eddigi kettő pontja, a komoly ellenfelek ellenére, nem túl veretes teljesítmény.

Rendkívül unalmasan vette kezdetét a szerdai bajnoki, mivel az első fél óra semmilyen említésre méltó eseményt nem hozott. Mondhatnánk azt, hogy tapogatóztak az alakulatok, keresték a másikon a fogást az együttesek, de azért harminc percen keresztül egyebet is csinálhattak volna ezen kívül a pályán futballt imitáló labdarúgók. Mindenesetre a Guidolin-tanítványok elképesztően fegyelmezetten védekeztek, szinte teljesen átadták a területet a címvédőnek, ennek ellenére persze a kontrák lehetőségét nem dobták el maguktól, amiből olykor akciók vezetésére ugyancsak maradt erejük.

Sajnos a 18. percről szomorú apropó okán kell az összefoglaló során beszélnünk, mert Pato újra sérülést szenvedett. A brazil csatár egy teljesen ártalmatlan szituáció közben hirtelen a combjához nyúlt, majd azonnal cserét kért. El Shaarawy váltotta a dél-amerikai támadót a játéktéren.

A 28. minutumban villantottak a friuliak, sőt előnyhöz jutottak a San Siróban! Egy bal oldali lapos beadásra Abbiati startolt rá. A rutinos kapus kiejtette a labdát a kezei közül, szerencsétlenségére Di Natale pont a közelében állt, a vendégek klubikonja -a tőle megszokott villámgyorsasággal- elhúzta a bogyót a tar kapus orra előtt, végül pedig a jobb alsóba gurított, 0-1.

A hátrány rendesen összezavarta a piros-feketéket, akik egészen a 38. játékpercig semmit sem tudtak felmutatni saját közönségük előtt. Ekkor Seedorf nyújtott valamit nem éppen átlagos tudásából! A milánóiak 20 méterre a kaputól jutottak a szabadrúgáshoz, a holland középpályás hihetetlen löketet adott le Handanovics felségterületére, a szlovén hálóőr valószínűleg mormolt egy gyönyörű imát, hiszen a golyó a jobb kapufán csattant.

A szünetre 0-1-es állásnál vonulhattak a csapatok. A hazaiak produkciója nagy csalódást okozhatott szimpatizánsaiknak. Apró füttykoncerttel adtak hangot a szurkolók a kritikáiknak. Allegrinek adva volt a feladat: fel kellett ráznia az öltözőben a fiait a szakembernek.

A folytatást határozottabban nyitották a házigazdák! Az 50. percben Seedorf ívelt be Nocerino irányába, enyhén erősen tette, mivel az új olasz igazolás magasan az égbe fejelt.

Az 58. minutumban Cassano sarokkal fordult le az őt őrző hátvédekről, ám Handanovics kiváló ütemben mozdult ki, ezért el tudta piszkálni a labdát a válogatott gólvágó elől. A kipattanó Abate elé keveredett, ő a célállomása mellé tüzelt.

A 64. percben El Shaarawy egalizált! Cassano passzolt fantasztikus ütemben neki, a fiatal reménység rendkívül higgadtan helyezett a jobb alsóba, 1-1.

Negyed órával a befejezés előtt Pinzi került centikre az udineiek második találatától! 15 méterről a bal lécet verte telibe.

Talán a bíró már a szájában tartotta a sípot a lefújásra készülve, amikor Abbiati két óriási bravúrjával legalább az egyik egységet megmentette a Milan számára a háromból. Ezzel javította a kapott gólnál vétett brutális hibáját.

A lényeg: Milan 1-1 Udinese

Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta (Inzaghi) - Nocerino, Van Bommel, Seedorf - Aquilani (Emanuelson) - Cassano, Pato (El Shaarawy)

Udinese: Handanovic - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Isla (Abdi), Badu, Asamoah, Armero - Torje (Pinzi) - Di Natale

További eredmények:

Cesena 1-2 Lazio
Chievo 1-0 Napoli
Fiorentina 3-0 Parma
Genoa 3-0 Catania
Juventus 1-1 Bologna
Lecce 1-2 Atalanta
Palermo 3-2 Cagliari

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr73246582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása