Bombameglepetéssel indult a Serie A 4. fordulója, hiszen a frissen feljutó Novara magabiztosan legyőzte az Internazionale csapatát. A végeredményen túl a fekete-kékek szurkolóit az elképzelés nélküli futball is dühíthette. Természetesen a kilátástalanság Massimo Moratti számára ugyancsak feltűnt, mivel ma délben bejelentették, hogy Gian Piero Gasperini küldetése a Nerazzurri kispadján igazán hamar véget ért. Utódját egyelőre nem nevezte még ki a presidente.

Talán a műfű, esetleg más problémák miatt kezdték a mérkőzést elképesztően katasztrofálisan a vendégek! Rögtön az elején Chivu passzolt rosszul Ranocchia irányába a saját tizenhatosa sarkáról. A labdával Meggiorini ziccerben léphetett ki, ám Julio Cesar önfeláldozóan kiszaladt a kapuból, ezzel pedig szögletre mentett a brazil hálóőr.

Azonnal a sarokrúgásnál javította hibáját Chivu! A román hátvéd a közvetlenül a ketrec irányába csapódó bogyót a gólvonal közeléből kivágta. Hatalmas mentés volt, nem vitás.

A lendület már ekkor hiányzott Zanettiék produkciójából. A hosszú idő után saját közönségük előtt ismét élvonalbeli meccset vívó házigazdák ráadásul rendkívül harapósnak látszottak.

A 9. percben Forlán végre helyzetbe került! Castaignos, Milito, valamint az uruguayi ügyesen kombináltak össze egy akciót. Az argentin támadó lekészítette neki a játékszert, Forlán 18 méterről tüzelt, azonban a Novara hátsó alakzatának egyik masszív tagja parádésan blokkolt.

Brutálisan visszaesett a színvonal a félidő további szakaszában. Sneijder láthatóan hajtott a pályán, de társai enyhén arrogáns hozzáállást tanúsítottak a találkozóval kapcsolatosan. A holland középpályás kétszer lőtt madártávlatból a pihenőig, egyik próbálkozás sem volt igazán veszélyes. Hiába birtokolták a milánóiak többet a golyót, a bajnoki képén abszolút nem látszódott az ezen statisztikában mutatott fölényük.

A 38. minutumban vezetéshez jutottak a vendéglátók! Mazzarani passzolt a lendületből érkező Meggiorini felé, aki 13-14 méterről, teljesen zavartalanul helyezett a bal alsó sarokba, 1-0. Ez a találat erősen benne volt a levegőben, persze ennek ellenére hatalmas hangorkán támadt a Stadio Silvio Piola közönsége körében.

A negyedórás szusszanást nyilván Gasperini várta jobban, mert legalább tarthatott egy alapos fejmosást az öltözőben, illetve új impulzusokat szintén szolgáltathatott volna a fiainak. A folytatás olyan szempontból semmiképpen sem hozott változást, hogy az Inter labdarúgói továbbra is csak csalták a focit.

Nem túl hosszú ideje csordogált a második játékrész, amikor Mazzarini alakított ki ziccert magának. Ellenfelük védekező feladatokkal ellátott négyesének sokadik rövidzárlatát majdnem megtorolta, ám a vele szemben elfekvő Julió Cesar alatt képtelen volt elgurítani a játékszert.

A 85. játékpercben minden lényeges kérdés végére pont került! A korábban egy sérülést beszedő Ranocchia elvesztette hidegvérét, hiszen Morimotót gyakorlatilag felborította a büntetőterületen belül. A bíró a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Rigoni állt, a jobbra vetődő Cesar mellett laposan a bal sarokba helyezett, 2-0.

A középkezdést követően Cambiasso azonnal visszahozta a reményeket! Egy lepattanót 8-9 méterről vágott be könyörtelenül a ketrecbe, 2-1.

A 91. percben Rigoni koronázta meg a novarai kedd éjszakát! Giorgi éles szögből vette célba Cesar felségterületét, ő bravúrral védett, viszont szerencsétlenségére pont a középen álldogáló Rigoni elé paskolt, a kiválóság az üresen tátongó kapuba továbbított, 3-1.

Miután Gasperinit menesztették a Genoa éléről, nagyon nehezen talált új állomáshelyet a szakember. Most bizonyította, képtelen európai szinten népszerű klubot menedzselni, irányítani. Ez a tény óriási törést okozhat edzői karrierjében, viszont akármelyik kisebb talján alakulat trénereként -szerintem- sokan el tudnánk képzelni.

Összefoglaló:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr23244043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása