A Serie A második fordulójával megkezdődött az olasz bajnokság 2011/2012-es kiírása. A nyitányra pénteken került sor, hiszen a hazaiak kedden már a Barcelona ellen lépnek pályára, a Bajnokok Ligája keretében. Első meccsnek tökéletesnek bizonyult ezen rangadó, mivel a nagy neveken túl kiváló színvonalat is tartogatott az összecsapás. Talán minden fővárosi szimpatizáns aláírta volna előre a remit, ám annak tudatában, hogy a félidő felénél 2-0-ra vezettek a kékek, már egy kicsit más a leányzó fekvése.

Lendületesen, rendkívül offenzívan ugrottak neki ellenfelüknek a "sasok". Uralták a középpályát, a találkozó elején egyértelműen veszélyesebbnek tűntek, így nem kellett sokat várnunk a pontvadászat első helyzetére sem. A 4. minutumban Ledesma szánta el magát egy távoli löketre, jó 28 méterről vette célba Abbiati felségterületét, a labda a kapu fölé szállt.

Ütős választ tartogatott a Rossoneri! Ibra indította be a tizenhatos környékéről a kiugró Aquilanit, aki addig dédelgette a bogyót, amíg Bizzarri közvetlen közelébe nem ért, ezért nem volt képes átvágni a hálóőrt, térddel hárított a portás.

Azonnal lehetőség a másik oldalon! Konko lépett fel rendre a támadásokkal, ezúttal szintén nem cselekedett másként. Beadásáról középen Klose maradt le centiméterekkel. Pofás csapatot rakott össze Reja, hamar leszűrhető volt ezen tény.

A 12. játékpercben villant az egyik öreg a kettő közül! Konko újra elszaladt a szélen, majd Klose felé emelt, ő pedig hihetetlen mozdulattal vágta át Nestát, végül Abbiati lába mellett a jobb sarokba gurított, 0-1. Rászolgáltak az előnyre a rómaiak, sokkal agilisebbnek tetszettek eddig, mint a bajnoki címvédő.

A 16. minutumban komikus jelenetet láthattunk a pályán! Nesta birtokba vette a lasztit, de valószínűleg nem szerepelt a tervei között, hogy egyik társa, Gattuso odacsúszik neki. Mindketten elestek, a játékszer Cissé elé került, a francia elképesztő erővel küldte a ketrec irányába azt, azonban Abbiati páncélmellénnyel védte a bombát.

Gattuso belesérült az előző szerelésébe, Van Bommel váltotta őt. A rutinos talján középpályás nem először lett bolondságának áldozata, habitusa gyakran okozta "végzetét", viszont most majdnem együttese is ráfizetett erre.

A másik nyugdíjas sem akart lemaradni német párjától, ezért jött a második adag! A 21. percben Mauri vette célba a jobb oldalról Cissé fejét, a több országban koronázott gólkirály hatalmasat ugrott, megelőzve Nestát, 13-14 méterről, enyhén jobbra kisodródva, a hosszú felsőbe bólintott, 0-2.

Közel fél óra elteltével kozmetikáztak az álláson a piros-feketék! Aquilani, Cassano, Ibra háromszöget csodálhattunk, a vendégek számára komolyabb baj volt, hátsó alakzatuk szintén csak figyelte a "varázslatot". Utóbbi kettő teljesen üresen állt a büntetőterületen belül, a középpályás kiváló passzának köszönhetően, Cassano továbbítását követően a svéd óriásnak egyetlen dolga akadt, az üresen tátongó kapuba lőtt, 1-2.

A 33. játékpercben Boateng tűzte rá a labdát messziről, Bizzarri repülve mentett. A szögletből viszont következett a baj! Cassano nagyon tisztán ugorhatott fel az irányába száguldó bogyóra, hatalmas luxus ezt hagyni neki, nem is sokat szórakozott, egy pattanás után, a jobb alsóban kötött ki fejese, 2-2.

Konko és Hernanes összehozhatták volna gárdájuk harmadik találatát, azonban a védő hiába viharzott el megint a szélen, valamint hozta játékba nagyszerűen a brazil labdarúgót, utóbbi lábán ott ragadt a 2-3.

A szünetre tehát 2-2-es részeredménnyel vonulhattak a felek, lélektani előnyben egyértelműen az Allegri-tanítványok várták a folytatást, hiszen sikerült feltápászkodniuk két méretes pofonból, a szezon ilyen korai szakaszában. Szép teljesítmény. A fővárosiak sem panaszkodhattak, Milánóban az iksz sem rossz.

A második felvonás kezdetekor inkább a házigazdák irányítottak, kicsit kifáradhatott a Lazio, illetve védekezésük stabilizálásának célja egyaránt benne lehetett az apró visszaesésben, mert egy fordítás könnyen összetörhette volna őket, ezt Reja mindenképpen el akarta kerülni.

Kicsi több mint egy órája tartott a "csata", amikor Cassano villantott ismét. A tizenhatos bal csúcsánál húzott egyet befelé, aztán szétrúgta a hozzá közelebb eső kapufát. Bizzarri asszisztált ehhez, nem jól követte le az eseményeket.

A 64. percben Boateng elé tálalt Cassano, a ghánai lövését Bizzarri kipiszkálta.

Nem sokkal később Cissé került rettenetesen közel a duplázáshoz! Nestával a nyakán indított egyszemélyes offenzívát, Abbiati felett elpöckölte a labdát, ezzel a tar kapust mattolta, de az utolsó pillanatban a Milan élő legendája valami elképesztő mozdulattal mentett, javítva a két kapott gólnál vétett hibáit.

A végső fél óra feszültséget hozott, viszont igazi helyzeteket nem igazán, ezért maradt a döntetlen. A mérkőzésen begyűjtött egy ponttal elvileg elégedettek lehetnének a lazialék, de meg merem kockáztatni: ez nincsen így! A 2-0-s vezetés leadása kicsinyke tüske  egy egyébként nem rossz rajt ellenére. Az a gyönyörű a bajnoki rendszerben, hogy szép hosszú, jövő májusig még bőven van idő, illetve a végén vélhetően tényleg a legjobb nyer. De ki az? Legrosszabb esetben december környékén már lesz sejtésünk, lesznek jelöltjeink.

A lényeg: Milan 2-2 Lazio (2-2)

Milan: Abbiati - Abate, Nesta, T. Silva, Antonini - Gattuso (Van Bommel), Ambrosini, Aquilani (Nocerino) -Boateng (Pato) - Cassano, Ibrahimovics

Lazio: Bizzarri - Konko, Biava, Dias, Zauri - Ledesma, Brocchi - Mauri (Lulics), Hernanes (Matuzalem), Cissè - Klose (González)

Gólok: Klose (0-1), Cissé (0-2), Ibra (1-2), Cassano (2-2).

Összefoglaló a videók menüpont alatt.

 forrás: sporthirado.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr893215286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása