Milan-Lazio, jön a nyitány

2011.09.08. 19:00

Kisebb késéssel, de végre elstartol a Serie A 2011/2012-es kiírása pénteken. Mint ismeretes két héttel ezelőtt a játékosok sztrájkja miatt nem rendezték meg az első kört. Talán a holnapi mérkőzés kárpótol minket az apróbb csúszásért, mivel ez a párosítás igazán pikánsnak ígérkezik. Csak emlékeztetőül: a címvédő látja vendégül a tavalyi ötödik helyezettet, ám a 2010/2011-es szezon eredményeinél beszédesebb a riválisok neve: Milan-Lazio rangadó indítja útjára az idei pontvadászatot.

Kezdjük a fővárosiakkal a beharangozót, kiknek kerete talán enyhén gyengült a nyár folyamán. Muslera, Lichtsteiner és Zarate egyaránt más klubban folytatják pályafutásukat, igaz az érkezők névsora sem éppen harmatos, Marchetti, Lulics és Konko mellett a rendkívül rutinos támadóknak tekintett Klose és Cissé is aláírtak a római kékekhez. Természetesen csak a komolyabb transzfereket említettem az előző sorokban, ezért egy-két üzlet kimaradásáért elnézést kérek. A "sasok" csatársorára még érdemes lenne pár pillanatra visszatérni. Sok szurkoló remek teljesítményt, illetve rengeteg találatot vár a friss duótól, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a német és a francia gólvágó ugyancsak túl van már karrierje csúcsán. Ráadásul Cissé rettenetesen sérülékeny labdarúgó hírében áll, az ő kiválása egyenes katasztrófa lenne Brocchiék számára. Edy Reja köztudottan nem kedvelte Zaratét, azonban távozása bizony érzékeny veszteségnek tűnik hosszabb távon, főleg tehetségét, adottságait ismerve. Összességében szerintem bravúrszámba menne, ha ismét az első ötös vagy hatos tagjai között végezne az eddigi kétszeres aranyérmes. Mondjuk mindenképpen dicséretes, hogy sikerült kvalifikálniuk magukat az Európa Ligába. Harmincnyolc állomásos sorozatukat nem éppen könnyű ellenféllel szemben avatják.

A hazaiaknak mindenképpen Flamini öt hónapos kidőlése okozhat gondokat. Mivel elvileg Olaszország legjobb gárdájáról van szó, nem kérdés: sikerrel kéne kezdeniük az idényt. A három egység bezsebelése rettenetesen fontos lenne holnap a piros-feketéknek. Ibrahimovics Magyarországon nem mutatta a csúcsformáját, viszont amennyiben az égszínkékek hátsó alakzata nem működik sallangmentesen, akkor bizony egyszerű dolguk lehet a milánóiaknak. Aquilani szerződtetése jó fogásnak tűnik, hiszen mindössze hat millió eurót kellett kifizetniük érte, ami hamar megtérülhet, ha újra formába lendül a fiatal, kiváló középpályás. Nocerino szintén komoly segítséget jelenthet Allegriéknek a jövőben. Galliani és a Mr. X az egész nyári átigazolási piac kacsakomédiáját színezték, mert azért az imént említett sportolókat világsztároknak nem tekinthetjük, így pár drukker talán joggal morgolódik a hangzatos nyilatkozatok, aztán a nagy semmi okán. Taiwo, illetve Mexes átcsábítása nulla euróért nem szorul külön magyarázatra. Alapjában véve úgy gondolom, egy még izmosabb AC Milan várja az együttesre váró megmérettetéseket, vélhetően ott lesznek a dobogó legfelső foka közelében megint Boatengék. Pirlo hiányának dacára, aki már a Juventusban óhajt bizonyítani.

A kedvcsinálót pedig egy új elemmel, tippel zárom: AC Milan 2-0 Lazio.

A San Siro gyepén ilyen korán nem veszíthet pontot a Rossoneri, már csak a szimpatizánsaik miatt sem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr743212056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása