A Bajnokok Ligája főtáblájáért szóló utolsó selejtezőkör keretében rendezték meg kedden este az Arsenal-Udinese párosítás odavágóját, Londonban. A mérkőzésen az ágyúsok csupán minimális előnyt tudtak kiharcolni, ami a pályán látottakon túl szintén biztató lehet az olasz együttes számára. A Zebrette rendkívül sok lehetőséget dolgozott ki, ám egalizálni képtelenek voltak. A végeredménnyel mindkét csapat elégedett lehet, mivel a vendéglátók nem kaptak gólt otthon, míg az udineiek csupán apró hátrányban várják a folytatást.

Katasztrofálisan kezdték a találkozót a Guidolin-tanítványok! Az Arsenal mezőnyfölénybe került az összecsapás első perceiben, s gyorsan bevitte az egyetlen ütést. A 3. minutumban Sagna passzolt a leshatáron, jobb szélen kiugró Ramsey felé, aki az alapvonal közeléből beadta a labdát, középen Walcott és Gervinho is berobbant az ötös környékére, az angol kiválóság helyezett körülbelül három méterről a kapuba, 1-0.

Megfogta a friuliakat a gyorsan bekapott találat, a házigazdák ezen periódusban nem növelték a különbséget a riválisok között, pedig ekkor volt rá esélyük. Meg kell jegyezni: az Udinese hátsó alakzata jól működött, aztán felébredtek a taljánok!

A 12. játékpercben a Serie A tavalyi gólkirálya, Di Natale került rendkívül közel az egyenlítéshez! 25 méterről, kissé balról végezhetett el szabadrúgást, lökete a keresztlécen csattant. Szczesny egyébként időben felért a kapufa alá, figyelte a laszti útját, tehát az aligha ment volna be, ha lejjebb csapódik.

A középpályás védekezés nem tűnt valami acélosnak egyik alakulatnál sem, mert gyakran átrobogtak rajta, lendületből, elképesztő sebességgel a futballisták a támadásoknál. Hosszú szünetet követően újra veszélyeztettek az angolok: Walcott próbálkozott madártávlatból, 23-25 méterről, gyenge kísérletét Handanovics különösebb nehézségek nélkül szedte össze.

Közel fél órája tartott a párharc, amikor Armero léphetett ki ziccerben. A felezővonalnál  két területet őrző védő mögé passzolta a bogyót, majd megkerülte őket, egészen a tizenhatoson belülre bevezette a játékszert, ám löketét Szczesny hatalmas bravúrral védte, megmentve társait a drámától. A kipattanót Song blokkolta sikeresen.

Ugyan óriási tempót diktált a két gárda, de nagy helyzetet a szünetig már nem igazán láthattunk. A pihenőre jó hangulatban vonulhattak a csapatok, mivel a lelátón ülő Arséne Wenger labdarúgói vezettek, a zebrák pedig összességében jobb teljesítményt nyújtottak, mint ellenfelük. Őszinte focijuk sokaknak meglepetésként hathatott, persze akik ismerik Pinziéket, azok nem vártak mást tőlük.

A folytatás során még komolyabb erőket mozgósítottak az itáliaiak a gólszerzés érdekében. A vendégek kontrái viszonylag jól működtek, a hazaiak hátsó négyeséről ugyanez nem mondható el, védekezésüket valóban záros határidőn belül stabilizálni szükséges.

Kereken egy óra elteltével Isla jobbról, kiszorított pozícióból kínálta meg a labdát, Szczesny felségterülete előtt elsuhant keresztbe az, éppen csak mellészállt az életerős lövés.

A második félidőben asszisztált az Arsenal, gyakorlatilag közük nem volt a meccsen történtekhez Wengeréknek, a Bianconeri némely időszakokban képes volt beszorítani saját térfelére a piros-fehéreket, az Emirates Stadionban ezt nem sokan tudják megtenni! A 66. percben Armero bombázott 16 méterről, alig repült el a bal felső sarok felett/mellett a bogyó.

A 69. minutumban Walcott előtt ordító lehetőség adódott. Handanovics és ő egymással szemben találták magukat, a csatár elképesztő flegma, nagyképű megoldást választott, be akarta pörgetni a játékszert a hálóba, az viszont a többszörös szlovén válogatott portás kezében kötött ki. Nem nagyon világos, hogy mire volt ekkora az önbizalom...

A 74. játékpercben Di Natale újra rögzített szituációból tört eredményességre, a bal sarok irányába tartó lövést Szczesny kaparta ki, gyönyörű bravúrt bemutatva.

A hosszabbítás vége felé Walcott hős lehetett volna, a tizenhatoson belülről, enyhén balról vette célba az ellenkező oldalt, azonban Handanovics hihetetlen gyorsasággal ért le, ezzel életben maradtak együttese reményei. Elképesztő élmény vár a Stadio Friuli népére a következő héten, hiszen semmi sem dőlt el a továbbjutás tekintetében az első felvonás alkalmával, ami már dicséretesnek nevezhető az Udinese szempontjából. Főleg annak tudatában, hogy a Serie A küzdelmei csupán két hét múlva startolnak, valamint a pontvadászat egyik titkos favoritjának kerete biztosan módosul, "combosodik" még szeptemberig, a klub elnökének ígérete alapján.

A lényeg: Arsenal 1-0 Udinese (1-0)

Arsenal: Szczesny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs (Djourou, Jenkinson) - Song, Rosicky (Frimpong) - Walcott, Ramsey, Gervinho - Samah

Udinese: Handanovic - Ekstrand, Benatia, Larangeira, Neuton (Pasquale) - Agyemang-Badu - Isla, Asamoah, Pinzi (Abdi), Armero - Di Natale

Gólszerző: Walcott (1-0)

A mérkőzés összefoglalója (egyelőre pocsék minőségben):

kép forrása: thesportsblog.co.uk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr423159479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása