A csatár három-négy hete még telt mosollyal arról beszélt, hogy nem óhajtja elhagyni az Intert, mivel jól érzi magát Milánóban. Ám pár napja adott nyilatkozatában nem zárta ki távozásának lehetőségét, ezzel természetesen alaposan felpiszkálta a kék-feketék szurkolóinak idegeit. A drukkerek az átigazolási időszak kezdetén sem lehetnek már nyugodtak, hiszen Sneijder is kétértelmű tájékoztatóval borzolta a szimpatizánsok kedélyállapotát. Leonardo maradására szinte nincs esély, Moratti nyíltan keresi az utódját, aki nem Bielsa lesz.

Ebben a bejegyzésben elsődlegesen a támadó interjújával szeretnék foglalkozni, amit egy klubjához közelálló honlapnak adott.

A kameruni azzal kezdte mondandóját, hogy igazak azok az értesülések, miszerint akadnak kérői a nyár ilyen korai szakasza ellenére, sőt van egy-két olyan ígéretes megkeresése, amiknek megfontolására ő mutatna hajlandóságot. Főleg életkorára hivatkozott, mert úgy gondolja: 30 évesen az utolsó szerződéséhez közeledik, ezért alaposan ki kell elemeznie az összes eshetőséget. A gólvágó hozzátette: őt már a pénz nem motiválja, hanem olyan bajnokságba, olyan csapathoz akarja elkötelezni magát, ahol ottléte során szinte minden pillanatban nagyszerű, sőt kiváló lenne a közérzete.  Végül ily módon zárta: az Egyesült Királyságba történő igazolása régebben ugyancsak megfordult a fejében, azonban eldöntendő kérdésnek hiszi ; megtalálja-e a számára  megfelelő erősségű gárdát, ahol biztos játéklehetőséghez jutna hétről hétre? Utóbbi felvetéssel kapcsolatban aligha kavarodna a futballista nézeteltérésekbe, talán a legszűkebb elit kivételével sehol sem rúgnák ki a keretből.

Tervének szövögetése közepette csupán egyetlen, aprócska, bár abszolút nem elhanyagolható tényről "feledkezett meg": 2014-ig köti élő kontraktus aktuális alakulatához, melynek elnöke- kis túlzással- rajong érte.  Massimo Moratti körülbelül egy hónapja leszögezte; Samuel volt az idényben a leghasznosabb labdarúgójuk, kinek hiányában még ezeket az eredményeket sem tudták volna szállítani. Véleménye szerint hasonló szerepet tölt be ő manapság az Internazionale színeiben, mint Messi Barcelonában.

Zuhanyhíradó:

Közben Sneijder ismét megszólalt jövőjével kapcsolatban, a leírottak alapján mégsem elképzelhetetlen továbbállása. Moratti bőszen tárgyal vagy hamarosan egyeztetne a friss edzőjelöltekkel , a pletykák szóltak eddig Ranieri, Gasperini és Villas Boas esetleges érkezéséről. Bielsa viszont megállapodott a Bilbao elnökségével, így rövid időn belül csak a szükséges papírokat muszáj aláírnia a baszkoknál. Jelzés értékű információként hathat: az argentin szakember inkább a Spanyol Liga egyik középcsapatát választotta, az olasz futball nagyon komoly, patinás, tizennyolcszoros  bajnok egyesülete helyett. Hova jutottunk...

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr832992954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása