Az Olasz Labdarúgó-szövetség szerdai döntése értelmében Luciano Moggi, aki 2006-ban a Juventus elnökségében dolgozott, s a vesztegetési ügy egyik legkomolyabb érintettje, nem vállalhat élete során soha, semmilyen körülmények között szerepet hivatalosan a foci vérkeringésében. A szakembert már a bundabotrány korai szakaszában, 5 évvel ezelőtt, elmeszelte a FIGC fegyelmi bizottsága, ám büntetése idén lejárt, de most végleg elintézték a sorsát. Nem ő az egyetlen "áldozat".

A 2005/2006-os szezon végén kirobbanó -calciopoli néven elhíresült- esetben rengeteg klub volt érintett. Többek között a Lazio, a Fiorentina, plusz az AC Milan . Azonban a "zebrák" nem úszták meg csupán pontlevonással az eljárásokat, hiszen az együttest a második vonalba száműzték az illetékesek. Így nem kérdés kik járták meg a legjobban, cifrábban: csúnyán megszívta a bianconeri. A napokban közölt egy hosszabb cikket a Nemzeti Sport, amelyből kiderült: a torinóiak a mai napig nem voltak képesek teljesen lemosni magukról ezt a szégyenfoltot, ami a teljesítményükre, igazolásaikra is rányomja mostanság ugyancsak a bélyegét, hiába folyt le azóta rengeteg víz a Dunán.

Ráadásul az "öreg hölgytől" két bajnoki címet elvettek, a 2005-ös és a 2006-os aranyérem sem az övéké már. Utóbbit az Inter kapta, előbbinek még mindig nincsen gazdája.

A lényeg: a szervezet 2011. június 15-én tartott ülésén a következő határozatot hozta: Luciano Moggi,  a csapat valamikori igazgatója, Antonio Giraudo, a gárda akkori egyik alkalmazottja, illetve Innocenzo Mazzini (ő a szövetségben ténykedett anno) többé nem térhetnek vissza a világ egyik legpiacképesebb sportágának irányításába.

Talán senki sem siratja őket...

forrás: olasz-foci.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr632990082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása