Eljött a nóta a vége

2011.05.24. 19:19

Vasárnap lezárult a Serie A 2010/2011-es kiírása. Az utolsó fordulóban már biztos volt a kieső csapatok névsora, tudtuk pontosan, hogy ki a bajnok, a dobogósokat sem lehetett már befogni, csupán egyetlen fontos kérdés maradt a 38. körre: a 4., 5., 6., 7. pozícióban adott esetben változhatott volna a sorrend, amelyek az európai kupaporond szempontjából rettentő jelentős helyezések az olasz élvonalban.

Az Európa Ligáért harcolt a Juventus, illetve az AS Roma. A "zebrák" hazai pályán fogadták a Napoli együttesét, s Walter Mazzarri tanítványai nem adták le a pontokat a torinóiaknak. A bronzérmes kétszer is vezetett Buffonék ellen, ám a vendéglátók mindannyiszor egalizálni tudtak, így 2-2-es döntetlennel búcsúzott vezetőedzőjük: Luigi Del Neri az "öreg hölgy" padjáról, utódját még nem nevezték ki hivatalos formában. Ezzel a mérkőzéssel egy időben a Sampdoria lépett fel a talján fővárosban, hiszen a farkasokkal mérték össze erejüket. Laczkóék ugyan 1-0-ás előnybe kerültek, de ez kevésnek bizonyult az üdvösséghez, illetve a szép búcsúhoz a első osztálytól, mivel Vincenzo Montella labdarúgói rutinból behúzták az összecsapást, 3-1-es arányban diadalmaskodtak.

A Bajnokok Ligája-selejtezős "lépcsőfok" elhódításáért folytatott küzdelemben az Udinese és a Lazio volt érdekelt. Az udineiek az aranyérmessel szemben fejezték be a szezont. A Milan nem igazán küzdött minden erejével a sikerért, az eredmény nem is lehetett más, mint 0-0, ami azt jelenti, hogy Francesco Guidolin játékosai kapták meg az esélyt a BL-főtáblára kerülésre. Tehát a római kékek hiába győztek a Lecce otthonában, 4-2-re, ezúttal most csupán az EL-ben indulhatnak, igaz a tavalyi évhez képest tőlük hatalmas előrelépés az 5. hely abszolválása.

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr132929586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása