A Serie A 35. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Genoa látogat Nápolyba, ahol összeméri erejét a bajnoki második helyért küzdő Napoli együttesével. A hazaiak nem fogadják túl jó formában riválisukat, hiszen az előző körben a Palermo vendégeként vereséget szenvedtek, valamint a 33. játéknapon az Udinese múlta őket felül a félelmetes atmoszférájú Stadio San Paolo gyepén. Ballardini fiai számára gyakorlatilag tét nélküli véghajrá következik, mivel a "griffmadarak" kiesni már szinte biztosan nem fognak, de az Európa Liga pozíciók egyikét sem csíphetik már meg. Kérdés: ez a hozzáállásukon mennyire fog látszódni, reméljük komolyan veszik, sportemberhez méltóan a késő esti összecsapást, s nem adják le a kékeknek a három pontot.

A pontvadászat egészen végső szakaszáig nagyon úgy tűnt, hogy Walter Mazzarri tanítványai harcban lesznek a Scudetto megszerzéséért, azonban szemmel láthatóan kifogyott a lendület, a szusz a házigazdákból, valamint a szerencse is erősen elpártolt tőlük, így pedig nehéz szállítani a győzelmeket. Hamsikék matematikailag még beérhetik a náluk 9 egységgel többet gyűjtött Milan gárdáját, ám ehhez nem egyszerű csoda kéne, hanem bődületesen nagy "malac" is, mert a két csapat között ott trónol az Internazionale ráadásként.  Reális célként maximum a kék-fekete milánói alakulat befogását célozhatják meg, mivel a felek között minimális a különbség a tabellán. Persze ahhoz képest, hogy pár éve  még a második vonalban vitézkedtek a déliek, lényeges előrelépés számukra a BL-csoportkör. Mindenképpen az egyik- ha nem- a legnagyobb meglepetés a 2010/2011-es idényben a Napoli kiváló szereplése, amiben vitathatatlan szerepet tölt be az olasz labdarúgás rendkívül értékes szakembere: Walter Mazzarri.

Genovában nincs nagy foci! Az elmúlt esztendőkhöz képest a település mindkét elsőosztályú gárdájának teljesítménye jelentősen visszaesett. A  két magyart is a soraiban tudó Sampdoria azért küzd, hogy jövőre ne a Serie B-ben kelljen bizonyítania tudását, s a piros-kékek is az élvonal alsóházát erősítik. Engem meglepne, ha szimpatizánsok elégedettek lennének Eduardóék eddigi produkciójával, ezért amennyiben másért nem is, talán értük küzdeni fognak ma este. Ballardini amúgy sem igazán nyerőtípusú tréner. Emlékezzünk vissza: tavaly majdnem a Lazio vezetőedzőjeként sikerült kizúgnia a rómaiakkal a legjobbak közül, ám végül nagy nehézségek árán megmenekültek a katasztrófától. A Genoa sem vitézkedik igazán vele, egyetlen vigaszuk az lehet: városi riválisuknak még őket is sikerül alulmúlniuk, ez önmagában viszonylag komoly eredmény.

Érdemes lesz megnézni a párharcot, amelyet a DigiSport 20:45-től élőben közvetít.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr932866216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása