A Serie A 33. fordulójának nyitó összecsapásán az AS Roma együttese látta vendégül a Delio Rossi által irányított Palermo csapatát. A hazaiak pontosan tisztában voltak vele, hogy a mai mérkőzésüket muszáj megnyerniük, ennek szellemében kezdték is el a találkozót, de a szicíliaiak lelkes, kíméletlen helyzetkihasználással tarkított futballjának köszönhetően végül vesztesen kellett levonulniuk a pályáról. Ezen zakó után pedig csak imádkozhatnak azért a "farkasok", hogy versenyben maradjanak a BL-helyek valamelyikéért. Sorsuk a Lazio és az Udinese kezében van, nincsenek irigylésre méltó szituációban.

A Stadio Olimpico kicsit zsúfoltabb volt, mint talán arra számíthattak előzetesen a felek, a két gárda idei teljesítményét alapul véve, ám a vendéglátók szurkolóit lázba hozhatta, hogy szeretett klubjuk új többségi tulajdonos irányítása alatt áll, s végre egy ütős, erős gárda formálódhat az olasz fővárosban. Egyelőre bizony nagyon is indokolt a feltételes mód, mert ez a keret, ezzel a vezetőedzővel úgy néz ki: képtelen teljesíteni a vezetőségi elvárásokat.

Az első vitatható bírói ítéletre 3 percet kellett várni! Ekkor Pinilla tört be a tizenhatoson belülre, útjában állt Burdisso, aki fel is borította őt, azonban Andrea Romeo sípja néma maradt.

A 6. minutumban már Tottiék támadtak! Riise bal lába sült el 18-20 méterről, de Sirigu védte a próbálkozást, szerencsétlenségére Menez elé ütötte a játékszert, a francia lökete egy bevetődő védőről lepattant, így maradt a 0-0.

Az első félidő további időszakának nagy részében viszonylag komoly mezőnyfölényt harcoltak ki a Montella-tanítványok, akik a labdát is jelentősen többet birtokolták, mint szigetországi riválisuk, viszont ezen statisztikák csak silány számok, mert gólveszély nagyon ritkán alakult ki a kapuk előtt, ami a tökéletes fantáziátlanságnak is betudható az ellenfelek részéről.

A 17. játékpercben Andrea Romeo segített a házigazdákon. Bacsinovics rántotta le Menezt körülbelül 14 méter távolságban a ketrectől, a spori kiszúrta a szabálytalanságot, és a tizenegyespontra mutatott. Totti minden rutinját kihasználva gyönyörűen kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0.

Az első bekapott találat kissé felrázta az ezúttal tiszta fehérben fellépő Palermot, hiszen rövid idő leforgása alatt Bovo és Hernández is veszélyeztetett, igaz egyik löketben sem volt benne igazán az egalizálás lehetősége. Sőt a vendégek némely pontokon be is szorították vetélytársukat, saját térfelükre, ám ez akkor még kevésnek bizonyult.


A 43. minutumban, már amikor sokan a pihenőt várták, újabb büntető következett. Pinilla ugrott bele egy elrontott ollózómozdulat következtében Burdisso ölébe. Andrea Romeo valamit nem tartott teljesen korrektnek az argentin effajta védekezésében, így megajándékozta a Rossi-legénységet egy "tizivel". Az ítéletet maga a sértett hajtotta végre, kiválóan gurított balra, a jobbra vetődő Doni mellett, 1-1.

A szünetre tehát 1-1-es részeredménynél vonulhattak a felek, az iramra nem lehetett igazán panasz, de jobb mérkőzést is láttunk már a csapatoktól ebben a szezonban.

A folytatás során lendületesebbnek tűnt az AS Roma. Például De Rossi bombázott 17-18 méterről Sirigu felségterülete felé, a bogyó sokak sajnálatára mellé száguldott.

Kereken egy órája csordogált a párharc, amikor Riise ismét távolról tüzelt, Sirigu elnyelte a próbálkozást, nem semmi védés volt. Rögtön ezt követően a szilveszteri poénos műsorok szerkesztőinek kedveskedett Mirko Vucsinics. Menez futott el a jobb szélen, lerázta magáról a komplett palermói hátsóalakzatot , a montenegrói csatár érkezett abszolút üresen középen, a fiatal futballista szépen tálalt elé, ám a támadó két méterről a Sirigu által elhagyott ketrec fölé helyezett, bravúr volt elhibázni és csúnyán megfizetett érte a klubja.

Hosszú üresjárat köszöntött be a kora esti "csatába", mintha a két alakulat megelégedett volna az egy-egy ponttal, taljánosan.

Ábel Hernández, illetve Pastore másképpen gondolkodott. A 84. percben utóbbi passzolt középre, a jobb oldalról, míg előbbi 7 méterről a hálóba továbbított, 1-2.

A rendes játékidő legvégén Ábel Hernández eldöntött minden lényeges kérdést: 12 méterről a bal szélről, őrizetlenül, a hosszú alsóba célzott, 1-3.

Erre a gólra még Vucsinics remekbeszabott találattal válaszolt, 18 méterről volt eredményes, 2-3.

Az egyenlítésre már nem maradt esélyük a házigazdáknak, ezen három egység nagyon hiányozhat majd nekik a végelszámolásnál. A pár éve még a Lazio trénereként dolgozó Delio Rossi számára különlegesen édes érzés lehet eme győzelem.

Roma 2-3 Palermo (1-1)

Roma: Doni - Cassetti, Burdisso, Loria, Riise - Pizarro, De Rossi - Rosi (Vucsinics, 57.), Ménez (Borriello, 72.), Taddei - Totti

Palermo: Sirigu - Cassani, Goian, Bovo, Balzaretti - Bacinovic (Acquah, 63.), Migliaccio, Nocerino - Pastore - Pinilla, Á. Hernández (Kurtic, 90+2.)

forrás: sporthirado.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr822832008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása