A Serie A 32. fordulójának szombat esti mérkőzésén ismét egy finom futballcsemege áll az olasz foci rajongói előtt. Igaz, ezen párharc nem a bajnoki cím sorsáról dönt, de a tét egyáltalán nem kicsi: a BL-helyek elérése a két csapat célja, ami a vendégektől egyre messzebb áll, sőt egy esetleges mai vereség talán végzetes is lehet a "farkasok" számára. A Juventus elleni pofont követően javítaniuk kell a fővárosiaknak, de amúgy sem túl nagy esélyeiket még inkább csökkenti, hogy az elmúlt két összecsapásukon nyeretlenek maradtak Udinében. A "zebrák" sem alapoztak túl jól a rangadóra, mert az előző körben a Lecce jelentett nekik megoldhatatlan feladatot. Az ellenfelek között 6 pont a különbség, ha a Roma kikap, akkor lemondhat a legrangosabb európai kupasorozatról, ha a vendéglátók veszítenek, a Lazio előzhet és letaszíthatja őket a selejtezőt érő negyedik pozícióból.

Megtört az Udinese lendülete vagy csak egy egyszerű rövidzárlat volt a Lecce elleni bajnoki? Azt hiszem, nem bátorság kijelenteni, hogy nagyon sok fanatikusukat foglalkoztatja ez a kérdés vasárnap óta, de már nem sokáig, mivel a Montella-tanítványokkal szemben hozhatják helyre az előző körben elkövetett sok-sok hibájukat. Viszont péntek óta még egy hír aggaszthatja a drukkereket: Alexis Sánchez megsérült és nem vállalja a szombati "csatát". Pedig egy hozzá hasonló gyors, robbanékony játékos aranyat érhet a lomha középpályásokkal tarkított Giallorossók riválisaként. Hazai közönségük előtt mindenképpen félelmetes együttes benyomását keltik az északiak, gondoljunk csak a frissen az Inter kispadjára ültetett Leonardo és gárdája vendégszereplésére, amikor 3-1-es végeredménnyel köszönték meg a milánóiaknak a közreműködést. Sosem volt könnyen bevehető vár a Stadio Friuli, idén pedig különösen nem az, hiszen az elmúlt évek legjobb udinei alakulata "lakja".

A másik oldal képviselői sincsenek túl egyszerű hét napon. A 31. fordulóban Mexes megsérült, majd pár nap múlva bejelentette: nyáron távozik az AS Roma csapatától és máshova teszi át a székhelyét. A tulajdonosváltás egyes kérdéseit is még hatalmas homály fedi a klubnál, például egyelőre nincs hivatalos megegyezés. A papírok készen vannak, de Di Benedetto aláírása még nem került rá egyetlen iratra sem. Az ígéretek már elhangzottak, ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, azonban konkrétumokról igazán beszámolni most még nem lehet, ami idegőrlő a szurkolók és a futballisták számára egyaránt. Ennek ellenére Vincenzo Montella a tőle megszokott vidámsággal adta hivatalos sajtótájékoztatóját, amelyben elmondta: ő úgy tekint a hétvégi mérkőzés elé, hogy az döntően befolyásolja majd a Bajnokok Ligája helyekért folytatott óriási küzdelmet. Nyilatkozatában még kiemelte a Guidolin-legénység erősségeit: a fiatal, sokat futó, rettenetesen technikás, gyors keretet, az elképesztő tehetségekkel megspékelve. Külön kitért Alexis Sánchez stílusára, hasznosságára, szorgalmasságára, bár érte már aggódnia nem kell, mivel (mint már említettem) a kiválóság az egyik edzésen kiesett a hadra foghatók népes sorából.

A meccset a DigiSport Plus közvetíti. A játéknap másik mérkőzésén az Inter fogadja a Chievo csapatát.

forrás: asroma.hu, kép forrása: dusanbasta.com

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr622811404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása