Elképesztő mérkőzéssel folytatódik az olasz élvonalbeli bajnokság, a válogatott összecsapások miatti egy héten át tartó kényszerszünetet követően. Igazi itáliai csemegének nézünk elébe szombaton este, hiszen milánói városi rangadót rendeznek a Serie A 31. fordulójának keretében, ám a helyzet még ennél is összetettebb, mivel a második helyezett látogat a pontvadászat éllovasának "otthonába", azonban amennyiben a vendégek nyernek, akkor megtörténik- a szezon elején talán még álmaikban sem gondolt- helycsere. Ősszel a Milan győzött (0-1), így a Scudetto megszerzésének vágyán túl a bosszú édes érzése is fűtheti a kék-feketéket riválisukkal szemben. Ez az igazi óriások csatája, reméljük a labdarúgók sem rontják el az ünnepet!

Az őszi meccs masszív emlékeket hagyhatott az Inter-szurkolók gondolataiban, mert sok év után pont az általuk leginkább nem szívlelt együttes törte meg hazai veretlenségi sorozatukat, de azon 90 perc óta nagyon sok víz lefolyt a Dunán. Például "napirendre került" egy edzőváltás, amikor is rendkívül meglepőt húzott Moratti, hiszen Rafa Benítez helyét, a Milan régi közönségkedvence: Leonardo vette át. Ő pedig új impulzusokat hozott az alakulathoz és a változásoknak köszönhetően elkezdtek jönni az eredmények is, így történhetett meg ismét, hogy az Internazionale mentette meg nemzetközi kupaporondon az olasz futball becsületét (BL-negyeddöntőbe jutás). Ha a gárdák aktuális formáját nézzük, akkor talán valamivel jobb kilátásokkal várhatják a brazil tréner tanítványai az újabb derbit. Ráadásul a Milan mindeddig nem túl erős a fontosabb mérkőzéseken, főleg hazai szurkolói előtt, hiszen a Juventus és a Roma ellen kikaptak, míg a Lazio gárdájával szemben döntetlenre végeztek, ám a Napoli kiütésével (3-0) talán megtört az átok, mivel azóta a "zebrákat" is sikerült két vállra fektetniük, Torinóban. Bár az elmúlt két fordulóban csupán egyetlen pontot sikerült szerezniük, amivel magukra is húzták legfőbb üldözőjüket, sőt a tabellán elfoglalt első pozíciójuk is hatalmas veszélybe került, azért reálisan bízhatnak a pozitív végkimenetelben.

Massimiliano Allegri hivatalos sajtótájékoztatóján elmondta: ez lesz karrierje legfontosabb találkozója, de  nem bánja, mert az élet csupa kihívásokból áll. Továbbá hozzátette: teljesen nyugodt és jól érzi magát, labdarúgóitól pedig azt kéri, hogy menjenek ki a pályára és futballozzanak. A mester azzal zárta, hogy természetesen örülne, ha még most is 10 egységnyi előnyük lenne az Interrel szemben, ám így is boldog, mert ennyire kiélezett "ütközetre" az elmúlt években nem volt példa.

Leonardo is örömmel állt a média elé és elárulta: pályafutása során mindig a szeretet vezérelte, sosem az, hogy borsot törjön ellenfele orra alá. Nagyon szívesen emlékszik vissza a piros-feketéknél eltöltött tizenhárom esztendejére, de az élet megy tovább, ezért kénytelen volt lezárni magában azt az időszakot. Leonardo szerint nem ez a csata fog dönteni a bajnoki aranyérem sorsáról, mivel további hét forduló vár még az együttesekre, s fontos pontokat hullajthatnak még a felek, ám nagyon fontosnak tartja, hogy sikerült elérniük a céljukat, tehát ismét versenyben vannak a Scudettóért és mellettük szólhat az elmúlt körökben mutatott játékuk és eredményeik, valamint Ibrahimovics biztos hiánya is, aki majd eltiltását tölti.

A Gazetta az alábbi összeállításokat várja:

Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Silva, Antonini – Gattuso, Van Bommel, Seedorf – Boateng – Pato, Robinho.

Inter: Cesar – Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti – Motta, Cambiasso, Stankovic – Sneijder – Pazzini, Eto’o.

forrás: acmilan.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr572793015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása