A Serie A 29. fordulójának slágermérkőzésén a Roma fogadja  a Lazio együttesét. Nem elhanyagolható információ ez, hiszen hiába futballozik egy stadionban a két csapat, egymás elleni összecsapásaik során, s az elmúlt évek statisztikái alapján, bizony egyáltalán nem mindegy, hogy a riválisok közül melyik alakulat a pályaválasztó. Viszont a "farkasok" hívei tüntetéseket szerveznek kedvenceik teljesítménye miatt, így ilyen körülmények között nem lehet egyszerű készülni a városi derbire. A "sasok" pedig egy sikerrel iszonyatosan közel kerülnének a BL-helyek valamelyikéhez, tehát a tét nem kicsi, bár ez az a meccs, amin külön motiváció keresgélésére semmi szükségük nincsen a játékosoknak.

Beharangozóképpen nem untatom az olvasót különböző mutatókkal, hanem pár szóban felidézném az elmúlt öt év öt legjobb találkozóját, eredményekkel, gólszerzőkkel megspékelve, mivel izgalmakban, stresszben, találatokban nem igazán volt hiány a derbik keretében.

Lazio 3-0 Roma: Első állomásunk az olasz élvonal 2006/2007-es kiírása, amely elég zavarosra sikerült az ismert körülmények miatt (calciopoli, pontlevonások, kizárás és a különböző hercehurcák). A kékek ősszel simán kiütötték ellenfelüket: Ledesma, Rocchi és Oddo góljaival verték el az ,akkor még Luciano Spalletti irányítása alatt ténykedő, Giallorossokat.

Roma 3-2 Lazio: A 2007/2008-as idény fantasztikusan sikerült Tottiék számára: a legrangosabb európai kupasorozatban a Real Madrid ellen két 2-1-es győzelemmel jutottak tovább a nyolcaddöntőből, megnyerték az Olasz Kupát, plusz novemberben két vállra fektették római vetélytársukat. A vezetést a vendégek szerezték meg, Rocchi volt eredményes. Majd Vucinic, Perrotta és Mancini együttes erővel megfordították az állást. Ledesma egy hatalmas szabadrúgással  kevéske időre visszahozta a reményt a társainak, de az egalizálás már nem jött össze, így a hazaiak nyertek.

Lazio 3-2 Roma: Hatalmas drámát hozott a felek rivalizálásának 2008-as, áprilisi felvonása. Az összecsapáson Taddei fejelte az első gólt, erre Pandev válaszolt, aztán Rocchi járt túl büntetőből Doni eszén.  Perrotta ugyan kiegyenlített, de az utolsó minutumban Behrami eldöntötte a három pont sorsát.

Lazio 4-2 Roma: Ugrottunk egy kicsit az időben! A 2008/2009-es bajnokság második örök rangadóján, a házigazdák már a 4. percben 2-0-ra mentek az AS Roma csapatával szemben. A találatokat Pandev és Zarate jegyezték. Ezt követően Mexes szépített, aztán Lichsteiner alakította 3-1-re az állást. Ugyan De Rossi 10 minutummal a befejezés előtt a hálóba bólintott, Kolarov szinte azonnal válaszolt, így sima győzelmet arattak a "sasok".

Lazio 0-2 Roma: Végül idézzük fel az idei pontvadászat, őszi meccsét. A találkozót a Lazio várta jobb formában, de ez kevésnek bizonyult, mivel Claudio Ranieri tanítványai (akkor még ő dolgozott a "farkasok" vezetőedzőjeként) Borriello és Vucinic vitatható jogosságú tizenegyeseiből simán hozták a viadalt, ezért a sikertől duzzadó önbizalmukkal együtt vonulhattak le a pályáról, ami rövid ideig pozitívan is hatott a teljesítményükre.

És végül egy egészen aprócska, de annál furcsább adat: A Roma az elmúlt négy derbit egyaránt megnyerte, ami nem túl hízelgő hír Edy Reja futballistái és híveik számára.

kép forrása: asrultras.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr72734611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása