A Serie A 28. fordulójának nyitó összecsapásán a Stadio Via del Mare közönsége előtt lépett fel az AS Roma. A "farkasok" szeretnének BL-t érő helyen végezni a pontvadászat idei kiírásában, ami felé most egy aprócska lépést tettek. A vendéglátók pedig továbbra is menekülnek a kiesés elől, így egy végletekig kiélezett, izgalmas, feszült mérkőzésre számíthattunk, nem is kellett csalódnunk.

Elég körülményesen, lassú labdajáratással kezdődött a meccs, az első nagyobb lehetőségre pontosan kilenc percet kellett várni. Ekkor Olivéra végzett el 24 méterről szabadrúgást, amely elszállt a felső léc felett.

Aztán a 25. minutumban a fővárosiak is indítottak egy offenzívát: Cassetti futott fel a szélen, majd' a jobb összekötő helyéről a ketrec mellé lőtt. Ezt követően pedig meg is szerezték a vezetést Doniék! A 32. játékpercben Vucsinics fordult le őrzőiről, s miután nem támadta senki, körülbelül 16 méterről, okosan kilőtte a bal alsó sarkot, 0-1.

A bekapott gól nem igazán fogta meg a sárga-pirosokat, hiszen már a szünet előtt több ígéretes helyzetet dolgoztak ki, igaz sorra el is puskázták azokat. A 38. percben Rispoli célozta meg Doni felségterületét, madártávlatból, azonban a brazil hálóőr régi önmagát idézve, ügyesen oldotta meg a feladatot, így maradt a 0-1. A félidőig már nem is változott az eredmény, hiába futballozott viszonylag jól a Lecce, a régi közönségkedvenc: Mirko Vucsinics jelentette eddig a két csapat közötti különbséget. Becsületére legyen mondva, hogy egyáltalán nem örült a góljának a montenegrói támadó.

A folytatás során a házigazdák mindent megtettek az egalizálás érdekében! Az 57. minutumban ismét Olivera kísérletezett, körülbelül 20 méterről, Doni repült a játékszer felé, bár ha eltalálja a kaput, aligha tudta volna hárítani a löketet a dél-amerikai portás. Rögtön ezt a helyzetet követően ismét akcióba lendült a Lecce: Corvia bólintott viszonylag közelről a ketrecre, azonban Doni hihetetlen bravúrral ütötte ki a bogyót a jobb alsó sarokból. A 64. percben pedig újra Corvia tört eredményességre, ám ezúttal messze járt a céltól, mivel a jobb sarok mellé tüzelt.

Negyed órával a befejezés előtt azonban már nem volt pardon! Munari adta be középre a labdát, Giacomazzi furfangosan, ívelten fejelt a Roma hálójába, 1-1, de a dráma ekkor még hátra volt.

Az utolsó minutumban büntetőhöz jutottak a "farkasok"! Borriello bólintotta a labdát Munari kezére, ezért kénytelen volt tizenegyest adni a játékvezető, amit Pizarro higgadtan értékesített, 1-2.

Így tehát Montella továbbra is veretlen az együttesével, s megerősítették helyzetüket a tabella 6. lépcsőfokán a fővárosiak. A Lecce a 17. pozícióban szerénykedik, viszont a forduló végére még lejjebb eshetnek a bajnokság tabelláján.

Roma: Doni - Cassetti (Juan, 29.), Mexes, Burdisso, Riise - Pizarro, De Rossi - Taddei (Brighi, 68.), Perrotta, Vucsinics (Ménez, 80.) - Borriello.

Lecce: Rosati - Rispoli (Chevanton, 78.), Gustavo, Fabiano, Brivio - Giacomazzi, Vives, Olivera - Munari, Grossmüller (Corvia, 43.) - Jeda.

Gólszerző: Giacomazzi (75.), ill. Vucsinics (32.), Pizarro (90. - 11-esből)

forrás: digisport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr242711929

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása