A Bajnokok Ligájában a Roma, a Milan és az Inter is kikapott, hazai pályán, mindegyik egy góllal. A helyzet az Európa Liga küzdelmeit megtekintve sem fényesebb a déliek szempontjából, hiszen a Napoli búcsúzott a sorozatból a Villareal ellen. Ezért, ha érvényesül a papírforma a visszavágókon, akkor kijelenthetjük, hogy talján gárda nem lesz a BL nyolcaddöntőjében, ráadásul egy már biztos:  a második számú európai kupasorozat utolsó 16 csapata között nem képviselteti magát egyetlen itáliai alakulat sem.

Roma 2-3 Shahtar: Claudio Ranieri római vergődésének utolsó előtti állomása volt a Donyeck elleni hazai mérkőzés, ezt követően hétvégén meg is bukott a Genoa otthonában a tréner, kinek helyét Montella vette át. Pedig az odavágón vezettek Perrotta találatával a Farkasok, de az ukránok 8 perc alatt 3-1-re módosították az állást a javukra, amellyel szinte meg is pecsételték riválisuk sorsát. A párharc Menez csodaszép góljának köszönhetően még nem dőlt el, így "csak" 3-2-re nyertek Mircea Lucescu tanítványai a Stadio Olimpicóban.

Milan 0-1 Tottenham: Bale nélkül is győztek az angolok a San Siróban! Ez már önmagában is elég nagy csoda, plusz ha hozzátesszük, hogy a Serie A listavezetője volt az ellenfél, akkor ez a siker még inkább felértékelődik. A meccset Crouch döntötte el a 89. minutumban, egy lendületes kontra befejezéseként. Londonban nem lesz könnyű dolguk a piros-feketéknek, hiszen egy olyan Tottenhamet kéne megverniük, amelyben akkor már Gareth Bale is szerepelhet majd. A Milan esélyeit Gattuso hiánya sem növeli, aki négy összecsapáson nem léphet pályára emlékezetes ámokfutása miatt, így aligha lesz gondja idén már a Bajnokok Ligájára a középpályásnak.

Inter 0-1 Bayern: Leonardo együttese hiába futballozott veszélyesen vendéglátóként, emberére akadt a München személyében. Fordulatos, izgalmas, kiélezett, idegörlő találkozón Gomez lesipuskás megmozdulása döntött, a 90. percben. Julio Cesar ritkán hibázik, de azzal, hogy a német csatár elé ütötte a labdát szerdán, megeshet, hogy rövidre zárta az Inter tavaszi BL-menetelését. A mérkőzés összképe alapján még ezen párharc kedvező végkimenetelében reálisan reménykedhetnek az olaszok.

Villareal 2-1 Napoli: 0-0-ás odavágó után Spanyolországban kikapott a Mazzarri-legénység, így legalább koncentrálhat teljes erejével a bajnokságra a Serie A idei legnagyobb meglepetéscsapata.

kép forrása: flagmagazin.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr292690332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása