A Serie A 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Cagliari látogatott Milánóba, ahol az Internazionale együttesével mérhette össze erejét. A házigazdák, talán a vártnál nehezebben, de legyőzték ellenfelüket, így tovább tapadnak városi riválisukra a pontvadászat táblázatán. Pedig Donadoni tanítványai mindent megtettek a döntetlen megszerzésének érdekében.

Lendületesen kezdődött az összecsapás, hiszen az első helyzetre csupán két percet kellett várni. Ekkor Pandev vállalkozott egy távoli lövésre, amely kísérletet Aggazzi bravúrosan szögletre ütötte. A szigetlakók a fordulásból majdnem megszerezték a vezetést. Először Lazzarri emelt ballal César kapuja felé, teljesen tisztán, a tizenhatoson belülről, majd' a sarokrúgásból Conti fejelt a ketrecre, de a brazil hálóőr, a kapufa segítségével hatástalanította a próbálkozást.

A 7. minutumban előnyhöz jutottak a kék-feketék, ezt később ki sem eresztették már a kezükből! Egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból Hardzsa kapta őrizetlenül a játékszert, a jobb oldalon, első löketét Aggazzi védte, a másodikat keményen középre küldte a marokkói, az ismétlés pedig vagy a lesen tartózkodó Ranocchiaról vagy az őt őrző Caniniról pattant a hálóba, 1-0.

A középkezdés után kis híján  kiegyenlítettek a szardíniaiak! Biondini vette célba César felségterületét, jó 20 méterről, de a dél-amerikai portáson ezen az estén nem lehetett kifogni. Azonban a bekapott gól megfogta a tiszta pirosban fellépő Cagliari csapatát, mert a bajnoki címvédő abszolút átvette a meccs tempójának irányítását. Körülbelül negyed óra elteltével Pazzini bólintott fölé, nem sokkal később pedig Eto'o eresztett meg egy lövést 12 méterről, de maradt az 1-0.

A gyors találat nem tett jót a találkozónak, hiszen a színvonal rendkívül visszaesett, a következő lehetőségre a 43. percig kellett várni a bajnokin. Eto'o suhintott laposan, madártávlatból, de Aggazzi magához ölelte a bogyót. Összességében megérdemelten vezettek, egy félidő végeztével, Leonardo labdarúgói. Azonban amennyiben a Bayern ellen is így lépnek pályára, ami nem túl valószínű, akkor rövidre zárul nekik az idei BL-tavasz.

A folytatás egy hatalmas vendég helyzettel indult! Lazzarri tüzelt kapásból, 18 méterről, de nem pontosan, mivel a labda nem találta el az alumíniumok által határolt háló felszínét, hiszen fölé repült, ezért nem sikerült az egalizálás.

Álmosító időszak köszöntött a Giuseppe Meazza közönségére, mert alig akadt említésre méltó esemény a mérkőzés második játékrészének középső felében. A gyenge periódust Cossu zárta le, a meccs színvonalát jól tükröző próbálkozásával, César pofon egyszerűen elnyelte a lasztit.

A 75. percben óriási tűzijáték következett a hazaiak kapuja előtt, de hősiesen kivédekezték Maiconék a szituációt, így a kék-feketék, ha nem is könnyed játékkal, de otthon tartották mindhárom pontot, ezért reális esély maradt számukra a Scudetto elhódítására.

A Lényeg: Inter-Cagliari 1-0

Inter: César - Maicon, Ranocchia, Cordoba, Nagatomo - Zanetti, T. Motta (Cambiasso 72.) - Pandev, Hardzsa (Mariga 78.), Eto'o (Sztankovics 61.) - Pazzini.

Cagliari: Agazzi - Pisano, Astori, Canini, Agostini - Biondini, Conti, Lazzari, Cossu (Nainggolan 70.) - Nené, Acquafresca (Ragatzu 64.).

forrás: sporthirado.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr802673728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása