A Serie A 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Cagliari együttese látogat a milánói kék-feketék otthonába, hogy összemérje erejét az Inter alakulatával. A Leonardo irányítása alatt álló hazaiaknak nyerniük kell, ha továbbra is versenyben szeretnének maradni a bajnoki címért.  Donadoni csapata egy vereség esetén visszacsúszhat az alsó házba, így a tét nem kicsi a két fél olvasatában.

Egy elrontott ősz, amiért drága árat fizethetnek a brazil tréner tanítványai. Rafa Benítez vezetésével ugyan klubvilágbajnokok lettek a tavalyi szezonban triplázó gárda tagjai, de a spanyol mester képtelen volt maradandót alkotni Olaszországban, hiszen sorra szórták el a kötelezőnek tűnő pontokat Materazziék, így hatalmasnak tetsző hátrányt halmoztak fel a Serie A tabelláját vezető -s egyben városi rivális- Milan mögött. Leonardo érkezésével sok minden megváltozott, de az előző körben, a  Juventus vendégeként elszenvedett 1-0-ás fiaskó fájó pont lehet az Inter számára. Szombaton nincsen választásuk, muszáj két vállra fektetniük szardíniai ellenfelüket, és menekülniük kell a sikerbe, a győzelembe. Most még a Leonardo-legénységet gondolják a piros-feketék legnagyobb kihívójának a bajnoki aranyéremért folyó küzdelemben, de egy-két negatív értelemben meglepő produkció, s már is búcsút intethetnek a dobogó legfelső fokának az északiak.

A Cagliari a kilencedik pozíciót foglalja el a pontvadászat táblázatán, így kiesési gondokkal már valószínűleg nem fognak küzdeni a szigetlakók. Viszont pár nem várt győzelemmel vagy megszerzett egységgel, akár az Európa Liga csoportkörébe is képesek lehetnek bejutni Contiék. Természetesen nekik nem az az  elsődleges feladatuk, hogy az Inter grabancát megszorongassák. Nem túl nagy esélyeiket javíthatja, hogy a vendéglátók Sneijder, Milito, Samuel és Lucio játékát biztosan kénytelenek nélkülözni. Ebből Samuel egészségügyi problémája a legsúlyosabb, aki az idény további részét kihagyja pár hete történt súlyos sérülése miatt.

kép forrása: prancissportsnews.blogspot.com

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr52671132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása