A Serie A 7. fordulójának első összecsapására Szicíliában került sor, melynek keretében a Catania fogadta az Inter együttesét. A mérkőzés nem hozott túl látványos játékot, amit részben biztosan a teljesen felázott talajnak köszönhettünk. Az első félidőben a hazaiak nem találták a Nerazzurri védelmének ellenszerét, azonban a folytatás során öt perc alatt megfordították a találkozó állását. A fekete-kékek újabb vereségük miatt pedig könnyedén kieső pozícióban szerénykedhetnek a kör végére. A Montella-tanítványok vendéglátóként még mindig veretlenek az idei kiírásban.

Jobban kezdtek a piros-kékek, mármint a mezőnyben, mert a meccs elején többet birtokolták a labdát, ellenfelüket ezzel együtt természetesen bekkelésre kényszerítették, akik viszont egyetlen villanásuk után gyorsan előnyhöz jutottak!

A 6. minutumban Maicon teljesen zavartalanul ívelhetett be a jobb szélről. Ennek kivitelezése kiválóan sikerült, mivel a golyó a kaputól hat-hét méterre helyezkedő Cambiasso előtt landolt, aki kissé balról, kapásból gyönyörűen lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Andujar nem tudott hárítani, csupán belekapott a bogyóba, ám ez kevésnek bizonyult, 0-1.

Katasztrofálisan zajlott a továbbiakban a bajnoki, hiszen szinte semmilyen izgalmas eseményt nem jegyezhettünk fel a pihenő előtt. Kósza próbálkozások ugyan akadtak a riválisok részéről, de a gól igazán egyik csapat produkciójában sem volt benne. Főleg a házigazdák tűntek tanácstalannak a pályán, Montella hiába akarta hasznos tanácsokkal ellátni futballistáit a vonal mellől, ők egyszerűen képtelenek voltak Castellazzi felségterületének veszélyeztetésére.

Negyed órája csordogált a párharc, amikor Almirón unt rá társai tehetetlenségére, rendkívül távolról lőtt, kísérlete nagyon csúnyán a ketrec fölé szállt.

A 28. játékpercben egy tempós kontra záróakkordjaként Milito tüzelhetett, az őt őrző Legrottaglie bravúros mozdulattal, becsúszva blokkolta a csatár próbálkozását.

A mérkőzés hihetetlen gyenge színvonala még a tüzes szigetországi szurkolókat is elnémította, amin nincs mit csodálkozni, tényleg szinte nézhetetlenül teljesítettek az alakulatok, amire a brutálisan rossz minőségű játéktér sem lehet magyarázat. Ranieri ekkor ennek ellenére még boldog lehetett, mivel fiai vezettek a Catania otthonában. Mint tudjuk: a rutinos trénernek más nem szokott számítani.

Alig fújt a sípjába Orsato, szinte azonnal egalizáltak a szigetlakók! Egy lendületes offenzíva végén Almirón kapott meglepően pontos passzt, majd 16 méterről, kifogástalanul, védhetetlenül tekert a kapu bal oldalába, 1-1.

A 49. percben következett a párharc korai slusszpoénja! Bergessio egy az egyben találta magát szemben Castellazzival, a kilépő hálóőr mellett el szerette volna húzni a játékszert, ám a portás a tizenhatoson belül buktatta őt. A bíró a büntetőpontra mutatott, az ítéletet Lodi hajtotta végre, aki viszonylag erősen vágta a ketrec közepébe a bogyót, 2-1.

A hátrány dacára nem tudott ritmust váltani az Internazionale. Könnyen lehet persze, hogy megfogta a milánóiakat ez az őrületes kezdés. Ráadásul tapasztalt trénerük cseréi szintén nem jöttek össze valami fényesen.

Kereken egy óra elteltével Gomez 17 méterről laposan lőtt, Castellazzi kipiszkálta a bal sarok irányába sunyin surranó küldeményt.

A 71. minutumban Zárate trükközött, aztán dobott egy hasast az alapvonaltól 14-15 méterre, alakítását Orsato sárga lappal jutalmazta.

A találkozó  végső periódusára tökéletesen kimerültek a gárdák. Montella begyűjtötte első hatalmas skalpját a Catania kispadján, biztosan a hasonlóan szép folytatásban bízik az ezen feladatkörben egyelőre rutintalannak nevezhető szakember.

A lényeg: Catania 2-1 Inter (0-1)

Catania: Andujar - Legrottaglie, Spolli, Bellusci - Izco, Almirón, Lodi, Ricchiuti (Delvecchio), Capuano - Bergessio (Maxi López), Gomez (Catellani)

Inter: Castellazzi - Maicon, Lúcio, Samuel (Córdoba), Nagatomo - Zanetti, Cambiasso, Sztankovics (Álvarez), Muntari - Pazzini, Milito (Zárate).

Gólok: Cambiasso (0-1), Almirón (1-1), Lodi (2-1)

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr253305731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása