A Bajnokok Ligája küzdelmeit követően csütörtök este lebonyolították az Európa Liga második csoportkörét is, melynek során két olasz együttes volt érdekelt. Az általam választott mérkőzésen a Lazio kikapott Portugáliában, így két forduló után csupán egy ponttal rendelkezik. Az Udinese viszont újabb bravúrt hajtott végre, hiszen -messze sem a legerősebb összeállításukban- döntetlenre végeztek a Celtic vendégeként.

Különösen jó meccset hozott tehát a Sporting-Lazio összecsapás, mivel mindkét csapat próbálja komolyan venni a nem túl rangos európai kupasorozatot. Az égszínkékeknél Rocchi befért a kezdőbe, ami mindenképpen meglepő, de könnyen lehet, hogy Reja apróbb sérülése miatt akarta pihentetni Cissét, aki azonban később kénytelen volt pályára lépni.

Az első helyzetet a találkozó 8. perce hozta! Ekkor egy röviden kifejelt labdára Konko csapott le, a védő igazítás nélkül, távolról vette célba a kaput, a játékszer Rui Patricio ölében landolt.

Negyed óra elteltével Insua próbálkozott madártávlatból! Lövése González testén irányt változtatott, de Marchetti koncentrált, a jobb felsőbe tartó golyót kisebb nehézségek árán szögletre ütötte.

Pörgősebb, összeszokottabb, gyorsabb gárdának tűntek a párharc elején a lisszaboniak, ezért csupán idő kérdése volt, hogy mikor jutnak előnyhöz.

Erre egészen a 20. minutumig kellett várnunk! Capel egy bal oldali, körülbelül fél méter magas, rövid sarokra érkező beadására Van Wolfsvinkel startolt rá, majd az ötös vonalánál sarokkal belekapott a bogyóba egy védő szorításában, ezzel pedig mattolta Marchettit, trükkös továbbítása a bal alsóban kötött ki, 1-0.

A parádés találat nem használt a színvonalnak, mert a 33. játékpercig semmi érdemleges eseményt nem jegyezhettünk fel. Ekkor Anderson Polga tüzelt távolról, Marchetti számára a kísérlete nem jelentett különösebb problémát, magabiztosan fogta azt.

A 40. percben talán először hibázott a Sporting hátsó négyese, Klose ezt természetesen köszönte szépen, és élt az adódó lehetőséggel! Hernanes 25-30 méterről kiválóan ívelt az ötösre érkező frissen igazolt gólvágó felé, a német támadó senkitől sem zavartatva kotorhatott bele a labdába, amely Rui Patricio lábai között elsurranva került a ketrecbe, 1-1.

Már a pihenőn járhatott az itáliaiak esze, amikor Insua brutálisan nagy góllal vétette észre magát. A 47. minutumban egy Konko által kibólintott játékszer pont elé keveredett, a szélső hátvéd nem hezitált, kapásból, hihetetlen erővel zúdította a lasztit a jobb alsóba. Marchetti nem sokat láthatott az eseményekből, mivel éppen takarásban helyezkedett, 2-1.

Eduardo Reja a szünet végén a lelátóra ült, valószínűleg nem önszántából, hanem a játékvezető száműzte oda. A Lazio mestere nyilván azt nehezményezte, hogy a Gumienny túl későn fújta le az első félidőt. A pihenőt követően sok-sok izgalmas szituáció okán biztosan nem emelkedett a pulzusszámunk.

Az 50. percben Insua a mennyből a pokolba szállt! Gonzáleznek nyomott oda egy maflást, azonnal kapott egy sárga lapot, szerencsétlenségére ilyen színű kártyából már birtokolt egyet, ezért mehetett zuhanyozni a nagyszerű futballista.

Az emberelőny ellenére sem voltak képesek igazán kreatívan futballozni a "sasok". A tőlük várt hajtás, látványos akciók elmaradtak, az egalizáláshoz csupán egy-két alkalommal álltak közel az itáliaiak.

A 72. játékpercben Sculli fejelt 6-7 méterről, Rui Patricio Konko elé paskolta a golyót, akinek az üres kapu sem volt elég, úgy szétrúgta a felső lécet, hogy könnyen lehet: még most is remeg, viszont maradt a 2-1.

A 86. minutumban Rocchi pöccintett mellé ziccerben, aztán a mérkőzés vége előtt pár pillanattal Carrico rántotta a földre Scullit a büntetőterületen belül. A bíró színészkedésnek ítélte az olasz kiterülését.

Ezzel az összegyűjtött három ponttal a Sporting bizonyította; ő a négyes favoritja. A kékek pedig legközelebb győzelmi kényszer alatt fognak pályára lépni, hiszen amennyiben botlanak, akkor könnyedén beéghetnek nemzetközi szinten.

A lényeg: Sporting 2-1 Lazio (2-1)

Sporting: Rui Patricio - Joao Pereira, Onyewu, Anderson Polga, Insua - Carrillo (Evaldo), M. Fernandez (André Santos), Schaar, Rinaudo, Capel (Carrico) - Van Wolfsvinkel.

Lazio: Marchetti - Konko, Cana, André Dias (Radu), Diakité - A. González, Brocchi (Sculli,), Hernanes, Lulic - Rocchi, Klose (Cissé)

Gólok: Van Wolfsvinkel (1-0),  Klose (1-1), Insua (2-1)

Összefoglaló:

 
További eredmények:
 
Celtic 1-1 Udinese
 
Bajnokok Ligája:
 
Milan 2-0 Plzen
Napoli 2-0 Villarreal


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr713266841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása