A Serie A 5. fordulójának vasárnapi játéknapján fogadta a Catania a Juventus csapatát. A vendégek Antonio Conte vezetésével egészen jól kezdték az idényt, míg Vincenzo Montella a szicíliaiak élén egyelőre kereste az igazán ideális összeállítást. A találkozón az első félidő nem sikerült túl látványosra, viszont a második játékrész kárpótolhatta a bajnokit nyomon követő szurkolókat.

Mint már említettem: nem indult valami színvonalasan az összecsapás. Főleg mezőnyben őrölték egymást a felek, néha elképesztően kemény ütközéseket, szereléseket tekinthettünk meg a pálya középső harmadán, de a a komoly gólveszély sokáig hiányzott a riválisok játékából.

Az első helyzetecskét a 7. perc hozta! Ekkor Lodi számára gurították le a labdát szögletből, a középpályás egy távoli lövésre vállalkozott, csúnyán a kapu mellé tüzelt.

A 21. minutumban Bergessio próbálkozott két védő szorításában, hasonló eredményességgel, mint majdnem negyed órával korábban Lodi.

A 22. játékpercben vezetéshez jutottak az eddig jóval aktívabbnak bizonyuló házigazdák! Grosso lett csúnyán beforgatva Gomez által a jobb szélen, a Catania labdarúgója az alapvonal közeléből középre passzolt, ahol Bergessio előzte meg Chiellinit, majd 4-5 méterről a jobb alsó sarokba továbbított, 1-0. Buffon nem mozdult ki a bogyóra, a felségterülete előtt állva nézte végig a történteteket, ezért esélye sem volt a hárításra.

A "zebrák" hátrányuk ellenére sem voltak képesek akár egyetlen kidolgozott akciót is prezentálni a szünetig, pedig több mint 60 százalékban birtokolták a labdát, de a fegyelmezetten ténykedő piros-kékek ellenszerét a pihenőig nem találták.

Fél órája tartott a párharc, amikor a tizenhatos bal sarkánál helyezkedő Catellani kapott egy tökéletes indítást, kissé magasan, viszont ő nem zavartatta magát, kapásból rádurrantotta a játékszert Buffon ketrecére, ami elszállt keresztbe a vélt célállomás előtt.

A 34. percben Pirlo gondolt egy merészet madártávlatból, bár ne tette volna.

Az öltözőbe tehát 1-0-s állásnál vonulhatott a két gárda. A szigetlakók jobbnak, lendületesebbnek, agilisebbnek tetszettek ezen a délutánon, mint a Bianconeri. A találkozónak biztosan használt, hogy Conte fantasztikusan felrázta fiait az üresjárat során. Ráadásul Elia helyén Pepe folytatta, ez a csere -a későbbiek alapján- egészen kiváló döntés volt.

Rettenetesen hamar, a 49. minutumban egalizált a Juve! Kraszics eresztett el egy sunyi lövést 20 méterről, a csúszós talajon gyorsan sikló laszti hiába tartott pontosan Andujar irányába, az argentin portás előtt hirtelen pattant egy aprót, aztán besurrant a két léc között húzódó mészcsík mögé az, 1-1.

Rögtön az egyenlítést követően Bergessio veszélyeztetett, miután Lodi parádésan hozta a támadót helyzetbe.

Egy órája gyűrte egymást a két gárda, amikor Bergessio egyik elméretezett beadását Buffonnak a léc alól kellett kipaskolnia, szorongatott a Catania.

A 67. percben megint Kraszics virgonckodott! Szokásához híven nagyszerűen cselezgetett, azonban lövéséből az erő hiányzott. Andujar számára könnyed kora esti csemegét szolgáltatott kísérletével a szerb.

A 81. minutumban Chiellini sodorta bajba társait, mivel utolsó emberként vesztett labdát, pontosabban Suazo szerelte a válogatott védőt, a fekete-fehérek szerencséjére Buffon parádés ütemben mozdult ki, s önfeláldozó mozdulattal megkaparintotta a játékszert.

A 85. játékpercben Vidal 14-15 méterről, tökéletesen középről, abszolút tisztán döntethette volna el a három pont sorsát, nem így cselekedett, inkább röppályára állította a golyót.

A hosszabbítás során a Catania két alkalommal került közel a 2-1-es sikerhez, egyszer sem értékesítették az adódó lehetőségeket, így maradt a remi. Antonio Conte tanítványai öt forduló után nem találtak legyőzőre, de lényeges hozzátenni: a rangadók, a fontos értékmérők ideje nekik még nem jött el.

A lényeg: Catania 1-1 Juventus

Catania: Andújar - Álvarez (Marchese), Bellusci, Spolli, Capuano - Lodi, Almirón (Ledesma), Delvecchio - Catellani, Bergessio (Suazo), Gomez

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Marchisio (Quagliarella), Pirlo - Kraszics, Vidal, Elia (Pepe) - Matri (Del Piero)

Gólok: Bergessio (1-0), Kraszics (1-1)

A kör többi eredményei a párosítások menüpont alatt tanulmányozhatók.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr473255534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása