Második igazi téttel bíró mérkőzését is  ikszre hozta le a szezon során az olasz bajnoki címvédő, viszont míg a Lazio elleni 2-2 után nem lehettek túlságosan boldogak a milánóiak, addig egy Barcelonában elért hasonló eredmény aligha szolgáltat okot panaszra. Egyébként rendkívül szerencsésen jött ki a párharcból a Rossoneri, mert gyakorlatilag az első és az utolsó perc kivételével- ekkor lőtték a gólokat- közük nem volt a pályán történtekhez.

Rögtön Hidegzuhannyal kezdődött a katalánok számára a találkozó, mivel a taljánok a középkezdésből indított támadásukat azonnal találattal zárták le! Pato vitte el a játékszert meglepő gyorsasággal, némi hanyag eleganciával Busquets és Mascherano között, ezzel ziccert alakított ki magának, végül pedig a kimozduló Valdés alatt begurította a hálóba a labdát, 0-1.

A 9. minutumban Pedro tüzelt, Zambrotta blokkolta a lövést, de nem tökéletesen, ám Abbiati könnyedén szögletre tenyerelte a golyót. Eddig a pontig a hazaiak nem bizonyultak valami veszélyesnek riválisuk ketrecére, azonban a gránátvörös-kékek már az összecsapás ilyen korai szakaszában elképesztő mezőnyfölényben futballoztak. Tőlük nem is lehet mást várni, amikor éppen ezen gyönyörű sportot űzik mesteri szintjükön.

A 12. játékpercben Villa került közel az egalizáláshoz! Keita csúsztatott a hosszú oldal irányába a spanyol gólvágó felé, aki az oldalhálóba továbbított. Hihetetlenül visszahúzódtak a piros-feketék a saját térfelükre, rövid idő kérdésének tűnt, hogy mikor kapják az elsőt.

Kicsit több mint negyed óra elteltével Messi brillírozott! Az argentin kiválóság felgyorsított a játéktér közepén, egyszemélyes offenzívája lezárásaként 22 méterről a bal alsó sarkot vette célba, a taljánok szerencséjére Abbiati odaért. Öreg ember nem vén ember.

A 20. percben Messi jutott szabadrúgáshoz körülbelül 25 méterről, a bogyó a bal kapufáról kivágódott.

A 32. minutumban újra Messi tüzelt a tizenhatoson belülről, a tar portás könnyedén védett, ki sem jött róla a labda.

A 36. játékpercben megint Messi, elképesztő formában van a kétszeres aranylabdás! Tehát a dél-amerikai szlalomozott a Milan hátsó alakulata mellett, között, aztán középre helyezett, ahol Pedro érkezett, és lendületből a bűvös mészcsík mögötti területre passzolt. Az olaszok védelme gyönyörűen asszisztált az akcióhoz, 1-1.

Közvetlenül a pihenő előtt még Xavi durrantott 22 méterről, bombája a kapu mellett kötött ki. A szünetre így 1-1-es állásnál vonulhattak a felek. Allegriék számára a korai előny dacára hízelgőnek tűnt ezen részeredmény. Az első félidőben Cassano közelről élvezte a rangadót, egyértelműen ő volt gárdájában a legpasszívabb labdarúgó.

A folytatás sem hozott sok változást, mármint ami a játékképet illeti! A Barca őrületesen ráerőltette akaratát az ellenfelére. Bár megeshet: a Scudetto aktuális birtokosának ilyesfajta tömörülésében volt egy kevés szándékosság ugyancsak.

A katalánok nyomását az 50. percig bírta a Serie A tavalyi aranyérmese! Villa 26 méterről végezhetett el pontrúgást, csavarása Abbiati felségterületének jobb felső sarkában landolt. A rutinos hálóőr egyszerűen nem védhetett ennél a szituációnál, 2-1.

Közel egy órája tartott a mérkőzés, amikor a Barcelona argentin zsenije ismét próbálkozott. Messi emelt a ketrectől nem túl messze, kísérletét Abbiati szögletre paskolta.

A találkozó végső harmadát talán kicsit könnyedén vették a házigazdák, mert helyzetet, lehetőséget alig-alig jegyezhettünk fel. Igaz, a másik oldal sem tüsténkedett, így a Pep-tanítványoknak az égvilágon semmi okuk nem volt a sietségre, egészen 92. minutumig!

Ekkor Abidalt fellökték saját csapatának alapvonala közelében, azonban a bíró sarokrúgást ítélt. A jobb oldalról leadott beívelésre Thiago Silva kiválóan ugrott fel, majd 6-7 méterről a léc alá bólintott, 2-2.

Mivel a Plzen és a Bate 1-1-re végzett, a H-csoportban az összes együttes egy ponttal rendelkezik, de a két nagyágyú brutálisan kiemelkedik ebből a négyesből.

A lényeg: Barcelona 2-2 Milan (1-1)

Barcelona: Valdés - Alves, Mascherano, Busquets, Abidal - Xavi, Keita (Puyol), Iniesta (Fabregas) - Pedro, Messi, Villa (Afellay).

Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Nocerino, Van Bommel (Aquilani), Seedorf - Boateng (Ambrosini) - Cassano (Emanuelson), Pato

forrás: sporthirado.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr393227535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása