A Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének keretében ma este rendezik meg az Udinese-Arsenal párosítás második mérkőzését. Mint ismeretes: az első találkozón a taljánok szoros meccsen maradtak alul az ágyúsokkal szemben (1-0), így természetesen bőven maradt esélyük a továbbjutásra. Arséne Wenger múlt héten eltiltása ellenére tartotta a kapcsolatot a lelátóról a kispadjával, ezért megbüntette az UEFA , ám a francia írásos kérésére elhalasztották azt, tehát ma ott lehet fiai mellett a játéktér szélén.

Francesco Guidolin az összecsapás előtti kötelező sajtótájékoztatóján elmondta: a kedvezőnek tűnő részeredmény ellenére riválisuk áll közelebb a főtáblára kerüléshez, ezzel együtt pedig a végső győzelemhez. A szakember hozzátette: külön motivációra nincsen szüksége a labdarúgóinak, mivel a klub illetékesei, valamint a szurkolók tele vannak érzelmekkel a szívükben, illetve a gondolataikban egyaránt. A város, az olasz futballtársadalom csak erre a párharcra koncentrál. A friuliak vezetőedzője fontosnak gondolta leszögezni; maximális fordulatszámon próbálnak ezen 90 perc során teljesíteni, céljuk abszolválása érdekében. Pontosan tisztában van vele, esetleges sikerük hazája focijának megítélésén ugyancsak javítana. (Rá is férne, maradjunk annyiban- a szerk.)

Guidolin kitért az angolok apró hullámvölgyére, úgy véli: az Arsenal játékosai a gárda történelme és hírneve miatt hozzá vannak szokva a hatalmas nyomáshoz, ami rájuk nehezedik, s többek között Arséne Wenger segítségével képesek kezelni a nehéz helyzeteket. Azonban aláhúzta: ő csak saját alakulatával óhajt foglalkozni, más problémája nem igazán érdekli, hiszen nem lát bele és köze sincsen sok hozzá.

A mester egyetért azokkal a véleményekkel, miszerint hibátlan produkcióval kell előrukkolniuk, ha tényleg meg akarják valósítani május óta dédelgetett álmukat. Elárulta, a hatalmas érdeklődés és a drukkerek támogatása rettenetesen fontos számukra, mert feldobja őket, azonban a zöld gyepen csak magukra számíthatnak, ezt észben kell tartaniuk.

Végül azzal zárta a szaktekintély, hogy az odavágó alapján egyik fél sem lehet igazán elégedett, mivel csapata nem lőtt gólt, míg a londoniak csupán egyetlen találatot szereztek. Muszáj elhinnie együttese tagjainak, nem lehetetlen bevenni Szczesny felségterületét, ez egy fontos lépésnek tetszik a csoportkör irányába- vélekedett a sikeredző.

A mérkőzést a DigiSport 20:15-től kezdődő felvezetéssel élőben közvetíti. Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr543175303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása