Udinese: jön a nagy túra!

2011.08.15. 13:09

Belehúztak az udineiek a "tutiba", azért tíz olasz szurkolóból őszintén érdekelne, vajon mennyien gondolják úgy, hogy lehet esélyük a "zebráknak" az Arsenal ellen? Egy nemzetközi színtéren tapasztalt gárda fogadja a Guidolin-tanítványokat kedden este, a londoni Emirates Stadionban. Igaz, Arsene Wenger sem lehet éppen elájulva fiaitól, hiszen a Newcastle otthonában elért kínkeserves döntetlen nem sok jót sejtet az ágyúsok számára a jövőre nézve. A francia menedzsernek minél előbb pótolnia kell a távozó Fabregast és a szintén eligazolni készülő Nasrit. Keddig már biztosan nem sikerül, egy aprócska reménysugár a taljánoknak.

Szezonkezdésnek enyhén durva feladat jutott a friuliaknak, mivel amennyiben valóban szeretnék teljesíteni május óta dédelgetett álmukat, miszerint ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében óhajtják megmutatni tudásukat, akkor a Premier League tavalyi negyedik helyezettjét, az Arsenalt kell felülmúlniuk két meccs összetett eredménye tekintetében. Az előjelek nem éppen biztatók, egyik oldalon sem. Az Udinese elnöke, Franco Soldati, többször is ígéretet tett az alakulat szurkolóinak: a 2011/2012-es idényre még egyben fogják tartani az állományukat, mert a keretük sokra lehet képes. Mint tudjuk, nem így lett! A legérzékenyebb veszteség mindenképpen Alexis Sánchez, aki tegnap már kiváló produkcióval rukkolt elő a Barcelona színeiben, a Real Madrid elleni Szuperkupadöntő odavágóján. Zapata szintén Spanyolországban folytatja, rá a Villareal csapott le a nyár folyamán. Inler viszont nem váltott országot, ő a Napolit szolgálja a következő esztendők során. Érkezőkről szintén lehetett hallani, ám a nagy bevételek ellenére a komoly igazolások elmaradtak, Krkic és Jeffren játékjogát eredetileg bevonták volna a Sánchez-féle üzletbe, azonban a két labdarúgónak esze ágában sem volt Udinébe szerződni.

Az angoloknál hétvégén elrajtolt a pontvadászat idei kiírása, a piros-fehérek nem startoltak túl eredményesen. A Newcastle vendégeként abszolvált 0-0-s remivel, valamint az ott látottakkal nem lehetnek túlságosan boldogok az illetékesek. Amin már előzetesen csámcsogott a szakma, az bevált: Fabregas és Nasri hiányát egyszerre egyelőre nem viseli el a csapat a középpályán, ez vezethet az ötlettelen, lassú, picit elkeserítő futballhoz a részükről. Ugyan Wenger megígérte: házon belül megtalálja a két kulcsfigura méltó utódjait, mondandója hallatán nem sok drukker nyugodott le. A hátsó alakzatot akarja elsősorban "felturbózni" a menedzser a klasszis/klasszisok által befolyt összegből, a nevek alapján talán az sikerült (pl. Jagielka). Azért csodálhattunk ígéretes teljesítményt ugyancsak szombaton; Gervinho hatalmas veszélyt jelenthet az Udinese védelmére, hiszen gyorsasága, illetve cselezőképessége egészen kivételesnek tűnt. Ha már itt tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül Walcott mellett sem, sebességét ismerve fel kell kötniük a gatyájukat az itáliaiaknak miatta is. Amennyiben csak a a riválisok kvalitásait nézzük, akkor toronymagas esélyese ennek a párosításnak az Arsenal, hiszen hol rendelkezne a Zebrette olyan sztárokkal, mint Van Persie, Rosicky, Walcott vagy Arshavin? Sehol! Ahol még mindig Di Natale az igazi gólfelelős, ott vannak bizonyos problémák...

a mérkőzést a TV2 élőben közvetíti!

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr713155039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása