Valószínűleg már volt izgalmasabb utolsó forduló az olasz bajnokság történetében, mint amilyen a vasárnapi lesz, de azért szerencsére maradt egy-két nyitott kérdés a záró körre is. A Lazio és az Udinese harcol a negyedik pozíció megszerzéséért, s nem áll egyik gárda sem megoldhatatlan feladat előtt, a rómaiak a biztosan bennmaradó Lecce vendégeként búcsúznak a közönségüktől, míg az udineiek a bajnok Milan ellen fejezik be az idényt. Jelenleg a "zebrák" vannak előnyösebb helyzetben, akiknek a döntetlen teljesen elég aktuális helyük megszilárdításához. A Roma pedig lecsúszhat a pontvadászat hatodik lépcsőfokáról, ha kikapnak a jövőre Serie B-s Sampdoria riválisaként, ez egyet jelentene számukra az Európa Liga-selejtező elvesztésével.

Sajnos a talján élvonal kiesői megvannak, így élet-halál mérkőzéseket a táblázat alsó felében tengődő alakulatoktól nem várhatunk, az elmúlt évekkel ellentétben. Az aranyérmes Milan is lezártnak tekintheti a 2010/2011-es kiírást, a dobogósok kiléte sem titok többé, s a középmezőny képviselői is motivációs gondokkal küzdhetnek az egyetlen hátralévő összecsapásukon. Ezért igazából 4 párharcot lesz érdemes követni vasárnap este: az Udinese-Milan, Lecce-Lazio párosítások a legrangosabb európai kupasorozat negyedik itáliai szereplőjét határozzák meg, míg a Roma-Sampdoria, Juventus-Napoli bajnokik az EL tekintetében teszik ugyanezt. A "sasok" 90 minutum erejéig a piros-feketék sikeréért szoríthatnak majd, a torinóiak pedig a Samp játékosainak hiúságában bízhatnak csak, mert ezen két gárda számára nincs más tétje a meccseknek, mint a szép lezárása a szezonnak, ami a futball mai világában nem túl sokat számít, főleg nem a dél-európai csizma környékén.

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr432914749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása