A Serie A 35. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén kötelező feladat előtt állt a bajnoki tabella negyedik pozíciójának megszerzéséért hatalmas csatában lévő AS Roma, mivel a "farkasok" a biztosan kieső Bari otthonában tették tiszteletüket. Rudolf Gergely csapata alaposan megnehezítette a fővárosiak dolgát, akik ismét az utolsó minutumban döntötték el a három pont sorsát, ezzel minden reményük megmaradt céljuk elérésére, ám esélyeiket nem növeli, hogy Perrotta és De Rossi is hosszú eltiltásra számíthat.

A találkozó nézőszámára alaposan rányomta a bélyegét a késői időpont, illetve az a tény, hogy az előttünk álló játéknapokon már csak a szép búcsúért küzdenek a hazaiak labdarúgói.

Lassan rázódtak bele a felek az összecsapásba, hiszen az első percekben egyik kapu előtt sem alakult ki komoly helyzet, ekkor még alaposan benne volt a pakliban, hogy egy piszok unalmas párharc áll előttünk, de szerencsére nem így történt.

Először a vendégek adtak életjelet magukról! A 9. minutumban az elmúlt hetekben pocsék formában futballozó Vucsinics eresztett el egy löketet, ám kísérlete a védőkről lepattant. Öncélúan oldotta meg a montenegrói csatár ezt a szituációt, sokkal többet is kihozhatott volna belőle.

A 25. játékpercben tizenegyeshez jutott a Bari! Juan ütött bele kézzel a labdába a tizenhatoson belül, Russo pedig azonnal a a büntetőpontra mutatott. Bentivoglio állt a labda mögé, s laposan, erősen a jobbra vetődő Doni mellett a ketrec közepébe lőtte azt, 1-0.

Nem sokáig, pontosan 5 minutum erejéig örülhettek a házigazdák! Riválisuk körülbelül 23 méterről végezhetett el szabadrúgást, természetesen Totti vállalta magára a feladatot, a támadó szemfülesen helyezett a jobb alsó sarokba, miközben Gillet még a sorfal felállításával foglalkozott. A találat kapcsán megjegyezendő: Russo engedélyt adott a pontrúgás elvégzésére, így annak szabályosságához kétség sem férhet, 1-1.

Még a szünet előtt fordíthattak volna a Montella-tanítványok, ám Totti és Menez összjátékát követően a francia előtt hiába adódott nagy lehetőség, sokak bánatára mellé pörgetett.

Ezt a hibát nem is hagyták megtorolatlanul Bortolo Mutti fiai! A 42. percben Romero adott be a tizenhatos jobb sarkáról, Burdisso mellett, a középen érkező Huseklepp pedig két álmosan vonagló őrzője közeléből fejelt a hosszú alsóba, 2-1.

Az öltözőbe 2-1-es részeredménnyel vonulhattak be az együttesek, ez az állás a Roma számára a kellemetlennél is többet jelentett, mivel egy újabb zakó végleg szertefoszlatta volna BL-álmaikat.

De Rossi nem is bírta el idegileg ezt a terhelést. A világ egyik legkiválóbb védekező középpályása egészen hihetetlen mozdulatot engedett meg (ismét) magának. Alig kezdődött el a második játékrész, amikor egyik vetélytársát könyökölte nagyon csúnyán arcon. Russo azonnal felmutatta a piros lapot, kétség sem férhet a döntés helyességéhez.

Közel egy órája tartott a mérkőzés, ekkor Totti veszélyes szögből, állított labdából vehette célba Gillet felségterületét, a hálóőr hatalmasat nyújtózva elérte a bogyót, így ki tudta ütni a kapufa tövéből.

Az 57. játékpercben jött az egalizálás! Juan került a lerántás sorsára, 8-10 méteres távolságban az alapvonaltól. Russo ismét a "kis kör" felé mutatott erre alkalmas ujjával. Az ítéletet Totti hajtotta végre, magabiztosan, 2-2.

Rögtön a középkezdésből bajba kerültek Cassettiék!  Jobbról csapódott egy beadás középre, Juan reflexből belekapott, óriási malaca volt a gárdájának, mivel a laszti a lécen csattant, a lepattanót Doni viharsebesen szedte össze.

A 79. percben nem semmi eseménysor következett! Juan helyett ekkor Borriello tűnt el gyanús körülmények között az ötös környékén, Russo kiszúrta a lökést, Glik "kipirosodott" nem csupán a düh miatt. A "tizik" műfajában professzornak számító Francesco Totti bombázott laposan a jobb sarok felé, de Gillet elképesztő bravúrral mentette meg alakulatát a hátránytól, hihetetlen védés volt.

Nem sokkal később Perrotta is mehetett zuhanyozni, ütött, legalább nem arcra, ő "csak" a hátát tesztelte le egyik sporttársának.

A rendes játékidő pont véget ért, amikor Ghezal indított egyszemélyes kontrát, lezárásként Doni ketrecére emelt, a brazil portás helyett a keresztléc hárította a kísérletet.

A legvégső pillanatban újra virítottak a "farkasok". Udinében is hasonló körülmények között nyertek, most sem volt pardon. A Lazio által felnevelt Rosi kapott bele Riise bal szélről leadott beívelésébe, amely ilyen formán a hálóba csorgott, ezzel megnyerte csapatának a találkozót, 2-3.

Bari: Gillet – Masiello, Glik, Belmonte, Parisi – Kopunek, Donati (Ghezal, 73.), Gazzi – Bentivoglio – Huseklepp (Rossi, 82.), Romero (Alvarez, 73.)

Roma: Doni – Riise, Juan, Burdisso, Cassetti (Rosi, 89.) – De Rossi, Pizarro – Vucinic (Taddei, 53.), Perrotta, Menez (Borriello, 46.) – Totti

Hétfő este Lazio-Juventus rangadó kerül megrendezésre.

forrás: digisport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr842872198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása