A Serie A 33. fordulójának szombat esti mérkőzésén egy igazi "országos egyes" találkozó előtt állhatunk, hiszen az elmúlt hetekben rendkívül jó formában futballozó, bajnoki aranyéremre hajtó AC Milan fogadja az idei szezonban a kiesés réme által fenyegetett Sampdoria együttesét.  Ha a vendégek kikapnak, akkor hétfőre már a bűvös vonal alatt találhatják magukat, míg amennyiben a hazaiak veszítenek, akár a Napoli be is foghatja őket pontszámok tekintetében. Ezért is ígérkezik érdekesnek a ma esti bajnoki, és ezért nem mondhatjuk rá, hogy "sima liba" lesz, persze nézettségét a 22:00-kor kezdődő Real-Barca majd tökéletesen padlóra vágja, ám ez a pályán lévőket és a stadionban szurkolókat aligha zavarja meg.

Riccardo Garrone hosszú és kitartó munkájával sikeresen tönkretette a genovai gárdát, mivel Pazzini és Cassano távozásának terhét egyszerűen képtelenek voltak elviselni a "kékek". Palombo (csapatkapitány) ugyan hétről hétre rettentő lelkesen játszik, ám ő szinte egyedül kevésnek bizonyul az eredmények szállítására. A télen szerződtetett Laczkó Zsolt eddig nem igazán hozza azt a teljesítményt, amit talán elvártak tőle. Koman sem számít már alapembernek a középpályán, ezért a magyar különítménynek sem tudunk szorítani teljes erőbedobással. Macheda egyelőre szintén adós a jó, gólveszélyes, kiegyensúlyozott futballal, tehát egyáltalában nem keltene sokakban meglepő érzést, ha a Sampdoria jövőre már a Serie B-ben tevékenykedne. Ennek elkerülésének az érdekében csupán azon labdarúgók tehetnek, akik zöme meg sem üti az olasz élvonal szintjét, szomorú helyzet, nyilván nem mindenki sajnálja.

Massimiliano Allegri tanítványai trónfosztásra készülnek: a városi rivális Internazionale bajnoki hegemóniáját akarják megtörni, és kimondhatjuk, ha el akarják érni a céljukat, akkor a maihoz hasonló összecsapásokat be kell húzniuk, mivel kellemetlen túráik még akadnak a 2010/2011-es kiírásban. Például a véghajrában utaznak Rómába, Tottiékhoz, azonban ne szaladjunk ennyire előre. Pontosan tudjuk, hogy a tabella alsó féltekében tengődő talján gárdák micsoda megtáltosodásra képesek, amikor közeledik az idény vége, s megeshet: ezen közhely alól a Sampdoria sem lesz kivétel. Viszont az ellenfél most Olaszország egyik, ha nem a legjobb együttese, amelyben Robinho, Cassano, Thiago Silva, az eltiltott Ibra, Abate, Pato, illetve hasonló csillagok rúgják a bőrt.

Én nem lennék sem Laczkó, sem Koman helyében, mert ha kipottyannak, akkor nem teszik zsebre, amit kapni fognak. Kell a "félelemnél" nagyobb motivációs erő? Nem hiszem.

A mérkőzést a Digisport 20:45-től közvetíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr242830231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása