A Serie A 32. fordulójának szombat esti mérkőzésén az AS Roma látogatott Udinébe, hogy összemérje erejét az északiak zebracsíkos mezes gárdájával. A találkozó összképén rettenetesen meglátszódott Alexis Sánchez hiánya, hiszen a szupertehetség nélkül messze nem bizonyultak olyan veszélyesnek a hazaiak, egyébként félelmetes, kontrái. A mérleg nyelvének újra Francesco Totti bizonyult, aki két rúgott góljával ismét megmentette társait egy kisebb fiaskótól. Az elmúlt hetekben egyértelműen a Capitano húzza magával a "farkasokat" a táblázaton a BL-helyek valamelyike felé. Erre mondhatjuk: öregember, nem vén ember. A Montella-tanítványoknak ezzel a sikerrel lőtávolon belül maradt az összeomlás felé haladó tegnapi ellenfele, valamint városi riválisa: a Lazio is, és ezzel együtt a Bajnokok Ligája-selejtező.

A meccs elején egyértelműen a házigazdák akarata érvényesült a pályán, a vendégek jobbára védekezésre kényszerültek, igaz a futball ezen fajtáját szinte hibátlanul folytatták. Az első lehetőségre nagyon sok időt, 10 percet kellett várni. Ekkor Abdi eresztett el a tizenhatos vonaláról egy löketet, a kísérlet fel is pattant a gyepen, de Doni számára nem jelenthetett gondot: a hórihorgas kapus leszedte a levegőből a játékszert.

Ezt követően hosszú üresjárat következett, talán az olasz bajnoki élvonal 2010/2011-es kiírásának legunalmasabb első félidejét láthattuk. Említésre méltó esemény a 22. minutumban történt még, amikor Cassetti rúgott oda Di Natale lábára, a támadónak nem is kellett több, nekiugrott a jobb szélső védőnek. A két alakulatból az "akcióhoz" még csatlakozott pár jómadár, ám Damato sárga színben pompázó lapjai lehűtötték a kedélyeket, így a közjáték végeztével csordogálhatott tovább az összecsapás.

Fél órája tartott a bajnoki, amikor emelkedhetett a két szurkolótábor pulzusszáma! Armero próbálkozott meg a lehetetlennel: 20-25 méterről vette célba Doni felségterületét, azonban a brazil portás maga elé ütötte a bogyót, ezzel a saját részéről le is zárta a támadást.

A szünetig a fővárosiak egyetlen értelmes offenzívát tudtak "lefűzni"! Totti végzett el szabadrúgást, a beívelést választotta, a labdába pedig belecsúsztatott valaki a kapu előterében ilyenkor szokásos nagy tömörülésben, de Handanovics hatalmas bravúrral hárított. Egyébként Vucsinics nem igazán találta meg a mérkőzés ritmusát, sőt talán a mezőnyben ő rukkolt elő a leggyengébb produkcióval. Az Udinese egyáltalán nem mutatott semmiféle átütőerőt, míg vetélytársa rendkívül sok technikai hibát követett el, ezért nem is lehetett más az eredmény háromnegyed óra után, mint egy nagy 0-0.

A folytatás érdekesebbre sikerült, bár ez még önmagában nem nagy szó, ám mindenképpen érdemes megjegyezni. Nem sokkal Damato kezdést jelentő sípszavát követően Pinzi tüzelt-mellé.

Az 57. játékpercben megszerezte a vezetést a Roma! Pizarro kavargatott a tizenhatoson belül, éppen sodródott már kifelé, amikor Pinzi "gyönyörűen" felvágta őt. A chileinek nem is volt más célja, csak arra várt, hogy valaki végre odategye a lábát, ügyesen csinálta meg a büntetőt az aprócska középpályás. Az ítéletet Francesco Totti hajtotta végre, Panenka megirigyelte volna mozdulatsorát, mivel a 34 éves csatár átpöccintette a balra vetődő Handanovics felett a lasztit, 0-1.

A mérkőzés az utolsó 10 minutumig teljesen leült! A Guidolin-legénység hiába kereste, egyszerűen nem találta a fogást a "farkasokon", ehhez nagy mértékben hozzájárult a szinte tökéletesen megszervezett hátsó alakzat (Cassetti, Burdisso, Juan, Riise) kiváló működése. A 78. percben megint Pinzi unta meg a semmittevést, távolról bombázott, Doni lekapta a levegőből az irányába csapódó bogyót.

Amikor már sokan azt gondolhatták, hogy vége a meccs érdemi részének, akkor köszöntött be az igazi dráma! A 88 minutumban egalizált az Udinese! A csereként beálló Corradi csúsztatott Di Natale felé, aki 10-12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A Stadio Friuli majd felrobbant a drukkerek által gerjesztett hangzavartól, 1-1. A hosszabbítás harmadik percében Asamoah is bevette Doni kapuját, szomorú tény neki, hogy kézzel abszolválta mindezt, és még ennél is tragikusabb hír: Damato kiszúrta a szabálytalanságot.

Végül jött a slusszpoén! Az utolsó, szó szerint az utolsó másodpercben ismét villant a Giallorossók tízese! Bedobást végezhetett el a Roma, Riise futott be a bal szélen az őt őrizetlenül hagyó riválisa mögé, megkapta a labdát, bevezette a tizenhatos vonaláig azt, onnan középre passzolt, Francesco Totti volt a célpont, ő  nem is kegyelmezett: 10 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot, 1-2.

Ezzel három ponttal az AS Roma még mindig csak a hatodik pozícióban szerénykedik, de egyelőre csupán egyetlen egységgel előzi meg a Lazio, illetve hárommal az Udinese. Gyilkos harc várható a negyedik hely megszerzéséért, amely csatába még utoljára a Juventus is bekapcsolódhat, ha két vállra fekteti a Genoa gárdáját. A szombati játéknap másik mérkőzésén: Inter 2-0 Chievo. A videók mindkét párharcról megtalálhatók az összefoglalók rovat alatt.

A lényeg: Udinese 1-2 AS Roma (0-0)

Udinese: Handanovic - Benatia, Zapata, Domizzi (Vydra 86.) - Isla, Abdi, Pinzi, Asamoah, Armero - Denis (Corradi 72.), Di Natale.

Roma: Doni - Cassetti, Burdisso, Juan, Riise - Pizarro, De Rossi - Rosi (Taddei 70.), Brighi (Perrotta 81.), Totti - Vucsinics (Borriello 73.).

Gólszerző: Di Natale (88.), ill. Totti (57., - 11-esből, 90+4.)

forrás: digisport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr862813641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása