A Serie A 31. fordulójában rendezték meg a milánói városi derbi tavaszi felvonását. A "hazaiak" ősszel is győzni tudtak a rangadón (0-1), de ezen az áprilisi estén kérdés sem férhetett a sikerükhöz, amit nagy részben köszönhetnek a rettentően hamar gólt szerző 21 éves brazil támadójuknak, Patónak is. A kék-feketék részéről talán több tűzt várhattak volna a szurkolók, ám Leonardo képtelen volt taktikában túljárni Allegri eszén, így együttese sima, sőt kiütéses vereséget szenvedett, és messze került a Scudettótól. Az AC Milan csapata közel a bajnoki címhez, mostantól abszolút a saját kezükben a sorsuk a házigazdáknak.

A mérkőzés első találatára kevesebb, mint egy percet kellett várni! Az összecsapás nyitótámadásának keretében Robinho kapott nagy labdát, kísérletét César hárította, a játékszer Pato elé pattant, aki a Chivu által védeni próbált kapuba passzolt, 1-0.

Rendesen meg is fogta ez a hirtelen bekapott pofon Zanettiékat, mivel az első negyed órában gyakorlatilag egyetlen értelmes akciót sem tudtak lefűzni a Leonardo-tanítványok, viszont a listavezető próbálkozott, a gyors vezetéssel együtt megszerzett lelki előnyükkel a tarsolyukban ez a tény egyáltalán nem csoda.

A 9. minutumban büntetőt kaphatott volna a Milan! Robinho akarta célba venni Julio César felségterületét, ám honfitársa: Maicon kezén megakadt a bogyó. A brazil végtagja nem volt teljesen leszorítva, de Rizzoli szemet hunyt az eset felett és felszólította a riválisokat, hogy folytassák a játékot. Gattusóék mezőnyben is teljesen ellenfelükre erőltették az akaratukat, kicsit szétesett gárda benyomását keltette az Internazionale a "csata" ezen periódusában.

Az Inter első valamire való helyzete a 19. játékpercben következett, amikor Pazzini harcolt meg az őt őrző védők gyűrűjében a lasztiért, majd 7-8 méterről eredményességre tört, azonban Abbiati hárított.

Ezután említésre méltó esemény a félidő kétharmadánál szórakoztatta a nézőket, ám inkább megnevettette őket, mivel Robinho egy gyenge színházi előadás epizódjaként szándékozott tizenegyest eljátszani, szerencsétlenségére Rizzoli szakmai szemmel figyelte a történéséket és sárga lappal "jutalmazta" a jelenetsort. Egyébként az alakulatok dicséretére legyen mondva: ez a meccs egy derbi volt a javából! Míg a Roma-Lazio párharcon vigyáztak egymásra a futballisták és langyos színvonalon tologatták a bogyót, itt kőkemény becsúszások, magyarázások és talján szinten magas tempó jellemezte a párharcot.

A 37. minutumban Van Bommel kísérletezett átlövésből egy hosszabb tűzszünetet "megszegve", a löket megpattant egy lábon és a felső kapufán csattant. Két perccel később pedig a találkozó legvitatottabb szituációjának az ideje jött el! Pazzini bólinthatott az ötösről, Abbiati kivédte a fejest, kérdés, hogy a vonalon belül vagy kívül ért-e bele a játékszerbe, mivel a felvételek sem bizonyultak döntőnek a vita lezárásának ügyében, ezért érdemesebb elfogadni a játékvezető döntését.

A pihenőre tehát 1-0-ás állásnál vonulhattak be a felek, a Milan viharos kezdésének tudhatta be az előnyét, amelyet Sneijderék sikertelenül akartak a szünetig ledolgozni.

A folytatás is hasonló szellemben vette kezdetét, mint az első félidő! A csapatok őrölték egymás idegeit és mindent bevetettek a három pont megszerzésének érdekében. Például Gattuso egyik szerelésébe sérült bele úgy, hogy le is kellett cserélni a középpályást.

Az 54. percben megfogyatkozott a címvédő! Utolsó emberként buktatta Chivu a jó ütemben kiugró Patót, a bírónak választása nem igazán akadt, kénytelen volt felmutatni a piros lapot a román védőnek, aki szépen le is sétált a pályáról. A szabadrúgás is veszélyesre sikeredett, Silva "bombázott" César bokszolókat megszégyenítő mozdulattal hatástalanított.

A 62. minutumban dőlt el a mérkőzés! Abate törte el csúnyán a labdát, amely beadásnak így lett tökéletes Pato számára, a csatár nem is habozott, értékesítette a kínálkozó lehetőséget, 4 méterről fejjel vette be a ketrecet, 2-0.

A 2-0-ás részeredményen túl az emberhátrány is megviselte az Intert, amely klubot ritkán ütik ki, ám ezen a napon kaptak egy óriási frászt, mivel a K.O.-t jelentő találat még hátra volt. Zanetti borította fel az utolsó pillanatokban a csereként beálló Cassanót, a tizenhatoson belül. A sértett maga állt bosszút, és feltette a harmadik gyertyát a csokitortára, könnyedén gurított a hálóba, 3-0. Azért sikerült kiállíttatnia magát a meccsből visszamaradt körülbelül 3 percben. Az ünneplésénél levette a pólóját, majd azonnal ezt követően szabálytalankodott, így Rizzoli megköszönte neki a közreműködést.

Milan 3-0 Inter (1-0)

Milan: Abbiati - Abate, Nesta, T. Silva, Zambrotta - Gattuso (Flamini, 51.), Van Bommel, Seedorf - Boateng - Pato (Emanuelson, 84.), Robinho (Cassano, 80.)

Inter: César - Maicon, Ranocchia, Chivu, Zanetti - T. Motta, Cambiasso  (Sztankovics, 71.) - Sneijder, Pandev (Córdoba, 55.), Eto’o - Pazzini (Milito, 62.).

Gól: Pato (1-0, 2-0) Cassano (3-0)

forrás: sporthirado.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr682794995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása