A Serie A 30. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén az AS Roma csapata látogatott Firenzébe, hogy összemérje az erejét a Fiorentina együttesével. A "farkasok" az előző héten városi riválisukat, a Lazio gárdáját győzték le, míg Mihajlovics tanítványai Verónából hozták el mindhárom pontot, így a riválisok formájára panasz nem lehetett, ám a lendület ezen a meccsen megtört, hiszen a döntetlenért járó egyetlen egység egyik félnek sem túl nagy segítség. Távolodnak a szezon előtt  kitűzött célok.

Mezőnyben jobban kezdték a találkozót a hazaiak, sőt az első helyzetre nem is kellett többet, csupán két percet várni. Ekkor Behrami adott be a jobb szélről, de viszonylag pontatlanul Gilardino felé, ezért a támadó erejéből csupán egy nyakatekert mozdulatra futotta, melynek következtében a labda csúnyán a kapu fölé szállt.

A fővárosiak átaludták az első negyed órát, mivel a térfelükről is csak nagyon ritkán tudtak kiszabadulni, ezért a vendéglátók közelebb is jártak az első gól megszerzéséhez, amely találatot Vargas a játékrész harmadánál abszolválhatta is volna. A középpályás távolról próbálkozott, kísérlete a ketrec mellé repült.

A 21. percben viszont megtört a jég! Mexes és Burdisso komoly közreműködésének köszönhetően szabadon törhetett be a tizenhatos belülre a Fio román gólvágója, Adrian Mutu, aki Juan mellett is elfutott, majd' minden rutinját kihasználva szépen elpasszolta Doni lábai között a játékszert, amely a bal alsó sarokba gurult, 1-0.

Nem sokáig örülhettek Mihajlovicsék, mert hat minutummal Mutu mozdulatsora után következett az egalizálás! Riise akart helyzetet kialakítani a bal oldalon, a labdával együtt Boruc kapujára tört, de a büntetőterületen belül Comotto és Behrami közös erővel lerántották a norvég védőt. A játékvezető tizenegyest ítélt, Totti pedig magabiztosan lőtt félmagasan a háló jobb oldalába, a balra vetődő lengyel portás mellett, 1-1.

Kicsit több, mint fél óra elteltével Menez meg is fordíthatta volna az állást. Totti indította be a franciát kiválóan, aki átverte őrzőit, majd Boruc ölébe helyezett.

A következő akcióból már ott zizzent a Fiorentina második gólja! Egy jobbról elvégzett szögletbe Mutu ért bele fejjel, a bogyó Gamberini elé keveredett, ő nem is habozott, négy méterről a bal felső sarokba emelt, 2-1.

A 37. percben Mutu kis híján duplázni tudott, de fejese a kapufán csattant. A szünetig már nem is változott az eredmény az összecsapáson, amely rendkívül jó iramú, kiélezett, színvonalas játékot hozott.

A folytatás első valamire való történését is a hálót tartó alumínium bánta, Vargas bombázott kapásból, 8-10 méterről, ám a játékszerrel "csak" a keresztlécet rúgta szét. Fortuna megmentette Montella tanítványait a harmadik bekapott "dugótól".

Az 52. minutumban ismét egyenlítettek De Rossiék. Riise adott remek keresztlabdát Tottinak, a labdarúgó megköszönte azt, és 12 méterről, Boruc mellett a kapu jobb oldalát célozta meg, nagyszerűen. A firenzei hálóőr nem háríthatta a lövést, 2-2.

Totti óriási lelkesedéssel futballozott ezen 90 perc során is, többször a mesterhármas is elérhető közelségben volt számára, de végül nem jött össze neki ez és a Rómának sem a győzelem, pedig talán többet tettek érte a második félidőben, mint ellenfelük, ám maradt a 2-2-es végeredmény. Ez az egy pont egyik csapatnak sem okozhat hatalmas örömöt, mivel a Fiorentina egyre távolabb az Európa Liga indulást érő pozícióktól, míg a Giallorossóknak a Bajnokok Ligája maradhat a beteljesületlen álom kategóriájában.

Fiorentina 2-2 Roma

Fiorentina: Boruc - Comotto, Natali, Gamberini, Pasqual - Behrami, Montolivo, Santana (Ljajic 67.), Vargas (D'Agostino 83.) - Gilardino (Babacar 87.), Mutu.

Roma: Doni - Burdisso, Juan, Mexés, Riise - Taddei (Rosi 54.), Pizarro, De Rossi (Greco 90.), Menez - Totti, Perrotta (Brighi 79.

forrás: digisport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr232756330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása