A Serie A 30. fordulójának nyitó összecsapásán a Stadio Olimpicóban tette tiszteletét a Cesena. A hazaiak egy elbukott városi derbit követően próbáltak meg feltámadni, míg a vendégek az élvonalbeli tagság megőrzéséért folytatnak öldöklő küzdelmet riválisaikkal. Edy Reja tanítványai nem túl látványos futballal, de simán tartották otthon a három pontot, ezzel a sikerrel pedig továbbra is harcban állnak a Bajnokok Ligája szereplést érő valamely pozíció megszerzéséért.

A 2. minutumban meg is született a mérkőzés első, s egyben utolsó találata! A "sasok" indítottak támadást, melynek keretében Mauri passzolt Zaraté felé, az argentin pedig szépen pördítette a labdát a bal alsó sarokba, Antonioli mellett, 1-0.

A 8. percben egalizálhatott volna rögtön a Cesena! Malonga tűnt el gyanús körülmények közepette, a kapu előterében, viszont a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

Olaszosan unalmas periódus következett az összecsapáson, mivel egészen a 25. játékpercig semmilyen említésre méltó esemény sem történt. Ekkor azonban Hernanes vállalkozott távolról, ám Antonioli a ketrece közepe irányába tartó löketet simán hárította. A félidő legutolsó pillanataiban majdnem bevette másodjára is ellenfele hálóját a Lazio, de a régen még az AS Roma kapuját is őrző Antoniolit ezen lehetőség során sem tudták mattolni, nagyszerű napot fogott ki a rutinos portás.

A pihenőre tehát 1-0-ás részeredménnyel vonulhattak az együttesek, beszédes statisztikának is mondhatjuk: a Cesena egyszer sem próbálta meg bevenni Muslera felségterületét, viszont mezőnyben egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepben Santonék, ami dicséretes teljesítmény...

A folytatás is egy hatalmas helyzettel kezdődött! Zarate adott be mesterien Sculli fejére, a labdarúgó nem volt rest: azonnal bólintott, az útban csak Antonioli állt, aki a kapufa segítségével megmentette csapatát a góltól.

Kicsit több, mint egy óra elteltével már a vendégek portása is verve volt, de Pellegrino nem. Sculli továbbított Zaraténak, a futballista ellőtte Antonioli mellett a bogyót, viszont Pellegrino kivágta a hálóba tartó játékszert a kapu torkából.

A 73. minutumban Riski indított offenzívát, ez volt gárdája legkomolyabb próbálkozása a meccsen! A középpályás kiugrott a védők gyűrűjéből, de Muslera elhalászta előle a zsugát, s ezzel megtartotta csapatának a győzelmet jelentő 1-0-ás eredményt. Apró üröm az örömben, hogy a hálóőr feje megsérült az akciónál

Lazio 1-0 Cesena:

Cesena: Antonioli - Santon, Pellegrino, Von Bergen, Lauro (Benalouane 68.) - Caserta (Riski 69.), Colucci, Parolo - Jimenez - Bogdani (Ceccarelli, 46.), Malonga.

Lazio: Muslera - Scaloni (Stendardo 78.), Biava, André Dias, Garrido - A. Gonzalez, Matuzalem, Mauri (Kozak 87.) - Hernanes (Brocchi, 60.) - Sculli, Zarate.

gól: Zarate

forrás: digisport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr192754106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Floody 2011.03.22. 19:10:33

Lényeg hogy a Roma elött vagyunk :)
süti beállítások módosítása