A Serie A 29. fordulója sem volt magyar játékosoktól független. Mivel honfitársaink egyre nagyobb számban lepik el az olasz élvonal mezőnyét, ezért ettől a fordulótól kezdve minden egyes kör végeztével górcső alá fogjuk venni csapatuk, s egyéni teljesítményüket egyaránt. A kevésbé tájékozottak kedvéért négy szereplős sorozatról beszélünk, név szerint Rudolf Gergely (Bari), Vass Ádám (Brescia), illetve Koman Vladimir (Sampdoria) és Laczkó Zsolt (Sampdoria) aktuális szereplését tekintjük meg közelebbről.

A táblázat abszolút utolsó helyezettje, a Bari a Milan otthonába látogatott ezen a hétvégén. Mi az országos egyes, ha nem ez a mérkőzés? Tehették fel a kérdést a futballszurkolók, mivel a listavezető és a huszadik pozícióban szerénykedő mérte össze az erejét. Azonban a vendégek meglepték riválisukat, olyannyira, hogy a kezdőként pályára lépő Rudolf az első félidő vége felé megszerezte alakulata vezető találatát.  Mestere később lecserélte, az utolsó percekben pedig a Milan egalizált, ezzel megtartottak egy egységet a háromból, a Bari viszont aligha menekül meg a kieséstől, hiszen 12 pontra vannak a bennmaradást jelentő, 17. lépcsőfoktól.

A Sampdoria elsüllyedt, tönkrement, s valóban megcsapta a Serie B kínos szele. A vasárnapi összecsapáson Koman és Laczkó Zsolt is szóhoz jutott, pont egymást váltották a 62. percben, tehát a télen a Debrecenből igazolt labdarúgó közel fél órát a pályán tölthetett a Catania vendégeként, de az 1-0-ás vereségtől nem menthette meg a társait. A genovaiak az újabb zakóval visszacsúsztak a 15. helyre.

Vass Ádám nagyszerűen futballozott a Brescia színeiben és nagyban hozzájárult az Inter elleni  1-1-es iksz kiharcolásához. Sneijder ritkán tudta lerázni magáról fiatal középpályásunkat, a remi ellenére a Brescia továbbra is csak tizenkilencedik, ám öldöklő harc várható magyarjaink csapatai között az élvonalas tagság megőrzéséért.

forrás: nb1.hu kép forrása: hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr652737918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása