A Serie A 29. fordulójának szombat esti mérkőzésén az "öreg hölgy" jeles képviselői látogattak a Cesena otthonába. A vendégek az elmúlt 3 bajnokijukat egyaránt elvesztették, míg a hazaiak erejük teljes bedobásával menekülnek a kiesést jelentő pozíciók elől. A két zebracsíkos együttes jó iramú, érdekes meccset vívott egymással, amelyen hiába vezettek már 2-0-ra Buffonék, Matri két góljával, végül a vendéglátók hatalmas küzdelemben egy pontot megmentettek a háromból, ráadásul nagyon közel jártak az összecsapás megnyeréséhez is.

A találkozó Juventus-helyzetekkel kezdődött. Első alkalommal Kraszics kapott egy visszafejelt labdát, de azt csúnyán az égbe vágta. Aztán nem sokkal később Aquilani próbálkozott egy távoli lökettel, amely a hazaiak kapuja felett landolt. Matri pedig mesterhármast is szerezhetett volna, de a nyolcadik percben lesről volt eredményes.

A Cesena első komolyabb támadására körülbelül negyed órát kellett várni! Lauro adta be a labdát a bal oldalról, a játékszert azonban Buffon, a kapujából kivetődve, megfogta.

A 19. percben viszont már nem volt pardon! Del Piero hihetetlen jó passzal lepte meg Matrit, aki 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 0-1.

A félidő felénél kettőre is hízhatott volna Luigi Del Neri tanítványainak előnye. Ismét Del Piero indított nagyszerűen, ezúttal Pepe volt a célpont, ám ő a tizenhatoson belül eltörte az előtte pattogó bogyót. Ebben a szituációban több volt annál, mint ami lett belőle.

Fél óra telt el a meccsből, amikor könnyedén egyenlíthettek volna a házigazdák. Giaccherini ugrott ki a védők gyűrűjéből, Buffon mellett elpöckölte a lasztit, az a kapufán csattant, majd' visszapattant a labdarúgó elé, aki előtt üresen tátongott a ketrec, de ő két méterről csúnyán elszúrta a lehetőséget, mivel fölé célzott.

A 35. minutumban jött is a kegyes bosszú! Del Piero 6 méterről szétrúgta a kapufát, a levágódó játékszer Matri fejére esett, a támadó élt is a lehetőséggel, s közvetlen közelről a hálóba továbbított, 0-2.

Még a szünet előtt szépítettek a hazaiak! Parolo tört be a büntetőterületen belülre, ahol a Juve világklasszis hálóőre buktatta őt. A tizenegyest Jimenez kifogástalanul végezte el: erősen a jobb alsóba lőtt, a balra vetődő Buffon mellett, akinek nem mellesleg pirosat kellett volna kapnia a nem oly régen elkövetett szabálytalanságáért, 1-2.

De ami késik, nem múlik, tartják az okosok! Most igazuk volt, mivel két perccel az előző lényeges eseményt követően Marco Motta tekintélyesen fejbe rúgta ellenfelük egyik labdarúgóját, ezért nem lehetett mást adni: a védő megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

A pihenőig már nem változott az eredmény, 10 emberrel a második játékrész kihúzása, egy gólos előnyben. Nagy feladat egy lélaktanilag padlón lévő alakulat előtt, túl nagy kihívás.

A folytatás első 10 percében nem jegyezhettünk fel semmiféle pulzusnövelő akciót, a felek a mezőnyben őrölték egymást, a torinóiak nem akarták hagyni érvényesülni a Cesena csapatát. Úgy egy órája csordogált a játék, amikor Colucci ébresztőt fújt: laposan lőtt a bal sarok felé, de Buffon nagy bravúrral megmentette társait az egalizálástól.

A 61. minutumban hatalmas kavarodás következett a Juventus kapujának közelében, azért ezen a ponton már érezhető volt, hogy a bajnokin eddig megszerzett két góljuk nem lesz elég a sikerhez! A zebrák talján hálóőre először Jimenez kísérletét hárította, aztán rögtön Bogdani tört az egyenlítésre, de Buffon ismét védett. Újra apróbb üresjárat ideje jött el a meccsen, hiszen a Juve szándékai megpecsételték a színvonalat, viszont nem sikerült kihúzniuk 1-2-vel a "csata" befejeztéig.

Mert a 80. játékpercben megtörtént a csoda! Egy beívelés Parolo elé keveredett, a középpályás pedig könnyedén, laposan, a jobb alsóba gurított, 2-2.

A mérkőzés további szakaszában az eredmény már nem változott, bár akármelyik csapat bevihette volna a végső ütést, ám ez egyiknek sem jött össze! Hiába voltak kénytelenek kicsit több, mint egy játékrészt emberhátrányban futballozni Chielliniék, a kiesőjelölt otthonában talán illett volna nyerni. Egyre messzebb jár Európától a Juve. A Cesena pedig folytathatja a harcát a bennmaradás érdekében.

A lényeg: Cesena 2-2 Juventus

Cesena: Antonioli - Santon, Von Bergen, Pellegrino, Lauro - Caserta (Malonga 52.), Colucci, Parolo - Giaccherini (Rosina 73.), Bogdani, Jimenez.

Juventus: Buffon - Marco Motta (kiállítva), Chiellini, Bonucci, Traore - Kraszics (Grygera 46.), Aquilani, Pepe, Marchisio - Matri (Iaquinta 77.), Del Piero (Martinez 67.)

Gólszerzők: Jimenez (41.-11-esből), Parolo (80.)

forrás: digisport.hu, kép forrása: julienews.it

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr442735151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása