Juventus-Milan, jön a Derby!

2011.03.05. 09:53

A Serie A 28. fordulójának szombat esti mérkőzésén egy igazi csúcsrangadóra kerül sor, hiszen a Juventus fogadja hazai közönsége előtt, a Milan együttesét. Ha a tabellára nézünk, akkor ennek a meccsnek csupán egyetlen esélyese lehet: a piros-fekete sereg. Viszont Zlatanéknak nem igazán megy a nagyobb összecsapásokon a futball, mivel hazai pályán a Napoli, a Juve, a Roma és a Lazio négyese ellen csak négy pontot számlálnak. Igaz városi riválisukat,az Intert legyőzték ősszel. A torinóiak pedig pont a rangadókra szívják fel magukat, hiszen a "nagy hatosból" csak a Napoli volt képes nyerni ellenük. Az "öreg hölgy" tagjai jobban is járnak, ha összeszedik minden tudásukat, mert egy vereség esetén Del Neri akár búcsúzhat is.

Massimiliano Allegri fiai számára lélektani szempontból nem is jöhetett volna jobbkor a derbi! Gondolhatják sokan, de ha valóban edzőjükért fognak ma játszani a "zebrák", akkor azért egyből más a leányzó fekvése. Plusz azt se feledjük, hogy a Juventus hasonlóan pocsék formában fogadta a Leonardo irányítása alatt megújuló Intert, viszont azon a találkozón sikerült begyűjteniük mindhárom pontot, pedig senki sem tartotta őket esélyesnek a sikerre, ráadásul ez nem egy egyszerű bajnoki, hanem Olaszország egyik legpikánsabb párosítása, amelyre fix eredményt tippelni lehet, csak nem feltétlenül ajánlott. A három egység mindkét alakulatnak égetően szükséges, igaz a célok teljesen eltérnek a riválisok esetében, hiszen amennyiben a hazaiak ismét hozzák az elmúlt hetekben mutatott formájukat, s két vállra fektetik őket a milánóiak, akkor rettenetesen távol kerülnek ismét a Bajnokok Ligája indulást érő helyektől. Ha viszont a Milan marad alul: akár két pontra csökkenhet az előnyük legfőbb üldözőjükkel, s legnagyobb vetélytársukkal, szemben.

Kérdés a listavezetőben mennyire küzd a reváns vágya, mivel ősszel a Juventus idegenben gyűrte le Allegriéket, az ilyen zakók mindenképpen tüskét jelentenek a szurkolók szemében, ezt pedig csak egy mai győzelemmel vagy bajnoki a címmel lehet kioperálni onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr852711997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása