A Serie A 27. fordulójának nyitó összecsapásán a Bologna látogatott a Juventus otthonába. Luigi Delneri együttese eddig rendkívül rapszodikusan teljesített  az idei kiírásban, mivel pár hét leforgása alatt megjárták a mennyet és a poklot is a torinóiak. Most az utóbbi stádiumban vannak, hiszen a piros-kékek megalázták riválisukat, s elhozták a három pontot az "öreg hölgy" otthonából.

A mérkőzés első komoly helyzetére kereken 10 percet kellett várni. Ekkor Kraszics végzett el egy szögletet, a szerb szemtelen megoldást választott:  Viviano kapuját célozta meg, az éppen kilépő hálóőr azonban még időben visszatáncolt, így ki tudta öklözni a játékszert.

Körülbelül negyed óra elteltével ismét a hazaiak veszélyeztettek. Chiellini az alapvonal közeléből passzolt Matrihoz, a támadó 14 méterről tüzelt; nagyon csúnyán mellé.

Az első játékrészben szinte csak a Juventus támadott, igaz elég sablonosan, lassan, körülményesen és gyakran pontatlanul vezették az offenzívákat, de több veszélyt jelentettek a kapura a házigazdák, mint a Bologna, hiába. A 26. minutumban Felipe Melo gondolt egyet, s 19 méterről eleresztett egy löketet, azonban Viviano hárított, igaz maga elé ütötte a bogyót, szerencséjére éppen a közelben helyezkedő Iaquinta, védője szorításában képtelen volt odaérni a kipattanóra.

Undorító megmozdulás nélkül sem úsztuk meg a találkozót! Bonucci taposott ellenfelük egyik labdarúgójának bordájára, de a játékvezető semmiféle szankciót nem alkalmazott a fedezettel szemben, pedig talán piros lapot is megért volna ez a sportszerűtlen megoldás. És még egy kis futball: a szünet előtt nem sokkal Iaquinta kísérletezett, 6-7 méterről a kapufára helyezett, a szabad labdát Viviano összeszedte, amely lehetőség után pár perccel le is fújta a játékrészt Andrea Romeo.

A folytatásra támadóbb szellemben akarta kiküldeni fiait Del Neri, mivel Toni és Del Piero érkezett, Iaquinta és Martínez helyére. Az első találatot azonban nem a fekete-fehérek szerezték, hanem Di Vaio villantott tudásából.

A 49. percben a 34 éves csatár nagyszerű indítást kapott, lefutotta védőit és jó hat méterről mattolta Storarit, 0-1.

Az egalizálás majdnem sikerült 7 minutummal később. Del Piero végezhetett el veszélyes pozícióból szabadrúgást, de az összes társa előtt elsuhant a beadása, közben pedig harsány füttykoncert volt hallható a lelátókon, nem ehhez szokott a Juve méltán híres szurkolótábora. Körülbelül egy órája csordogált a meccs, amikor Bonucci került Viviano felségterületének közvetlen közelébe, azonban két méterről nem volt képes a hálóba találni.

A 66. percben eldőlt minden jelentős kérdés! Di Vaio könnyedén vert át az őrzői közül kettőt is, majd 10 méterről, kissé kisodródva kirúgta a jobb alsó sarkot, Storari reménytelenül dobta magát a labda után, 0-2.

Ezen a napon semmi sem jött össze Toniéknak! A hórihorgas gólzsák tiszta ziccerben kapott átadást Pepétől, ám számára a szinte teljesen üresen tátongó ketrec is kevés volt, a vonalon álló Portanova tisztázott, ezzel bebiztosította a győzelmet a csapatának, akik rendkívül fontos sikert értek el a bennmaradásért folytatott küzdelem szempontjából. Delneri pedig megeshet, hogy az utolsókat rúgja a Juve vezetőedzőjeként, a drukkerek biztosan nem marasztalnák a mestert.

Összeállítások:

Juventus: Storari - Grygera (Pepe, 69.), Barzagli, Bonucci, Chiellini - Kraszics, Melo, Marchisio, Martínez (Del Piero, 46.) - Matri, Iaquinta (Toni, 46.).

Bologna: Viviano - Esposito (Mutarelli, 31.), Portanova, Britos (Cherubin, 76.), Rubin - Pérez, Mudingayi, Casarini - Della Rocca - Di Vaio, Meggiorini (Buscé, 88.).

forrás: sporthirado.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr92693783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása