Serie A: vasárnapi körkép

2011.02.20. 19:10

A Juventus sima vereséget szenvedett kora délután, a Lecce otthonában. A Milan nehéz mérkőzésen győzte le a Chievo együttesét, míg a Lazio otthon gyűrte le az abszolút utolsó Bari csapatát. A Roma pedig 3-0-ról kapott ki, 4-3-ra a Genoa vendégeként.

Lecce 2-0 Juventus: Az elmúlt fordulókban úgy tűnt, hogy magukra találtak a "zebrák", hiszen megverték a Cagliari alakulatát, idegenben. Plusz az Intert is két vállra fektették a torinóiak ezt követően, így magabiztosságtól duzzadva látogathattak a Lecce arénájába. Ezen a találkozón azonban régi önmagukat idézték a fekete-fehér mezesek. A meccset a vendéglátók kezdték jobban, ráadásul Buffon a 12. percben kezezett a tizenhatoson kívül, tiszta ziccerben, ezért azonnal piros lapot kapott. A megfogyatkozás után nem volt visszaút: Mesbah és Bertolacci találataival három ponttal gazdagodtak a kiesés elől menekülő házigazdák. Pedig a 69. minutumtól a hazaiak is 10 emberrel futballoztak, mivel Vives megkapta második sárga kártyáját, azonban helyzetekig eljutott, de gólt lőni képtelen volt ezen a napon a Juventus.

Chievo 1-2 Milan: Nem könnyű idegenben a repülő szamarak ellen! Ezt már a piros-feketék is tudják,  hiszen a listavezető csak brazil különítményének köszönheti, hogy egyetlen egységet sem hagyott ott Veronában. Az első játékrészben Robinho szerzett pimasz, ámbár szabálytalan találattal vezetést a milánóiaknak, hiszen kezezett a labdaátvételnél. Az egalizálás Gelson Fernandes nevéhez fűződik, de nem tudta kihúzni 1-1-es eredménnyel a Chievo, mert Pato remek góljával, a 82. minutumban megnyerte a bajnokit a Milan.

Genoa 4-3 Roma: Meddig még?- kérdezhetik a Roma-drukkerek. A Farkasokat pár nap leforgása alatt kétszer is megalázták. A Bajnokok Ligájában a Shahtar nyert az Oimpicóban 3-2-re, míg vasárnap 3-0-ról kaptak ki Tottiék. A találkozó egyetlen pozitívuma a fővárosiak szempontjából, hogy a Capitano ismét megtalálta góllövő cipőjét: egyszer volt eredményes, illetve két alkalommal Totti asszisztált a római találathoz. A vendégek szinte összes értelmes támadása keresztülfutott rajta. Julio Sergio nagy bravúrjai sem bizonyultak elégnek a döntetlen eléréséhez. A Genoa a hét közepén a Samdoriát verte meg a városi derbijükön, míg most a Roma maradt alul velük szemben. Davide Ballardini tanítványai szárnyalnak, Claudio Ranierit meneszthetik.

Lazio 1-0 Bari: A "sasok" ismét behúztak egy kötelező mérkőzést, ezért reális esélyük maradt a Bajnokok Ligája helyek megszerzésének valamelyikére, vagy hatalmas csoda esetén a Scudetto elhódítására is. Viszont elvárt célkitűzés az Európa Liga kvalifikáció abszolválása lehet.

További eredmények:

Parma 2-2 Cesena
Udinese 0-0 Brescia
Fiorentina 0-0 Sampdoria

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr472675327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása