Az Audi Kupa harmadik pozíciójáért szóló mérkőzésen az olasz bajnoki címvédő AC Milan, valamint a 2010-es Libertadores Kupa-győztes Internacional mérte össze erejét. A piros-feketék hiába dolgoztak ki több lehetőséget riválisuknál, nem tudták dűlőre vinni az ügyet a rendes játékidőben. A kiírás értelmében azonnal a büntetők következtek, amelyből ezúttal a dél-amerikaiak jöttek ki jobban. Cassano, Pato, Valoti és Oddo egyaránt elhibázta a saját tizenegyesét, míg a másik oldalon csak Glaydson tette meg ezt a szívességet a taljánoknak, így ők 2009 után ismét negyedikként végeztek.

Hasonlóan kezdte a meccset a Rossoneri, mint a Barcelona elleni elődöntőn, hiszen újra gyorsan szerzett gólt Ibrahimovics! A 3. minutumban Robinho passzolt felé a jobb szélről, a svéd óriás pedig brutálisan flegma mozdulattal továbbított, laposan, Renan mellett a hosszú alsóba, enyhén kisodródott pozícióból, 3-4 méterről, 1-0.

A viadal színvonala nem ütötte éppen az előző játéknap összecsapásait, több apróbb unalmas periódust is tartogatott a találkozó, ezért a szurkolók sem igazán jöttek lázba a pályán látottaktól. A következő említésre méltó eseményre egészen a 20. percig kellett várnunk, de ezt sem a szépsége miatt jegyezzük meg. Gattuso páros lábbal csúszott rá az Inter egyik futballistájának legértékesebb végtagjaira, amit a bíró sárga lappal jutalmazott. Érthetetlen, hogy miért volt erre szükség...

A 23. játékpercben Damiao egyenlített, a semmiből! A milánóiak abszolút irányították a helyosztót ebben az időszakban, ám egy -a középpályán- elszórt labdára csúnyán ráfizettek. Gilberto futott fel a megszerzett bogyóval a jobb oldalon, majd középre gurított, ahol Damiao érkezett fantasztikus ütemben, az offenzíva lezárásaként 6 méterről, különösebb nehézségek nélkül járt túl Abbiati eszén, 1-1. A rutinos kapus nem választott túl jó megoldást, mivel talán egy kivetődéssel megállíthatta volna a játékszert, csapata számára végzetesnek mondható útján.

Több mint fél óra elteltével Robinho mutatott valamit a sportág szépségéből, nagyszerűen kivitelezett lökete alig szállt a ketrec mellé.

A szünetre tehát 1-1-es állásnál vonulhattak az alakulatok. A részeredménnyel egyértelműen Ossmar Loss tanítványai lehettek elégedettebbek. A mester egyébként rendkívül tartalékos összeállítással vette fel a kesztyűt a Scudetto aktuális birtokosával szemben. A folytatás előtt két cserét is beiktattak a szakemberek! Abbiati helyén Roma, Zé Mario pozíciójában Andrezinho kapott bizalmat.

Az 53. percben Pato ziccert rontott! Robinho hozta őt kihagyhatatlan helyzetbe, viszont a gólvágó 9 méterről, enyhén jobbról, szétforgácsolta a hosszú alsót határoló lécet.

Kereken egy órája tartott a mérkőzés, amikor ismét vezetéshez jutottak az európaiak! Ibra 17 méterről szöktette Robinhót, aki ezáltal könnyen került a fegyelmezetlen piros-fehér hátsó alakzat mögé, Pato szintén követte az akciót, teljesen magányosan kapta meg a golyót, ráadásul a kimozduló Renan üresen hagyta a kaput; a kiválóság ezt már nem hibázta el, 2-1.

Az előny tudatában megnyugodtak az itáliaiak, többször végleg feltehették volna az I-re pontot, de sem Cassano, sem Pato nem koncentrált eléggé, a kettő elszórakozott lehetőségre csattanós választ adott a Colorado.

A 80. minutumban egalizált az Internacional! Rendkívül sok változtatás történt ekkorra a meccsen, például a közismerten hihetetlen rúgótechnikával rendelkező D'Alessandro ugyancsak a játéktéren ténykedett a vége felé. Először az előtte álló a falba bombázott, majd ,Yepes kisebb szerencsétlenkedését kihasználva, a lepattanót könyörtelenül vágta a felsőbe, 2-2.

A fiatal Valoti, valamint Boateng is közel járt a harmadik találathoz, azonban előbbi kötényt akart szabni Renan számára, nem jött össze, utóbbi 10 méterről nem találta el a magasan az irányába repülő labdát, tehát maradt a remi.

A lutrira, mint ahogyan fent említettem, ezúttal a brazilok álltak inkább készen; 2-0-ra hozták a tizenegyespárbajt.

A tornát 2-0-ra a Barcelona nyerte.

A lényeg: Milan 2-2 Internacional (0-2)

A mérkőzés összefoglalója:


A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr533105496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása