Az Audi Kupa második elődöntőjének keretében lépett fel az Allianz Arena közönsége előtt a torna házigazdájaként funkcionáló Bayern München, valamint az olasz bajnoki címvédő AC Milan. A vendégek ugyan korán megszerezték a vezetést, de szinte végig alárendelt szerepben kényszerültek futballozni, azonban a bajorok hiába szögezték őket saját térfelükre, képtelen voltak bevenni Abbiati felségterületét, az egalizálást követően. A tizenegyesek során csak Paloschi hibázott, így létrejött az álomfinálé; ma este Bayern München-Barcelona.

A hazaiak agresszívan kezdték a találkozót, egyből az első pillanatokban Lahm került helyzetbe, viszont kísérletét blokkolták, a lepattanó Gomez elé keveredett, aki befordult a kapu felé, az őt őrző védő gyűrűjében, ám a lövésre már nem maradt ereje.

A 4. minutumban érkezett a hidegzuhany a német közönség számára! Bonera adott 35-40 méteres átadást Ibrahimovics felé, ő könnyedén megszelídítette a labdát, majd két hátvéd között besétált a tizenhatoson belülre, és kissé jobbra kisodródva, a kilépő Neuer mellett a hosszú alsóba passzolt, 0-1.

Azonnal a középkezdés után következhetett volna az egyenlítés! Gomez és Schweinsteiger vezethették a piros-feketék hátsó alakzatára offenzívájukat, előbbi továbbított a balján érkező társához, aki éles szögből bombázott, Abbiati szögletre ütötte a játékszert.

Közel negyed óra elteltével figyelmeztetést kaptak a "bőrnadrágosok"! Ezúttal Cassano ugrott ki kísértetiesen hasonló szituációban, mint Ibra, azonban a támadó nem tudott túljárni Neuer eszén, a sztárkapus ziccert fogott. Innentől közük nem volt az összecsapáshoz Massimiliano Allegri tanítványainak, kis híján a felezővonalat nem lépték át a pihenőig. A jégkorongból ismert emberelőnyös helyzetekre emlékeztethette a szurkolókat az FCB irtózatos mezőnyfölénye.

A 21. játékpercben Rafinha tört eredményességre! Ekkor meglódult a jobb szélen, majd elküldte a bogyót a ketrec előtt, keresztbe, talán a lécet is súrolta a próbálkozása.

A 24. percben Gomez forgatta be a Nesta, Taiwo párost, végül gyilkos erővel helyezett az ultrák közé. A mérkőzés ezen szakaszában tényleg csak idő kérdésének tűnt, hogy mikor kapitulál a Rossoneri.

A 34. minutumban végre betaláltak a vendéglátók! Kroos kavargatott a tizenhatos előterében, mivel senki sem kérte tőle a lasztit, 17 méterről, középről, irdatlan pontossággal vette be a bal alsó sarkot, 1-1.

A szünetig számos alkalommal nyílt lehetőség a "pirosak" számára a fordításra, de Abbiati és Nesta tartották a lelket csapatukban, ezért maradt esélyük a továbbjutásra egy félidő végeztével. A látottak alapján ez jelentős bravúrnak mondható. Persze  a szerencsére sem lehetett panaszuk, Rafinha egyik löketét csak a kapufa segítségével háríthatta a tar kesztyűs.

A második játékrész előtt két változtatás történt: Gattuso és Ibrahomvics ment le, Ambrosini, valamint Paloschi jött be. 

Abbiati nem unatkozott a párharcon, az biztos! Alig foglalta el a neki kijelölt pozíciót, máris Kroos tornáztatta meg. Nem sokkal később Robben fickándozott, a talján hálóőr ismét résen volt.

Az 55. percben Lahm tekert magasan, a milánóiak portását ezen a napon egyszerűen nem lehetett mattolni, újra óriásit védett.

Kicsit több mint egy órája tartott a csúcsmeccs, amikor a sorcsere ideje jött el: Cassano, Boateng, Nesta, Abate le, Robinho, Thiago Silva, Antonini, Valoti be. A másik fél sem maradt tétlen: Tyimoscsuk és Robben mehetett pihenni, Luiz Gustavo, illetve Alaba állt munkába.

Sajnos ezután enyhén visszaesett a színvonal, s csak az utolsó percek tartogattak már igazi izgalmakat. Gomez és Luiz Gustavo akarta eldönteni a végső hármas sípszó előtt a továbbjutás kérdését, de a ketrec mellé céloztak mindketten. A torna szabályainak értelmében rögtön a tizenegyesekkel folytatódott a "csata". Egy labdarúgón kívül mindenki meglepő magabiztossággal értékesítette a sajátját, hiszen csupán Palsochi hibázott; a negyedik körben kirúgta a sztratoszférába a golyót, ami egyet jelentett a Scudetto birtokosának vereségével.

A lényeg: Bayern München 1-1 AC Milan (5-3)

Bayern München: Neuer - Rafinha (J. Boateng, 72.), Van Buyten, Badstuber, Lahm - Tyimoscsuk (Luiz Gustavo, 62.), Schweinsteiger - Robben (Alaba, 72.), Kroos, Müller - Gomez

AC Milan: Abbiati - Abate (Valoti, 62.), Nesta (Thiago Silva, 62.), Bonera, Taiwo - Gattuso (Ambrosini, 46.), Van Bommel, Emanuelson - K-P. Boateng (Antonini 62.) - Ibrahimovic (Paloschi, 46.), Cassano (Robinho, 62.)

Gólok: Ibrahimovics (0-1), Kroos (1-1)

A játéknap másik összecsapásán a Barca nyert...

forrás: sporthirado.hu

A mérkőzés összefoglalója

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr453103292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2011.07.27. 10:35:42

Mit kéne tennem ahhoz, hogy kommenteljenek a látogatóim, mert látom, hogy itt vagytok ám:)). Szóval nyugodtan le lehetne írni a véleményt a mérkőzésről, nyitott vagyok a vitákra. Persze érzem, hogy ez részemről csak hiú ábrándozás:)
süti beállítások módosítása