A 2011-es Copa América küzdelmei természetesen a házigazda aktuális csoportmérkőzésével kezdődtek meg, amelynek keretében Argentína fogadta, Bolívia legjobbjait. A találkozó előtti hivatalos megnyitó ceremónia egészen fantasztikusra sikeredett, a vendéglátók szempontjából a meccsről ugyanezt már nem mondhatjuk el. A zöld-fehérben fellépő Quinteros-tanítványok a második félidő elején vezetéshez jutottak, majd kis híján az összecsapás végéig megtartották előnyüket. Azt, hogy nem így lett, a csereként bizonyítási lehetőséghez jutó Agüerónak "köszönhetik". A Serie A "képviseletében" Zanetti, Lavezzi, Cambiasso és Burdisso ténykedett a pályán, utóbbi gólpasszal járult hozzá a remihez.

A torna első helyzetére nem kellett túl sokat várnunk, hiszen a kék-fehérek két perc elteltével alakítottak ki először veszélyes szituációt Arias ketrece előtt. Ekkor Messi végzett el szabadrúgást, körülbelül 25 méterről, szemben a kapuval. A labdát Tevez fejére ívelte, akiről teljesen megfeledkeztek az ellenfél védelmének a tagjai, így tisztán bólinthatott a tizenegyes pont környékéről a leshatáron mozgó futballista, ám csúnyán a célja mellé helyezett.

A 9.minutumban Messi cselezett ki a játéktér középső részén három-négy riválist, aztán a bal oldalon mellette futó Lavezzi felé továbbított. A Napoli támadója a passz pillanatában lesen tartózkodott, ennek ellenére a közelről leadott löketét Arias hihetetlen bravúrral hárította, vetődve.

Sergio Romero a félidő harmadánál ért talán először a lasztihoz. Marcelo Moreno egy szabálytalanságot követően, rögzített helyzetből próbálta meg bevenni a portás felségterületét, kb. 20 méterről, ő azonban lekapta a lassú sebességgel az irányába közeledő bogyót. Összességében egy veszélytelen kísérletet láthattunk.

A 21. játékpercben ismét a La Verde tagjai próbálkoztak! Rojas gurított laposan, a  bal kapufa környékére célzott, a gyengén megrúgott labdáért Romero dobta el magát, különösebben nem bizonyulhatott számára megterhelőnek ez a mozdulatsor.

Kereken fél órája tartott a párharc, amikor újra a vezetés megszerzése érdekében rohamoztak Zanettiék. Messi lódult meg szokásosan, ezúttal a szintén balján igyekvő Tevezt hozta ziccerbe, a Manchester City csatára a tizenhatos sarkának közvetlen közeléből tüzelt, a bolíviai hálóőr egy remek reflexmozdulattal védte a jobb alsóba tartó kísérletet.

 A 32. minutumban Messi megunta társai tétlenkedését, a Barcelona csillaga 11 méterről kínálta meg a lasztit, az kiesett Arias kezei közül, a kipattanóra Cambiasso érkezett, de az üresen tátongó kaput képtelen volt bevenni. Mentségére szóljon, hogy rettenetesen kisodródott pozícióból kellett volna eredményesnek lennie, ráadásul a labda ide-oda pattogott, így csak az oldalhálót találta el a középpályás.

A szünetre tehát gólnélküli döntetlennel vonulhattak a felek. Batista labdarúgói uralták mezőnyben a párharcot, bár a szurkolók a teljesítménytől nem lehettek elragadtatva. Az öltözőben maradt Cambiasso, helyén Di Maria futballozott tovább.

Drámaian vette kezdetét a folytatás. A 47. percben Bolívia rúghatott szögletet, a bal oldalról. A középmagas, rövid sarok felé érkező beadásba Rojas 6 méterről, oxival belecsúsztatott, a trükk eredményesnek bizonyult, mivel a gólvonalon álló Banega lába alatt elsikamlott a labda, Romero erre nem számított, ezért csupán a mészcsíkon túl tudta megfogni azt, éppen befért a vonal mögé a vezető találat, 0-1.

A hátrány hatására az "égkékek" még nagyobb rohamozásba kezdtek, minden igyekezetük dacára, az egalizálás egyszerűen nem akart összejönni számukra. Sőt, kicsivel több mint a mérkőzés kétharmadánál Moreno eldönthette volna a három pont sorsát. A feltolt argentin hátsó alakzat lestaktikája nem működött tökéletesen, a gólvágó a félpályánál kilépett őrzői közül, de hatalmasat hibázott, mert el akarta fektetni Romerót, ő még estében belekapott a bogyóba, közben Burdisso behátrált egészen a kapuig, a hazaiak kesztyűse feltápászkodott, Moreno határozatlan volt, belepüfölte a fiatal portás kezébe a játékszert.

Negyed órával a befejezés előtt megtört a jég. Banega kapott indítást a bal oldalon. A jobb szélen helyezkedő Burdisso jelzett neki, ő pedig ügyesen adott egy keresztpasszt, gyakorlatilag átemelve ezzel szélességében a komplett pályát. Az AS Roma futballistája mellel továbbított, Agüero volt a közelében, a Lavezzit váltó tehetség kapásból tüzelt, 14 méterről, káprázatos erejű rúgása a léc alatt kötött ki. Ez a védhetetlen kategória, 1-1.

A hátralévő 15 percben Argentína mindent megtett a győzelemért, ám most nem jött össze nekik a siker, pont a nyitónapon, ami bizony keserű érzés lehet minden drukkerüknek, valamint a nemzeti tizenegy tagjainak egyaránt. Idejük még van javítani, azonban Costa Rica és Kolumbia ellen legalább négy egységet össze kell szedniük, ha nem akarnak rendezőként rettenetesen hamar búcsúzni a megmérettetéstől. Valószínűleg nem fognak...

A lényeg: Argentína 1-1 Bolívia

Kezdőcsapatok:

Bolívia: Carlos Erwin Arias, Ronald Raldes, Ronald Rivero, Lorgio Alvarez, Luis Alberto Gutierrez, Jaime Robles, Walter Flores, Jhasmany Campos, Joselito Vaca, Edivaldo Rojas, Marcelo Moreno Martins.

Argentína: Sergio Romero, Javier Zanetti, Nicolás Burdisso, Gabriel Milito, Marcos Rojo, Ever Banega, Javier Mascherano, Esteban Cambiasso, Ezequiel Lavezzi, Lionel Messi, Carlos Tevez.

Gólok: Rojas, Agüero

kép forrása: goal.com

Utóirat: Én most éppen a nyaralásomat töltöm, ezért keddig nem leszek teljesen naprakész átigazolási ügyekben. A hiányosságokat szerdáig pótolom. A Copa América mérkőzéseiről ebben a formában a kikapcsolódás időtartama alatt is tudósítok. Videó az összefoglalók fül alatt megtalálhatók.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr413031870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2011.07.02. 19:37:15

Most én a nyaralásomat töltöm, ezért átigazolási témákban keddig nem leszek naprakész. Utána természetesen pótolom a hiányosságokat. A Copa América mérkőzéseiről ebben a formában tudósítok, hamarosan videókkal kiegészítve
süti beállítások módosítása