Hivatalos kinevezése után Luis Enrique megtartotta első sajtótájékoztatóját, mint az AS Roma mestere, illetve a Roma Channel kérdéseire ugyancsak szívesen válaszolt. Mondandójában hangsúlyos szerepet kaptak a drukkerek, akikkel kapcsolatban szeretné, ha büszkék lennének az együttesre. A szakember azt akarja használni, kamatoztatni újdonsült gárdájánál, amit Barcelonában tanult, támadófoci, sok mozgással- ez lesz a kezei alatt a "farkasok" stílusa.

A szaktekintély elárulta: fantasztikusan pozitív érzésekkel érkezett meg az Örök városba. Nagyon boldog és izgatott friss feladatköre miatt, mivel a napokban jött rá, hogy valójában milyen nagy klubhoz került, s mekkora elvárásokat támasztanak a híveik a vezetők, futballisták felé, ami természetesen pozitívan is elsülhet. A tréner megjegyezte: hihetetlenül fejlett komplexuma van az alakulatnak Trigóriában, ahol minden feltétel adott a labdarúgói fejlődéséhez, meg is próbálja a foglalkozásokon kihasználni ezeket a lehetőségeket.

A spanyol taktikus továbbá bevallotta: semmilyen körülmények között nem óhajtott maradni a Barca "B" élén, hiszen kicsit kimerült/elfáradt a katalánoknál az elmúlt időszakban. Tervei szerint pihent volna egy esztendőt, bár tudott az ajánlatokról, amik befutottak hozzá, ám a Roma megkeresésén teljesen meglepődött. Tisztában volt vele: az egyesületnél komoly változások történtek, s magasztos célokat fogalmazott meg az elnökség. Örömmel tölti el, hogy pályafutása ilyen korai szakaszában egy ekkora csapat esetleges friss sikereiben részt vállalhat, ami tudása megítélésén rengeteget változtathat, szakmai berkeken belül elismerhetik munkásságát, ez azért számítana neki.

A menedzser a következőképpen folytatta gondolatmenetét: ő azt tudja a pályára vitetni fiaival, amit a lehető legjobban elsajátított. Ugyan pontos játékrendszeren még nem járt az esze, mert sokat fog még változni a keretük, de abban biztos: az offenzívákra helyezik a hangsúlyt a jövőben, az első perctől a győzelemért futballoznak, amíg ő felel a most rábízott feladatokért nem lesz ez másként, akárki legyen az ellenfelük. Nincs kétsége, ha ebben a felfogásban dolgoznak a 2011/2012-es szezontól, akkor melléjük állnak a szimpatizánsok, a bizalmukba fogadják a személyét, s rengetegen látogatnak ki a stadionba a mérkőzéseikre, ahol az önfeledt szórakozásé lehet a főszerep.

Luis Enrique teljesen naprakész régóta az olasz labdarúgásból, sőt a Giallorossi utolsó pár összecsapását megtekintette, bár akkor már tisztában volt a felkéréssel. Sabatini és ő újra megnézik ezeket a találkozókat, nyugodt körülmények között, ezután értékelnek, zárásként döntenek az állomány kialakításáról- szűrhető le szavaiból.

A vezetőedzőt Francesco Totti üdvözölte új állomáshelyén, ezért -figyelmes emberként- róla sem feledkezett meg. Véleménye alapján a világ egyik legjobb támadója, aki hihetetlenül tiszteletreméltó személyiség, példaképként szolgálhat gyermekeknek, fanatikusoknak, más focistáknak. Simone Perrotta és De Rossi is ebbe a kalapba tartozik az ő szemében.

Az esetleges új igazolásokra tért ki végül. Szívesen látja a gránátvörös-kékeknél mellőzött fiatalokat, kik alkalmasak a Serie A-s szereplésre, plusz minden sztárt, tehetséget, akik ügyesen művelik a sportágat, valamint éhesek a győzelmekre, trófeákra.

forrás: asroma.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr752993322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása