A Serie A 33. fordulójának legnagyobb presztízsmeccsén a Juventus látogatott Firenzébe, ahol a város méltán híres csapata várt rájuk ellenfélként. A torinóiak ismét kaptak egy hatalmas lehetőséget a sorstól, hiszen a Roma botlott szombaton a Palermo ellenében, így megelőzhették volna őket a "zebrák". Ehhez képest egy abszolút semmilyen, csalódást keltő összecsapást hozott a vasárnap délutáni bajnoki. Ebből így már nem nagyon lesz a Del Neri-tanítványoknak sem Bajnokok Ligája, bár ezzel a játékkal lehet, hogy jobb is nekik, ha kimaradnak a világelit előadásaiból. Persze a pénz beszél, ami kéne a vezetőség által a beígért igazolásokhoz. A kör összes "csatájáról" videók a szokott helyen.

Az összefoglaló elkezdése előtt érdemes megjegyezni: ismét Buffon állt a Juve kapujában, mivel felgyógyult hosszan tartó influenzás megbetegedéséből. Menedzsere pontot tett a távozásáról szóló hírek végére is, hiszen úgy fogalmazott, hogy a többszörös talján válogatott hálóőr nem óhajtja elhagyni jelenlegi kenyéradóját, tehát marad aktuális klubjában.

Az első nagy helyzetre közel negyed órát kellett várnia a nagyérdeműnek. Ekkor Cerci kavargatott a tizenhatos előterében, majd lövésre szánta el magát, kísérlete felpattant Bonucci lábán, így kicsivel elkerülte Buffon felségterületét.

A 21. minutumban Mutu indított egyszemélyes offenzívát! A román támadó 17 méterről tüzelt, messze nem találta el a kinézett célját.

A 31. játékpercben végre mutatott valamit a Juventus is! Matri küldött egy löketet Boruc ketrece felé, ám a labda a háló tetejéről pattant ki, nem bizonyult igazán veszélyesnek.

A szünetig ennyi érdemleges esemény történt a párharcon, amelyen a riválisok a mezőnyben őrölték egymást, kevés sikerrel, mert az idei szezon egyik legpocsékabb első félidejét produkálta a két együttes. Mihajlovics gárdái amúgy is képesek zéró teljesítményt nyújtani, ezen a napon sem forszírozták különösebben a futballt. Ez a tény főleg annak tudatában lehet bosszantó a fanatikusok számára, hogy egy igazi rangadóról beszélhetünk, amikor a Fio-Juve párosítást emlegetjük.

A brutálisan színvonaltalan folytatást a vendégek kezdték jobban. Egy jobb oldali sarokrúgást követően Bonucci elé pattant a játékszer, aki 5-6 méterről  a vonalon álló Boruc kezébe fejelte azt, ziccernek számító szituációban hibázott a fiatal labdarúgó.

A 83. percben Marchisio megnyerhette volna csapatának a találkozót, ám próbálkozását a házigazdák sikeresen blokkolták.

A mérkőzésen Vargas nem egyszer bombázott, a tőle megszokott, 20-25 méteres távolságból, hiába. Ezzel az egyetlen ponttal senki sem járt igazán jól, mert a torinóiak nem léptek fel nemzetközi kupaszereplést érő pozícióba, míg a "lilák" végleg lemondhatnak az Európa Ligáról.

A lényeg: Fiorentina 0-0 Juventus

Fiorentina: Boruc - De Silvestri, Gamberini, Kröldrup, Pasqual - Montolivo, Behrami (Donadel 76.), Vargas - Cerci (Ljajics 69.), Mutu - Gilardino.

Juve: Buffon - Motta (Sörensen 58.), Bonucci, Barzagli, Grosso - Melo - Aquilani, Marchisio, Kraszics (Del Piero 59.), Pepe - Matri (Toni 72.)

 forrás: digisport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr922834145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása