A Bajnokok Ligája egyik nyolcaddöntőjének keretében a Roma látogatott a Sahtar Doneck otthonába, ahol annak tudatában léphettek pályára a "farkasok", hogy 3-2-es hátrányból kéne felállniuk. Nos előzetesen sem adhattunk sok esélyt a fővárosiaknak, hiszen Mircea Lucescu tanítványai 54 mérkőzés óta veretlenek pályaválasztóként, de azért talán azt senki sem gondolhatta, hogy ilyen simán mennek tovább az ukránok. Egy olasszal kevesebb csapat van tehát a legrangosabb európai kupasorozatban, ezért a taljánok számára rövid lehet a BL-tavasz, ha az Inter vagy a Milan nem domborít.

Pedig nem kezdték rosszul a meccset a vendégek, a zord télies időjárású estén! Az első percekben riválisuk felé kerekedtek a mezőnyben, sőt pár lehetőségig is eljutottak Taddeiék, de Pjatov felségterületét egyszer sem sikerült eltalálniuk az összecsapás ezen szakaszában.

A 18. minutumban azonban elkezdődött keleti szomszédunk jeles képviselőinek előadása! Willian csapta be nagyon csúnyán az őt őrző Pizarrót, a bal szélen, majd' keményen középre továbbította a labdát, ahol Hübschman sarokkal még belepöccintett, így az laposan, Doni mellett, a kapufát is érintve a bal alsó sarokban kötött ki, 1-0.

A gólt követően felébredtek a narancssárga-feketék, s átvették az irányítást a párharcon, azonban körülbelül fél óra elteltével Borriello feléleszthette volna a Roma-szurkolók reményeit, mivel Howard Webb büntetőt adott az itáliaiaknak, amikor a támadót lerántotta Mkitarjan. A tizenegyeshez a sértett állt oda, ám kísérletét Pjatov bravúrosan hárította.

A szünet előtt eldőlt minden lényeges kérdés, ugyanis Mexes megkapta a 41. játékpercben második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni, amellyel meg is pecsételte társai sorsát. A pihenőre 1-0-ás részeredménnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe. A félidő krónikájához még hozzátartozik egy undorító megmozdulás De Rossi részéről, aki belekönyökölt Srna arcába, igaz Webb még csak nem is figyelmeztette a válogatott középpályást az ütését követően, mert nem vette észre a cselekedetet.

A folytatás Doni hatalmas védésével vette kezdetét, a dél-amerikai hálóőr testtel elsodorta Luíz Adriano elől a bogyót, amely Jadson elé keveredett, aki 25 méterről a ketrec mellé emelt.

Aztán Borriello pillanatai következtek, először 13 méterről lőtt kapura, Pjatov számára a próbálkozás nem okozott gondot, nem sokkal később viszont fejjel lehetett volna eredményes, ám 6 méterről a kapu fölé bólintott.

Közel egy órája csordogált a mérkőzés, amikor kezdtek kínossá válni a történések a Roma szempontjából! Jadson ívelt be egy szögletet a hosszú sarokra, ahol Willian teljesen szabadon kapta az átadást, és egy igazítás után kipókhálózta a ficakot, 2-0.

A 87. minutumban a hazaiak megkoronázták kedd esti teljesítményüket! Eduardo szemfülesen rabolta le a játékszert Rosi lábáról, majd' Doni mellett elgurította azt, 3-0.

Tehát a Sahtar Doneck jutott be Európa legjobb 8 együttese közé, mivel az AS Roma alakulatát 6-2-es összesítéssel búcsúztatta a Bajnokok Ligája 2010/2011-es kiírásából. Itt tart a talján labdarúgás 2011-ben!

Sahtar Doneck: Pjatov - Srna, Rakickij, Csihrinszkij, Rat - Hübschman, Mkitarjan (Alex Teixeira 67.) - Douglas Costa, Jadson, Willian - Luiz Adriano (Marcelo Moreno 75.),

AS Roma:  Doni - Juan, Mexes, N. Burdisso, Riise - Pizarro, De Rossi - Taddei, (Rosi 46.) Perrotta (Caprari 86.), Vucsinics (Brighi 66.) - Borriello,

forrás: sporthirado.hu kép forrása: szatmar.ro

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr572725738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása