Esik vissza az olasz foci!

2011.02.26. 17:14

Nem csupán a talján pontvadászat színvonala romlik évről évre, hanem a megbecsülése sem a régi már az itáliai együtteseknek. Azonban az európai színpadon benyelt hatalmas kudarcok most komoly következményekkel jártak: a 2012/2013-as szezontól kezdve a Serie A mezőnyéből csak három együttes indulhat a BL-ben,  hiszen a németek behozhatatlan előnyre tettek szert az UEFA ranglistáján a déliekkel szemben, újra meg lehet kongatni a vészharangokat.

Hiába nyerte meg tavaly az Inter a Bajnokok Ligáját, hiába szerepel (még) három olasz csapat is az idei kiírásban, Németország előzött, így a DFB jövőre négy alakulatot delegálhat a méltán legnépszerűbb nemzetközi kupasorozatba, amely kvartettből a bajnokságban a dobogó legalsó fokáról éppen lemaradó  selejtező útján kerülhet a főtáblára. A Napoli kiesett  az Európa Ligából, ahonnan a Juventus már régebben búcsúzott. A Roma, az Inter és a Milan pedig hazai pályán szenvedett vereséget a BL-ben, egyaránt egy találattal maradtak alul ellenfeleik ellen, ráadásul a milánói kék-feketéket a Bayern München győzte le, idegenben. A Leverkusen a Harkiv gárdáját ütötte ki kettős sikerrel, ami az utolsó csapás volt az azzurrik számára, akik 59 981 pontot birtokolnak, míg a Bundesliga jeles képviselői 68 103 egységet kapartak össze.

forrás: http://www.olasz-foci.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://campionato.blog.hu/api/trackback/id/tr812692945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása